Κυκλάδες: Λεονταρίτης σε Σιώτο "μην εκτίθεστε, επιβεβαιώνετε τον τίτλο του δημαγωγού"

Η αντιπαράθεση καλά κρατεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Δήμο Τήνου ενώ στο ..παιχνίδι έχει μπει και οι πολιτικές παρατάξεις με δικές τους ανακοινώσεις… Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου μάλιστα μίλησε για λαϊκά δικαστήρια και κατηγορούμενους... Και η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα μιλήσει για κίνηση της Περιφέρειας που άφησε ανοιχτή ... πίσω πόρτα για εμφάνιση ανεμογεννητριών στο νησί της Τήνου

Ο Γιώργος Λεονταρίτης – χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων - το πρωί με ανακοίνωσή του μίλησε για Fake News όσον αφορά την συμμετοχή δημάρχων στο ψήφισμα συμπαράστασης προς τον Δήμαρχο Γιάννη Σιώτο και των κατοίκων της Τήνου στη προσπάθειά τους να σταματήσουν την πορεία εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο νησί των Κυκλάδων, ενώ λίγο αργότερα, ο Δήμαρχος κος Σιώτος απάντησε τονίζοντας ότι ουσιαστικά απέφυγε να πάρει θέση επιλέγοντας την κίνηση «σηκώνω τα χέρια ψηλά»….

Ενέργεια που δεν θα άφηνε και λόγω χαρακτήρα ο κος Λεονταρίτης να πέσει στο κενό… Και έτσι έδωσε την δική του απάντηση σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια έχει μάθει να πολιτεύεται με το κεφάλι ψηλά και τόνισε ότι καλό θα είναι ο Δήμαρχος να μην εκτίθεται γιατί θα δικαιώσει όσους θεωρούν ότι λειτουργεί ως δημαγωγός.. Και βέβαια τον καλεί να τοποθετείται δημόσια με περισσότερη ειλικρίνεια και υπευθυνότητα

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κου Λεονταρίτη αναφέρει:

"Κύριε Δήμαρχε,

Διερωτώμεθα εάν η συμπεριφορά σας μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα της νομικής και θεσμικής χαλαρότητας με την οποία αντιμετωπίζετε τη συγκεκριμένη υπόθεση (σε σχέση με άλλους θεσμούς) ή έχετε μόνο ιδιοτελείς προθέσεις.

Παρά τη μεγάλη και διεξοδική συζήτηση στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο σε σημερινό δελτίο τύπου σας αναφέρετε ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα μπορούσε και με ουσιαστική νομική βάση να μην εκδώσει άδεια διέλευσης των φορτηγών».

Κύριε Δήμαρχε, σας παραπέμπουμε στις δηλώσεις των παρόντων Δημάρχων καθώς και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου πλειοψηφίας και μειοψηφίας που δήλωσαν άπαντες ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία νομική και θεσμική βάση προκειμένου η πολιτική ηγεσία ενός θεσμού να εντέλλει έκδοση ή ανάκληση υπηρεσιακών αποφάσεων.

Μην εκτίθεστε λοιπόν, διότι έτσι επιβεβαιώνετε τον τίτλο του δημαγωγού.

Κύριε Δήμαρχε, η Περιφέρεια δεν «σηκώνει ψηλά τα χέρια» όπως δηλώνετε.

Η Περιφέρεια πολιτεύεται με ψηλά το κεφάλι κι έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι υπηρετεί με συνέπεια και ευθύνη τα συμφέροντα των πολιτών στο πλαίσιο της ευνομούμενης κοινωνίας, την οποία όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε.

Είμαστε και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Τήνου.

Κλείνοντας, θα επαναλάβουμε τα δικά σας λόγια, λίγη ειλικρίνεια δεν βλάπτει, προσθέτοντας ότι τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να τα συνοδεύει και η υπευθυνότητα.

Χαρούμενα Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένο το Νέο Έτος".

 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News