Κυκλάδες - Μήλος: "Δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, γιατί πορτοκαλί;"

Μήλος

Μόλις χθες με βάση τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας, ο Δήμος Μήλου τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής... Κι αυτό γιατί ανέβηκε επίπεδο και για την εβδομάδα που τρέχει (από 22 έως και 28 Ιουλίου) θα βρίσκεται στο ..Πορτοκαλί.  Ποιος είναι ο λόγος για την "αναβάθμιση" αυτή του δήμου; Προφανώς η εικόνα που έχει η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΔΥ κατά την οποία από την 13η Ιουλίου έως και χθες (22η) η Περιφερειακή Ενότητα Μήλου (σ.σ. όχι ο Δήμος) έχει διαδοχικά κρούσματα και δη 43.... 

Το πρόβλημα όμως είναι ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Μήλου ανήκουν τέσσερα νησιά - δήμοι ήτοι Μήλος, Κίμωλος, Σίφνος και Σέριφος. Και ο ΕΟΔΥ δεν έχει ξεκαθαρίσει στο διάστημα αυτό, ποιοι από τους τέσσερις δήμους - νησιά έχουν κρούσματα. Αποτέλεσμα; οι δήμοι Μήλου, Σερίφου και Σίφνου από χθες να είναι στο πορτοκαλί και της Κιμώλου στο κίτρινο.

Κάτι που ώθησε το Δήμο Μήλου σε άμεση αντίδραση και διά στόματος του αντιδημάρχου Φραγκίσκου Ζούλια μαθαίνουμε ότι "το τελευταίο δεκαήμερο η Μήλος δεν έχει κανένα κρούσμα. Γιατί λοιπόν στο πορτοκαλί;" Πιστεύει κανείς ότι θα πάρει απάντηση ο δήμος; 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το Δήμο Μήλου με την υπογραφή του κου Ζούλια αναφέρει: 

«Ενημερώνω επίσημα τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού μας ότι το τελευταίο δεκαήμερο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ COVID-19.

Κρίνεται λοιπον ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να χρωματίζουν το νησί μας αναληθή δημοσιεύματα, τη στιγμή που η Μήλος πρωταγωνιστεί τουριστικά σε όλο το Νότιο Αιγαίο!

Είναι λυπηρό να αναπαράγονται ειδήσεις που αμαυρώνουν και θίγουν τόσο τον τουρισμό όσο και την προσπάθεια που καταβάλλεται συλλογικά από όλους τους φορείς διαχείρισης της πανδημίας, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχα θέματα προέκυψαν και σε γειτονικά νησιά τα οποία μετακινήθηκαν επίσης στο Επιπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη, χωρίς επίσης να έχει σημειωθεί συγκεκριμένος αριθμός νοσουντων ώστε να δικαιολογείται η αλλαγή αυτή.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά κάθε αναφορά περί ύπαρξης κρουσμάτων στη Μήλο εφόσον συνολικά τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν 19 κρούσματα, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο ΚΑΝΕΝΑ επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Καλούμε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αξιολογήσει ορθότερα τα δεδομένα των νοσούντων που αφορούν το νησί μας και παραμένουμε στη διάθεση των αρμόδιων Υπουργείων προκειμένου να συνεχίσει το νησί μας να αποτελεί ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες, με υγιή καθημερινότητα για τους κατοίκους μας.»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News