Κυκλάδες - Μονογυιού: Επτά δήμοι τίμησαν την Ευρωπαϊκή Ημέρας Δυσλεξίας

Ευρωπαϊκή Ημέρας Δυσλεξίας, χθες Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, και μετά την 8η βραδινή είχαμε την φωταγώγηση τουλάχιστον 16 Δημαρχιακών Μεγάρων με το χρώμα μπλε-τιρκουάζ με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την δυσλεξία. Ανάμεσά τους και επτά δήμοι των Κυκλάδων. Ητοι Αμοργού, Ιου, Θήρας, Σύρου - Ερμούπολης, Μυκόνου, Πάρου και Σίφνου... 

Η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού σε συνεργασία με τον εφερεύτη-καθηγητή κ. Γεώργιο Παυλίδη και με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής κ. Μπακιρτζή ανέλαβαν τη χθεσινή πρωτοβουλία ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλοκατανόησης, στήριξης και ενδυνάμωσης στους δυσλεξικούς ανθρώπους αλλά και στην υπόλοιπη κοινωνία ώστε να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις για το φαινόμενο της δυσλεξίας.

Η γνώση, η κατανόηση, η αποδοχή, η ενθάρρυνση και η υποστήριξή οδηγεί τους δυσλεξικούς στην επιτυχία και στην ευτυχία. Στόχος είναι να αντιμετωπίζονται δίκαια και να νιώθουν υπερήφανα τα παιδιά με δυσλεξία και διάσπαση προσοχής, όπως επίσης και οι οικογένειές τους.

Η δυσλεξία είναι το κοινό χαρακτηριστικό που όχι μόνον δεν εμπόδισε αλλά και βοήθησε να γίνουν Διάσημοι Εφευρέτες, Νομπελίστες, Καλλιτέχνες, Επιχειρηματίες, Αθλητές και Ηγέτες οι Αϊνστάιν, Έντισον, Λεονάρδο Ντα Βίντσι, Τζον Λένον, Γ. Ντίσνεϊ, Τσόρτσιλ. Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δυσλεξίας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli  δήλωσε πέρυσι: «Είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν όλα τα φυσικά ή πολιτιστικά εμπόδια που δημιουργούν ανισότητες και περιθωριοποίηση.»

Η βουλευτής συνεχίζει τη συγκεκριμένη δράση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενώ πολλές από τις κοινοβουλευτικές προτάσεις της για τη στήριξη των δυσλεξικών ανθρώπων έχουν γίνει ήδη δεκτές.

Η βουλευτής κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε για τη σημερινή δράση: «Θεωρώ πως τέτοιες δράσεις ενώνουν την κοινωνία και ενθαρρύνουν τους δυσλεξικούς ανθρώπους να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους. Ενδεικτικό είναι ότι 1 στα 10 παιδιά έχει δυσλεξία, που έχει βιολογική και κυρίως κληρονομική αιτιολογία. Είναι χρέος τόσο της κοινωνίας των πολιτών όσο και της Πολιτείας να πραγματοποιεί ουσιαστικές αλλά και συμβολικές δράσεις για τους δυσλεξικούς ανθρώπους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Δήμαρχο Σύρου κ. Νίκο Λειβαδάρα, τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά, τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα, τον Δήμαρχο Ίου κ. Γκίκα Γκίκα, την Δήμαρχο Σίφνου κ. Μαρία Ναδάλη, τον Δήμαρχο Αμοργού κ. Λευτέρη Καραΐσκο, τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, τον Δήμαρχο Άργους κ. Δημήτρη Καμπόσο, τον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκάλη, τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα και τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γιώργο Κουκουδάκη για τη συμβολή τους σε μία τόσο σπουδαία δράση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News