Κυκλάδες - Μονογυϊού: Με παρέμβασή μου οι προκηρύξεις για τις θέσεις γιατρών

Μονογυϊού

"... Άμεσα ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε για τις κενές θέσεις γιατρών του νομού Κυκλάδων τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή και, έτσι, πραγματοποιήθηκε η πρώτη τοποθέτηση οπλίτη – γιατρού στις Κυκλάδες, με κοινή Απόφαση των δύο υπουργών, στις 6 Φεβρουαρίου. Η τοποθέτηση του οπλίτη - γιατρού στο Κουφονήσι πραγματοποιήθηκε μέχρι να καλυφθεί η θέση από μόνιμο γιατρό. Παράλληλα, έγινε προκήρυξη πέντε θέσεων ειδικευμένων γιατρών  για τέσσερα νησιά των Κυκλάδων.... " Αυτά αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυϊού, σε δελτίο ενημέρωσης σχετικά με την παρέμβασή της στον αρμόδιο υπουργό Υγείας για την προκήρυξη και τοποθέτηση γιατρών στις Κυκλάδες.. 

Αναλυτικά η αναφορά της κας Μονογυϊού...

"Σε συνεργασία που είχα την 1η Φεβρουαρίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. κ. Ροϊλό κατέθεσα επιστολή για τις ανάγκες  νησιών των Κυκλάδων  σε ιατρικό προσωπικό, και προτάσεις για την τοποθέτηση οπλιτών γιατρών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων τους. Άμεσα ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε για τις κενές θέσεις γιατρών του νομού Κυκλάδων τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή και, έτσι, πραγματοποιήθηκε η πρώτη τοποθέτηση οπλίτη – γιατρού στις Κυκλάδες, με κοινή Απόφαση των δύο υπουργών, στις 6 Φεβρουαρίου. Η τοποθέτηση του οπλίτη - γιατρού στο Κουφονήσι πραγματοποιήθηκε μέχρι να καλυφθεί η θέση από μόνιμο γιατρό. Παράλληλα, έγινε προκήρυξη πέντε θέσεων ειδικευμένων γιατρών  για τέσσερα νησιά των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα προκηρύχθηκαν οι θέσεις:
1. Γ.Ν.- Κ.Υ. Νάξου ένας ιατρός παθολόγος
2. Κ.Υ. Μήλου δύο ιατροί γενικής ιατρικής ή παθολογίας 
3. Π.Π.Ι Κέας ένας ιατρός γενικής ιατρικής ή παθολογίας
4. Π.Π.Ι Σίφνου ένας ιατρός γενικής ιατρικής ή παθολογίας

Ευχαριστώ τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή για την άμεση λύση που έδωσαν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι οι ανάγκες των μικρών νησιών με πρώτη τη στήριξη και την προστασία της υγείας των κατοίκων τους, και αυτό εκδηλώνεται με πράξεις".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News