Κυκλάδες - Μονογυιού: Συνάντηση με Πρέσβη της Ταϊλάνδης και το "ευχαριστώ" στον Χρυσοχοΐδη

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στην Βουλή των Ελλήνων η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού συμμετείχε ως Αντιπρόεδρος στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ταϊλάνδης με τον Πρέσβη της Ταϊλάνδης κ. Chailert Limbosoon.

Ο Πρέσβης απεδείχθη μέγας λάτρης των Κυκλάδων και αποκάλυψε ότι μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της χώρας του συχνά επισκέπτονται τα νησιά μας. Η κα. Μονογυιού εστίασε στα γεγονότα του Τσουνάμι του 2004 και την αλληλεγγύη που τότε είχε εκδηλωθεί. Τόνισε, επίσης, ότι εκτός από την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, η Ταϊλάνδη είναι η μοναδική χώρα στην Νοτιοανατολική Ασία, όπου διδάσκονται σε πανεπιστημιακό επίπεδο και τα Νέα Ελληνικά. Τέλος, εξέφρασε την αμέριστη επιθυμία της να συσφιχτούν οι πολιτισμικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες έχουν βαθιές ρίζες σε τομείς όπως οι ενδυμασίες και οι μουσικές παραδόσεις.

Μία ημέρα νωρίτερα, η κα Μονογυιού με ανακοίνωσή της είχε εκφράσει τις ευχαριστίες της για την άμεση ανταπόκριση σε αίτημα του Δήμου Μυκόνου προς τον κο Χρυσοχοϊδη.. Τι αναφέρει; "Ευχαριστώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη για την άμεση ανταπόκριση μετά την αναφορά μου στην Βουλή των Ελλήνων για ένα δίκαιο αίτημα του Δήμου Μυκόνου παραμονής πυροσβεστικού οχήματος στο νησί. Λόγω της καταλληλότητας του  οχήματος ΠΣ-4325 στην εδαφική μορφολογία της Μυκόνου ήταν άμεση η ανάγκη παραμονής του.
Με την απόφαση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος διατάχθηκε η παράταση της προσωρινής διάθεσης του οχήματος με όλο τον εξοπλισμό του στην νήσο της Μυκόνου για την κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας".