Κυκλάδες - Μπιζάς: Να δοθεί λύση στη μετακίνηση των νεφροπαθών από τη Πάρο στη Νάξο

".... Εκτιμούμε ότι θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει σοβαρά το σχετικό θέμα και να επιλύσει το πρόβλημα που δημιουργείται από την διακοπή του πρωινού δρομολογίου της παραπάνω εταιρείας. Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα πλοία που εξυπηρετούν την ενδοκυκλαδική διασύνδεση ή τα πλωτά σκάφη που μεταφέρουν ασθενείς στα νοσοκομεία των Κυκλάδων... ".

Παράγραφος από το έγγραφο που έστειλε νωρίς το απόγευμα ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Επαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς προς το Υπουργείο Ναυτιλίας (κοινοποίηση και στον Επαρχο Νάξου κο Μαργαρίτη) για την άμεση λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί λόγω της αλλαγής δεδομένων με τα πλοία της γραμμής. Και το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν όπως έχουμε αναφέρει και νωρίτερα οι δέκα νεφροπαθείς ασθενείς της Πάρου που πλέον δεν μπορούν σε τακτά χρονικά διαστήματα να ταξιδέψουν για θεραπεία (σ.σ. αιμοκάθαρση) στο Νοσοκομείο Νάξου..

Ας δούμε το σχετικό έγγραφο...

ΠΡΟΣ: - Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

-  ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Χριστιάνα Καλογήρου

  ΚΟΙΝ. :  -  Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Ακτοπλοΐας  Π.Ε. Κυκλάδων κ. Ιωάννη Μαργαρίτη

                  - Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ( Σ.Α.Σ.)

ΘΕΜΑ: Μετακίνηση νεφροπαθών Πάρου στο Κ.Υ. -  Νοσοκομείο Νάξου

Αξιότιμοι,

Σήμερα 5 Ιανουαρίου 2021, πληροφορηθήκαμε ότι το πρωινό δρομολόγιο της BLUE STAR από Πειραιά για Πάρο-Νάξο-Ιο-Θήρα θα διακοπεί από αύριο Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021.

Η παραπάνω ενέργεια θα προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες στους δέκα (10) νεφροπαθείς της Πάρου διότι με την έως σήμερα ακτοπλοϊκή σύνδεση μετέβαιναν τρεις φορές την εβδομάδα στο νησί της Νάξου, με το πρωινό δρομολόγιο της BLUE STAR και επέστρεφαν με το απογευματινό της ίδιας εταιρείας, διότι στην Νάξο υπάρχει μονάδα αιμοκάθαρσης στο Κ.Υ. - Νοσοκομείο Νάξου.

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει σοβαρά το σχετικό θέμα και να επιλύσει το πρόβλημα που δημιουργείται από την διακοπή του πρωινού δρομολογίου της παραπάνω εταιρείας.

Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα πλοία που εξυπηρετούν την ενδοκυκλαδική διασύνδεση ή τα πλωτά σκάφη που μεταφέρουν ασθενείς στα νοσοκομεία των Κυκλάδων.

Σας παρακαλούμε να προβείτε στις δέουσες και άμεσες ενέργειες διότι διακυβεύεται η υγεία των συμπατριωτών μας νεφροπαθών.

 Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας - Κοιν. Μέριμνας Κυκλάδων& Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News