Κυκλάδες - Ν. Συρμαλένιος: Παραδοχή ανεξέλεγκτης αύξησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Συρμαλένιος - ΣΥΡΙΖΑ

Στις 9/9/2022, κατέθεσα ΑΝΑΦΟΡΑ προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το έγγραφο σας με το οποίο διαμαρτύρεστε δικαίως για την ανεξέλεγκτη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Σας παραθέτουμε (σ.σ. προς Δήμο Μήλου, Σύνδεσμο Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Σωματείο Ξενοδόχων, Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων) συνημμένη τη σχετική απάντηση του ΥΝΑΝΠ, με την οποία απροκάλυπτα μας επιβεβαιώνει ότι οι ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις από Πειραιά προς Μήλο δεν εμπίπτουν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και σχετικών υπουργικών αποφάσεων σε καθορισμό ανώτατης τιμής.

Και βεβαίως το εύλογο ερώτημα που αναφύεται είναι: Αφού λοιπόν το Υπουργείο ορίζει τους νόμους και τις αποφάσεις, γιατί δεν φροντίζει σε μια περίοδο ανεξέλεγκτης και γενικευμένης ακρίβειας, να πάρει μέτρα έτσι ώστε να διασφαλίσει το δικαίωμα των καταναλωτών – επιβατών σε προσιτές τιμές, είτε μειώνοντας το ΦΠΑ, είτε βάζοντας πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών; Αποτελεί το δικαίωμα της ακτοπλοϊκής μεταφοράς, κοινωνικό δικαίωμα, ναι ή όχι;;;

Είναι προφανές, ποια πολιτική έχει επιλέξει το υπουργείο και γενικότερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Κατά συνέπεια η μόνη λύση είναι η ριζική αλλαγή αυτής της πολιτικής, που φυσικά απαιτεί άλλες πολιτικές επιλογές.

Επισυνάπτεται η σχετική αναφορά από τον Νίκο Συρμαλένιο, βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ       

Και η σχετική απάντηση είναι η εξής: 

"Κατά την τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο, με την υπ’ αριθμ. 2252.2-4/75824/21/15-10-2021 εγκύκλιο της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΑΔΑ:ΨΧ5Ε4653ΠΩ-ΝΩΤ), καθορίστηκαν οι συνδέσεις λιμένων για τις οποίες πληρούνται οι προϋποθέσεις απελευθέρωσης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η σύνδεση του λιμένα της νήσου Μήλου με τον λιμένα του Πειραιά και τους λιμένες των νήσων Κρήτης, Σαντορίνης, Πάρου και Νάξου. Συνεπώς, για τις συνδέσεις αυτές οι τιμές των ναύλων επιβατών και οχημάτων διαμορφώνονται ελεύθερα από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες".

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News