Κυκλάδες (Νάξος): Στο τραπέζι η ενίσχυση πατατοπαραγωγών και κτηνοτρόφων

Καλογήρου - Λιανός

" Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των πατατοπαραγωγών, ιδίως αυτή την εποχή που οι οικονομικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία έχουν επηρεάσει το εισόδημά τους.
Είναι κοινή η προσπάθεια όλων μας για την υποστήριξη και την ενίσχυση του αγροτικού τομέα του νησιού και ιδίως της κτηνοτροφίας, που αποτελεί για τη Νάξο σημαντικό παράγοντα της τοπικής οικονομίας"...

Η αναφορά της Χριστιάνας Καλογήρου, Γενική Γραμματεάς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη προσωπική της σελίδα στα social media μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε στο γραφείο της με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό. Στο τραπέζι έπεσαν τα θέματα οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών (πατάτες - κτηνοτρόφοι) που αντιμετώπισαν πρόβλημα ελέω πανδημίας και θεωρούμε ως αυτονόητο ότι συζήτησαν και για θέματα που ουκ ολίγες φορές η ΕΑΣ Νάξου έχει τονίσει, όπως το ζήτημα των "μαϊμού" προϊόντων αλλά και η ανάγκη να τρέξει το θέμα πιστοποίησης των κατσικιών Νάξου και Αμοργού... Πιστοποίηση που θα δώσει το δικαίωμα στους κτηνοτρόφους να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο την κτηνοτροφία στα ορεινά... 

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει: 

Με τον δήμαρχο Νάξου Δημήτρη Λιανό συζητήσαμε σήμερα στο Υπουργείο θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς του νησιού.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των πατατοπαραγωγών, ιδίως αυτή την εποχή που οι οικονομικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία έχουν επηρεάσει το εισόδημά τους.
Είναι κοινή η προσπάθεια όλων μας για την υποστήριξη και την ενίσχυση του αγροτικού τομέα του νησιού και ιδίως της κτηνοτροφίας, που αποτελεί για τη Νάξο σημαντικό παράγοντα της τοπικής οικονομίας με παραγόμενα προϊόντα υψηλής ποιότητας και αναγνωρισιμότητας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News