Κυκλάδες: Οι Εκπαιδευτικοί στο δρόμο, στις 10:30 στη Πλατεία Πρωτοδικείου (Νάξος)

εκπαίδευση

Σε πολλά σχολεία των Κυκλάδων – ίσως στα περισσότερα – δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.  Πρόκειται για ένα πανελλαδική φαινόμενο και αυτό συμβαίνει λόγω απεργίας των εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών, οι οποίοι συμμετέχουν στη μεγάλη κινητοποίηση της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) και της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), διαμαρτυρόμενοι για την αξιολόγηση. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η συμμετοχή στην απεργία είναι μεγάλη και στα σχολεία του νομού Κυκλάδων. 

Σήμερα στις 11:30 το πρωί είναι προγραμματισμένη μεγάλη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι η απεργία έχει κριθεί παράνομη, μετά από αγωγή που κατέθεσε και κέρδισε το υπουργείο Παιδείας. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ υπέβαλαν έφεση η οποία συζητείται σήμερα στο Εφετείο Αθηνών.  Η αξιολόγηση αφορά περίπου 15.000 σχολικές μονάδες και περίπου 160.000 εκπαιδευτικούς. Στόχος της σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας είναι η επιβράβευση της προσπάθειας και η βελτίωση της απόδοσης. 

Οι εκπαιδευτικοί σύλλογοι των Κυκλάδων με ανακοίνωσή τους (στη Νάξο θα πραγματοποιηθεί πορεία κα συγκέντρωση στη Πλατεία Πρωτοδικείου στις 10:30) αναφέρει: 

"Οι πρωτοβάθμιοι εκπαιδευτικοί σύλλογοι Κυκλάδων χαιρετίζουν τις χιλιάδες συναδέλφων που μαζικά και ενωτικά έχουν καταγράψει εντυπωσιακά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία - αποχή!

Απέναντι στην επίμονη προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης να επιβάλλουν με κάθε τρόπο την αντιδραστική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, επιστρατεύοντας από δικαστικές αγωγές και απειλές μέχρι ματ , χημικά και αύρες εναντίον των διαδηλωτών,,οι εκπαιδευτικοί της πρώτης γραμμής στεκόμαστε αμετακίνητα προσηλωμένοι πρώτα και κύρια δίπλα στους μαθητές μας , δίπλα στις μαθησιακές τους ανάγκες, υπερασπιζόμενοι τα μορφωτικά τους δικαιώματα, το δημόσιο σχολείο, την παιδαγωγική μας ελευθερία και αξιοπρέπεια !

Συνεχίζουμε αποφασιστικά την απεργία - αποχή, ύστερα απ' την κατάθεση Έφεσης και την κήρυξη της κι απ' την ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο του αγωνιστικού μας προσανατολισμού καλούμε όλες και όλους τις/ τους συναδέλφους σε δυναμική συμμετοχή στην απεργία της Δευτέρας 11 του Οκτώβρη!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:

Όλοι μαζί να δείξουμε την αποστροφή μας σε αυτήν την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου, όλοι μαζί να κρατήσουμε ανοιχτούς τους ορίζοντες για τους σημερινούς μαθητές μας , για τους ενεργούς και δημοκρατικους πολίτες του αύριο!

Όλοι στην απεργία και όσες κι όσοι μπορούν έξω απ' το Εφετείο για την εκδίκαση της Έφεσης , αφού για άλλη μια φορά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αλλάζουν άρδην οι προβλεπόμενες ημερομηνίες δικαστικής διεξαγωγής . δήθεν για το καλό της εκπαίδευσης , την ίδια ώρα που ακόμα και μετά τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών παραμένουν χιλιάδες τα κενά σε εκπαιδευτικούς.!

Όλες και όλοι για την πραγματική και ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών,για το σχολείο των μορφωτικών τους αναγκών και δικαιωμάτων !

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

• Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»

• Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

• Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»

• Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News