Κυκλάδες: Οι μελετητές μηχανικοί στο πλευρό των Τηνιακών

Τήνος ..

Η 1η Μαρτίου ορίστηκε ως ημέρα δικάσιμος και τριάντα έξι κάτοικοι της Τήνου καλούνται να παρουσιαστούν στο ακροατήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου για να δικαστούν ως υπαίτιοι “παράνομης βίας από κοινού” και “απείθειας από κοινού” αδικήματα τα οποία «διέπραξαν» την 20η Μαΐου 2020.

Ουκ ολίγοι βρίσκονται στο πλευρό τους. Ανάμεσά τους και ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων που εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «Σήμερα είναι οι κάτοικοι της Τήνου, αύριο θα είναι κάποιου άλλου νησιού των Κυκλάδων που θα αγωνιστούν ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και την υποβάθμιση του τόπου τους. Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των Τηνιακών, λέμε όχι στην ποινικοποίηση και καταδικάζουμε κάθε κατασταλτική ενέργεια σε βάρος των αγωνιζόμενων πολιτών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση (σε μορφή pdf στο τέλος του άρθρου)

«Στο πλαίσιο καταστολής του δίκαιου αγώνα των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί της Τήνου, 36 άτομα μεταξύ των οποίων και συνάδελφοι Μηχανικοί, την 1η Μαρτίου δικάζονται με ασαφείς κατηγορίες, άλλοι κάτοικοι καλούνται για «παροχή εξηγήσεων» στο Α.Τ. Τήνου ενώ  περίπου 100 ακόμη περιμένουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου για την αγωγή της εταιρείας Ενεργειακή ΕΠΕ που ζητά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης ενός δίκαιου αγώνα, που τελικά αφορά όλους τους Κυκλαδίτες, ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά μας.

Σήμερα είναι οι κάτοικοι της Τήνου, αύριο θα είναι κάποιου άλλου νησιού των Κυκλάδων που θα αγωνιστούν ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και την υποβάθμιση του τόπου τους.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των Τηνιακών, λέμε όχι στην ποινικοποίηση και καταδικάζουμε κάθε κατασταλτική ενέργεια σε βάρος των αγωνιζόμενων πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News