Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - ΟΣΥΓΥ: Δράσεις τον Δεκέμβριο που φεύγει...

Κυκλάδες – ΟΣΥΓΥ: Δράσεις τον Δεκέμβριο που φεύγει…

|

Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων: Η συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, κα Χριστιάνα Καλογήρου και η συμμετοχή στην εκδήλωση ενημέρωσης και δικτύωσης με τίτλο «Η Ισότητα των Φύλων: Η Κοινωνία των Πολιτών σε πρώτο πλάνο» 

Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων και έχουμε διπλή δράση… Συμμετοχή σε εκδήλωση ενημέρωσης και δικτύωσης με τίτλο “Η Ισότητα των Φύλων: Η Κοινωνία των Πολιτών σε πρώτο πλάνο” και συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, πρώην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου. Και σίγουρα όχι για να πουν χρόνια πολλά.. .Ας δούμε τι αναφέρει η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων μέσα από σχετικά δελτία ενημέρωσης… 

Συμμετοχή σε εκδήλωση.. 

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» συμμετείχε στην εκδήλωση ενημέρωσης και δικτύωσης με τίτλο «Η Ισότητα των Φύλων: Η Κοινωνία των Πολιτών σε πρώτο πλάνο» στις 12 Δεκεμβρίου 2019, την οποία διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η δικτύωση με τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών  πάνω σε τρέχοντα και καίρια ζητήματα σχετικά με τα ακόλουθα:

  • Θεματική 1Έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία. Θέματα συζήτησης: Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και ποιες είναι οι υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι της, τρόποι εξάλειψης της βίας, συνεργασίες και περαιτέρω δράσεις.
  • Θεματική 2Εναρμόνιση οικογενειακής/προσωπικής ζωής με την επαγγελματική. Θέματα συζήτησης: Το Work-life Balance Directive της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πώς θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, καλές πρακτικές και πώς μπορούν να εφαρμοστούν ευρύτερα, προτάσεις βελτίωσης.
  • Θεματική 3-Ενδυνάμωση των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Θέματα συζήτησης:  Αγορά εργασίας, αναζήτηση εργασίας, γυναικεία επιχειρηματικότητα, προκλήσεις στον εργασιακό/επιχειρηματικό χώρο, ανάπτυξη δεξιοτήτων αναζήτησης εργασίας, γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, gender pay gap.
  • Θεματική 4Digital skills και Life-Long Learning στον 21ο Αιώνα. Θέματα συζήτησης: Εκπαίδευση γυναικών στις νέες τεχνολογίες ανά βιομηχανία/κλάδο δραστηριότητας, σημασία της εν λόγω εκπαίδευσης, προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, πώς οι νέες δεξιότητες ωφελούν την επαγγελματική εξέλιξη, STEMs
  • Θεματική 5Γυναίκες και Πράσινη Οικονομία. Θέματα συζήτησης: η ενίσχυση της ηγεσίας των γυναικών μέσω εναλλακτικών μοντέλων οικονομίας, ισότητα των φύλων στον κλάδο της πράσινης επιχειρηματικότητας, κοινωνική επιχειρηματικότητα στα πλαίσια της πράσινης οικονομίας (recycling, up-cycling, down-cycling).

Στην παρέμβαση της, η Πρόεδρος της ΟΣΥΓΥ, Άννα Μαυρουδή, τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση των Συλλόγων από την Πολιτεία με χρηματοδοτικά προγράμματα και δράσεις ενδυνάμωσης, τα οποία να είναι συμβατά με τις ανάγκες τους και να λαμβάνουν υπόψη τους τις δυνατότητες που τοπικά αναδεικνύονται σε κάθε νησί. Η ΟΣΥΓΥ θα συνεχίσει τις δράσεις εξωστρέφειας και δικτύωσης σε εθνικό επίπεδο και εργάζεται συστηματικά για τη βέλτιστη συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Συνάντηση με θεσμικούς παράγοντες 

Στο πλαίσιο διάδοσης της σημασίας του έργου της και βελτίωσης της εξωστρέφειας και της συνεργασίας της με θεσμικούς φορείς, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, κα Χριστιάνα Καλογήρου και την Πρόεδρου του ΚΕΘΙ, κα Ταντάρου – Κρίγγου Θεοδοσία  στις 18 και 20 Δεκέμβριου αντίστοιχα. Στην παρέμβαση της, η Πρόεδρος της ΟΣΥΓΥ, Άννα Μαυρουδή, μεταξύ άλλων επεσήμανε:

  • την ανάγκη για συνέχιση της στήριξης των Πανκυκλαδικών Συνεδρίων των Συλλόγων Γυναικών καθώς και των λοιπών δράσεων της ΟΣΥΓΥ προς όφελος των μελών των 17 Συλλόγων της Ομοσπονδίας. Οι δυο επικεφαλής προσκλήθηκαν και στο 12ο Πανκυκλαδικό το οποίο θα υλοποιηθεί το 2020 στη Σίφνο σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γυναικών «το Σμάρι».
  • Τη μοναδική παρουσία της ΟΣΥΓΥ στην Ελλάδα ως η μόνη Ομοσπονδία με γεωγραφικό προσδιορισμό νησιωτικότητας και τις προοδευτικές και θεμελιώδεις προβλέψεις του καταστατικού της ΟΣΥΓΥ
  • Την ανάγκη για συνέργειες αναφορικά με μελέτες για τη νησιωτικότητα και τη γυναικεία ταυτότητα, ευρωπαϊκά προγράμματα (εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, ερευνητικά, επιχειρηματικά, κ.α.)
  • Τη σπουδαιότητα για τομεακές πρωτοβουλίες, όπως Κυκλάδες και Γυναίκες και πράσινη οικονομία, γυναίκες και γαλάζια ανάπτυξη
  • Την εξαιρετική δουλειά που επιτελεί το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΙ στη Σύρο

Από πλευράς ΚΕΘΙ, η Πρόεδρος ανέφερε ότι αναγνωρίζει την ενεργή δράση της ΟΣΥΓΥ και ότι στο 1ο τρίμηνο του 2020, θα ανακοινωθεί ένα Σχέδιο Δράσης για το ΚΕΘΙ, εστιασμένο σε εκπαίδευση/κατάρτιση και εργασία για τις γυναίκες. Κατά συνέπεια, θα πρέπει μέχρι 15/01 να έχουν κατατεθεί οι προτάσεις της ΟΣΥΓΥ. Πρόσθεσε δε ότι το νέο 4γλωσσο βιβλίο για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας έχει διανεμηθεί στις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, και θα δοθεί σε δεύτερο χρόνο και σε Συλλόγους.

Στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Ναυτιλίας, η ΟΣΥΓΥ ενημερώθηκε για τους «διευρυμένους χωρικούς διαλόγους» για την κατάρτιση της νησιωτικής πολιτικής 2021-2027, ο οποίος για τις Κυκλάδες προγραμματίζεται να γίνει αρχές Φλεβάρη στη Σύρο. Κλήθηκε επίσης η ΟΣΥΓΥ να λάβει μέρος ως φορέας της κοινωνίας των πολιτών. Η κα Χριστιάνα Καλογήρου ανέφερε επίσης ότι η ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής προετοιμάζουν νομοθετικές και επιχειρησιακές παρεμβάσεις για ζητήματα που αφορούν την παροχή υγείας και εκπαίδευσης στα νησιά. Τέλος, εκτίμησε την παρουσία της ΟΣΥΓΥ και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το επικείμενο 12ο συνέδριο. Η ΟΣΥΓΥ θα συνεχίσει τις δράσεις εξωστρέφειας και δικτύωσης σε εθνικό επίπεδο και εργάζεται συστηματικά για τη βέλτιστη συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά