Κυκλάδες - Πάρος: Αποδεκτό το αίτημα για ορισμό του αεροδρομίου ως διεθνούς σημείου εισόδου

Παρασκευή 16 Απριλίου και στη Πάρο βρίσκεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.. Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος βρίσκεται δίπλα στον Υπουργό, παρόντες - ανάμεσα στους άλλους ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Επαρχος και αρμόδιος αντιπεριιφερειάρχης Υγείας, Κώστας Μπιζάς αλλά και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος. Οπως αναφέρει ο κος Χρυσοχοϊδης στόχος του Υπουργού είναι η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων όλων των νησιών, ώστε οι Κυκλάδες να καταστούν μια ασφαλής περιοχή. Και για την Πάρο ανέφερε ότι με την επέκταση του αεροδρομίου θα εισηγηθεί ώστε αυτό να γίνει διεθνές και να δέχεται πτήσεις από χώρες της συνθήκης Σένγκεν και εκτός Σένγκεν, καθιστώντας το νησί ελκυστικό για Ευρωπαίους και μη Ευρωπαίους τουρίστες. Τέλος, εξήγγειλε την άμεση πρόσληψη 600 αστυνομικών στα νησιά του Αιγαίου ώστε να στελεχωθούν τα αεροδρόμιά τους με επαρκές προσωπικό για τους διαβατηριακούς ελέγχους. 

Ποια όμως είναι η τοποθέτηση του Δήμου Πάρου, που ανάμεσα στα άλλα θα μιλήσει για σημαντικά αποτελέσματα; "

"Σημαντικά τα αποτελέσματα από την επίσκεψη του Yπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάρο ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου

- Αποδεκτό έκανε ο υπουργός το αίτημα του δημάρχου για ορισμό του αεροδρομίου Πάρου ως διεθνούς σημείου εισόδου εντός & εκτός Σένγκεν

- Ενίσχυση της ασφάλειας για αποφυγή της εγκληματικότητας

- Εντατικοί έλεγχοι τήρησης μέτρων Covid-19 ώστε να αποφευχθεί το «κλείσιμο» εν μέσω τουριστικής σεζόν

Την Παρασκευή 16 Απριλίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε την Πάρο, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πάρου και εν συνεχεία να προεδρεύσει ευρείας τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιμελητηρίου και των αστυνομικών αρχών των Κυκλάδων.

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, αναφέρθηκε στην ανάδειξη του νησιού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό τα τελευταία χρόνια, περιέγραψε τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την περσινή σεζόν, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τις σημαντικές συνέπειες που η πανδημική κρίση επέφερε στην οικονομία και την τουριστική κίνηση του νησιού, ιδιαίτερα μετά το περσινό lockdown.

175658333_1979968135488253_5082687997495047482_n.jpg

Ο Δήμαρχος Πάρου διατύπωσε στον Υπουργό τα εξής αιτήματα:

- Στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου και του Αστυνομικού Σταθμού Νάουσας

- Ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης στο Νέο Αεροδρόμιο Πάρου και δυνατότητα ελέγχου διαβατηρίων για την υποδοχή απευθείας πτήσεων από χώρες εκτός της συνθήκης Σένγκεν.

- Είσοδος στο πλοίο ή το αεροπλάνο επιβατών από την ηπειρωτική Ελλάδα ή το εξωτερικό προς τα νησιά μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα σε ανιχνευτικό έλεγχο COVID-19 του τελευταίου 24ωρου.

- Για τις ενδοκυκλαδικές μετακινήσεις ανιχνευτικός έλεγχος στο λιμάνι της Πάρου. Για τους επιβάτες τουριστικών σκαφών ανιχνευτικός έλεγχος στο σημείο προσέγγισης στο νησί.

- Δημιουργία Σταθερών Κέντρων δωρεάν ανιχνευτικού ελέγχου COVID-19 στα σημεία αυξημένης επισκεψιμότητας στο νησί.

- Σταδιακό και με προϋποθέσεις άνοιγμα της εστίασης και εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας & ασφάλειας.

- Επιτάχυνση των αποφάσεων εν όψει της τουριστικής περιόδου, καθώς η οικονομία του νησιού εξαρτάται από τον τουρισμό.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, διαβεβαίωσε για την πρόθεση να στελεχωθούν οι υπηρεσίες αρμοδιοτήτων του και οι υποδομές των νησιών με το κατάλληλο προσωπικό, ώστε τόσο τα ίδια όσο και η χώρα συνολικά να καταστούν ελκυστικός και ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες και υιοθέτησε την πρόταση του Δημάρχου για να καθοριστεί το αεροδρόμιο Πάρου ως διεθνές σημείο εισόδου στη χώρα. Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη στήριξη και τη συμπαράσταση από πλευράς του ιδίου και της κυβέρνησης προς τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News