Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Πάρος: Πολυθρόνα για ..τρεις ενόψει των δημοτικών εκλογών

Κυκλάδες – Πάρος: Πολυθρόνα για ..τρεις ενόψει των δημοτικών εκλογών

|

Τρεις παρατάξεις στην αφετηρία των δημοτικών εκλογών… Τι λέει οι υποψήφιοι για τις …υποψηφιότητες τους 

Η αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές, της 8ης Οκτωβρίου 2023, έχει ξεκινήσει και οι …μηχανές παλιών και νέων επιτελείων «ζεσταίνονται» ολοένα και περισσότερο, όσο μπαίνουμε στον χειμώνα.

Για τον δήμο Πάρου, η επιχείρηση σκιαγράφησης και μιας πρώτης ανάγνωσης των πολιτικών πραγμάτων, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι αυτό που λέμε «μετρημένα κουκιά». Συνεπώς, υπάρχουν σαφή δεδομένα και με αυτά η «Φωνή της Πάρου» ανοίγει -σε πρώτη φάση- σήμερα τον φάκελο εκλογές.

Τρεις συνδυασμοί, ή δύο πολιτικές;

Δεδομένο είναι πλέον ότι η επόμενη εκλογική διαδικασία για τον δήμο Πάρου δεν θα έχει μόνο δύο υποψήφιους συνδυασμούς, καθώς επίσημα μέσω της δήλωσής του μπαίνει στο «παιχνίδι» και ο έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Ο νυν δήμαρχος, Μάρκος Κωβαίος -με βάση τα λεγόμενά του- θα διεκδικήσει την τρίτη συνεχόμενη εκλογή του, προτάσσοντας τα έργα που έχουν εκτελεστεί ή δρομολογηθεί, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύουν τις τουριστικές ροές προς το νησί. Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο συνδυασμού αναμένεται να υπάρχουν αλλαγές και ανανέωση προσώπων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου δηλώνει ότι θα είναι ξανά δυναμικά «παρών» στην διεκδίκηση του δήμου, καταγράφοντας συνεχώς ανοδικές τάσεις μέσα από τον τρόπο της ουσιαστικής αντιπολίτευσης και των σημαντικών προτάσεων που έχει φέρει. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα πορευτεί με ή χωρίς τον Κώστα Ροκονίδα στην ηγεσία της, την ίδια στιγμή που δείχνει συμπαγής σε επίπεδο πρόσωπων.

Νέο πρόσωπο στην «μάχη» για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου είναι ο έπαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, ο οποίος -μέσω της εφημερίδας μας- ανακοινώνει για πρώτη φορά δημοσίως την κάθοδό του. Με την εμπειρία του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη και του επάρχου, στοχεύει όπως μας δήλωσε στην κατάρτιση ενός ανεξάρτητου και ενωτικού ψηφοδελτίου.

Προσπάθειες από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Και ενώ αναφέραμε τα δεδομένα, δεν μπορούμε να παραλείψουμε όσα ακούγονται ή έχουν επιχειρηθεί και για τη δημιουργία ενός ακόμη δημοτικού συνδυασμού με κεντροαριστερό «χρώμα». Η αλήθεια είναι ότι στις ερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε να έχει ένα αυτόνομο ψηφοδέλτιο για τον δήμο Πάρου, κάτι για το οποίο έγιναν προσπάθειες και στις προηγούμενες εκλογές δίχως αποτέλεσμα. Πάντως, επαφές έχουν γίνει -αναμένοντας τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής- και θα φανεί σύντομα αν τελικά ευοδωθούν αυτή τη φορά οι προσπάθειες, τόσο για κατάρτιση ψηφοδελτίου, όσο και για την επιλογή ενός κατάλληλου επικεφαλής.

Εμφανίστηκαν «ανώνυμοι σωτήρες»…

Σε κάθε περίπτωση εκλογικής διαδικασίας -και πόσο μάλλον στις δημοτικές εκλογές- πέραν της ουσίας, υπάρχουν και κάποιοι που φιλοδοξούν να κερδίσουν λίγο χώρο ή δημοσιότητα. Αυτό δεν λείπει από την Πάρο, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εμφανιστεί «ανώνυμοι σωτήρες» που με βάση τα δημοσιεύματά τους φαίνεται να έχουν στο «τσεπάκι τους» λύσεις για όλα τα προβλήματα… Και κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία τους, επιχειρούν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να διαμορφώσουν ένα πολιτικό σκηνικό. Βέβαια, αυτό είναι ίσως και στο πλαίσιο στρατηγικών ή πιθανών συμμαχιών, με πρακτικές ακόμα και «δούρειου ίππου».

dimarxeio parou

Τι λένε οι «διεκδικητές» του δήμου…

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, η «Φωνή της Πάρου» επικοινώνησε με τους Μάρκο Κωβαίο, Κώστα Ροκονίδα και Κώστα Μπιζά, για το θέμα των δημοτικών εκλογών και ζήτησε τη δική τους σχετική δήλωση…

→  Μάρκος Κωβαίος:

«Κατά την διάρκεια της θητείας μου, πετύχαμε να βάλουμε το νησί μας σε μια νέα εποχή. Με το νέο αεροδρόμιο αλλά και με μια σειρά από κρίσιμα έργα, όπως οι αφαλατώσεις, τα δίκτυα ύδρευσης και λυμάτων, τα αλιευτικά καταφύγια. Καταφέραμε να βάλουμε το νησί μας στον τουριστικό χάρτη της Μεσογείου και αυτή τη στιγμή να είμαστε ένας από τους πιο ταχέως αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για το νησί μας είναι να συνδυάσουμε την ανάπτυξη με τον σεβασμό στο περιβάλλον και στον ανθρώπινο χαρακτήρα μας. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, με έμφαση στον αγροτικό μας τομέα, στο πολιτιστικό μας προϊόν και τις παραδόσεις μας, και τη διατήρηση του φυσικού μας πλούτου.

Ταυτόχρονα, χρειάζεται προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μεγάλων έργων στο νησί μας, όπως τον νέο Επιβατικό Λιμένα και το Εμπορικό Λιμάνι, τα πράσινα σημεία για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων, τους νέους Βιολογικούς Καθαρισμούς, τρείς νέες αφαλατώσεις, την Πολεοδόμηση της Παροικιάς και την υλοποίηση του ΣΒΑΚ, αλλά και την κατασκευή του 2ου Γυμνασίου, ενός ιδιόκτητου Νηπιαγωγείου και του Κλειστού Γυμναστηρίου στην Παροικιά, καθώς και το Δημοτικό Στάδιο της Νάουσας, τα Γήπεδα Μάρπησσας και Κώστου, κ.α.  Έργα που έχουν μπει ήδη σε τροχιά υλοποίησης και που μόνο εμείς, λόγω εμπειρίας, μπορούμε να υλοποιήσουμε για να μην χαθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επόμενης 4ετίας. Κι αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί με τους δημότες και την επόμενη πενταετία δίνοντας και το διακύβευμα των επόμενων εκλογών που είναι μια Πάρος με ανάπτυξη που να σέβεται το νησί μας και τους Παριανούς».

→  Κώστας Ροκονίδας:

«Από τον Οκτώβριο του 2021 έχει ξεκινήσει μία παραφιλολογία για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση από τότε ξεκαθαρίσαμε ότι το άνοιγμα της προεκλογικής περιόδου δυο χρόνια πριν από τις εκλογές μεταθέτει την επίλυση των προβλημάτων του τόπου για την επόμενη πενταετία με ότι αυτό σημαίνει για τον τόπο. Το τέλμα, η ακινησία στην καθημερινότητα και στα μεγάλα προβλήματα του νησιού, που έχει περιέλθει ο Δήμος δικαιώνει τις ανησυχίες μας. Εμείς όμως όχι απλά είμαστε παρόντες αλλά  έχουμε μία δυναμική καταγεγραμμένη πορεία από τότε που η Λαϊκή Συσπείρωση εμφανίστηκε ως ένας συνδυασμός μ’ ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό – πολιτικό προσανατολισμό. Προχωράμε, και βέβαια θα είμαστε παρόντες και στην εκλογική μάχη του 2023. Τώρα, όσον αναφορά ποιοι θα είναι υποψήφιοι, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί στην ώρα του. Αυτό θα λυθεί και θα αποφασισθεί στον χρόνο που πρέπει. Επίσης, πρέπει να επισημάνω ότι η ενεργοποίηση των πολιτών και η προσφορά τους στον τόπο δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το εάν είναι σε εκλόγιμη θέση και μόνο. Έχουμε έναν σχεδιασμό πάνω σε αυτό, ωστόσο είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε στους πρώτους μήνες του ερχόμενου έτους. Βέβαια, μέχρι τότε εκείνο που είναι χρέος μας να κάνουμε και το οποίο το δρομολογούμε, είναι ότι στο άμεσο μέλλον προγραμματίζουμε μία σύσκεψη του συνδυασμού, στο σύνολό του, όπου θα αποτελέσει και την απαρχή των ζωντανών επαφών μας με τον παριανό λαό, μετά την περίοδο της πανδημίας που μας στέρησε αυτή τη δυνατότητα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να προβάλουμε, να πληροφορήσουμε όλους τους Παριανούς είτε μας ψήφισαν είτε όχι,  για  ότι έχουμε κάνει ως αντιπολίτευση στον δήμο Πάρου, όπου υπάρχει ένα αξιόλογο έργο που παρόμοιό του δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν των αντιπολιτεύσεων του τόπου μας. Αν θέλετε αυτό προδιαγράφει και τις δυνατότητες που θα είχε και έχει η Λαϊκή Συσπείρωση ως διοίκηση του δήμου μας. Με ότι λοιπόν έχουμε προσφέρει από τις θέσεις του δημοτικού συμβουλίου -είτε με τις παρεμβάσεις και τις ερωτήσεις μας, είτε με τις πάμπολλες προτάσεις που έχουμε καταθέσει σε σημαντικά θέματα, είτε με ζητήματα που έχουμε φέρει προς συζήτηση- έχουν δρομολογηθεί μία σειρά από αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Όπως για παράδειγμα πρόσφατα για τη μαρίνα της Νάουσας, για τα αρχαία λατομεία και παλαιότερα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, για τη σχολική στέγη, για την προστασία του περιβάλλοντος για τον τομέα της υγείας, την καθαριότητα, την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και άλλα, όπως και για μια σειρά προβλήματα της καθημερινότητας όπως το κυκλοφοριακό, την ασφάλεια των πεζών κλπ. Επομένως όλα αυτά που αποτελούν μία δικιά μας προίκα, θέλουμε να τα καταθέσουμε και να κάνουμε κοινωνό τον παριανό λαό, διότι καλές οι ανακοινώσεις και οι αναμεταδόσεις από τα τοπικά μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά δυστυχώς είναι διαπιστωμένο ότι όλη αυτή μας η προσπάθεια δεν φτάνει μέχρι και τον τελευταίο Παριανό, όπως θα θέλαμε εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τον διάλογο. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ σημαντικό και το πως λειτουργεί η Λαϊκή Συσπείρωση, διότι έχουμε δώσει δείγματα γραφής και πραγματικής δημοκρατίας που επίσης στον παρελθόν δεν έχουν επιδειχθεί από κανέναν. Η καταγραφή απόψεων και προβληματισμών γίνεται από όλους όσους συμμετέχουν στον συνδυασμό, ανεξάρτητα αν κάθονται ή όχι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Φυσικά αυτό που αποτελεί μόνιμο μοτίβο σε προεκλογικές περιόδους και θα προσπαθήσουν να μας αποδώσουν και πάλι είναι ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κομματικός συνδυασμός, εξαρτημένος, ο συνδυασμός του ΚΚΕ, ενώ όλοι οι άλλοι διεκδικούν το ρόλο του “ανεξάρτητου”.

Επιχειρείται μία λαθροχειρία. Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε ποιοι είμαστε και το ιδεολογικό μας πρόσωπο αλλά τους επικριτές μας τους διαψεύδουν τα γεγονότα. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι μαζί μας συνεργάζονται και άνθρωποι που δεν ανήκουν ιδεολογικά στο ΚΚΕ, δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας ή συμφωνούν σε ελάχιστα. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι διαχρονικά έχουμε συνεργαστεί και συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που βρίσκονται έξω από ΚΚΕ και ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα, με εξαίρεση φυσικά όσους ενστερνίζονται τη φασιστική ιδεολογία και ανήκουν σε οποιοδήποτε μόρφωμά της. Γιατί στη πράξη η Λαϊκή Συσπείρωση λειτουργεί δημοκρατικά, μπορεί να συσπειρώσει και να συμπορευθεί με ανθρώπους με κοινό όραμα, με όλους εκείνους που κατανοούν ότι η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων θέλει συνέπεια, αξιοπιστία και διεκδίκηση. Την καραμέλα της ανεξαρτησίας την πιπίλησαν και την πιπιλάνε πολλοί. Στη πράξη έχει αποδειχθεί δυστυχώς ότι αυτή η ανεξαρτησία αποτελεί τον προάγγελο της εξάρτησης από συμφέροντα, από τη πολιτική της συναλλαγής και την υποταγή στη πολιτική της κεντρικής εξουσίας που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του παριανού λαού και του τόπου. Αυτού του είδους την “ανεξαρτησία” την χαρίζουμε σε αυτούς που την επιζητούν.

Εμείς είμαστε εξαρτημένοι από τις καταστατικές μας αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας, από τη δέσμευση μας να υπηρετούμε το παριανό λαό και τα συμφέροντα του, να παλεύουμε για τη λύση των προβλημάτων του τόπου, να κρίνουμε τις θέσεις μας με βάση τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων. Η δική μας παρουσία στηρίζεται σε όλα τα παραπάνω και στην πολιτική μας αξιοπιστία. Αυτό αποτυπώθηκε άλλωστε και στα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα, όπου η Λαϊκή Συσπείρωση έχει διαρκώς ραγδαία αύξηση ποσοστών που είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης μας από τις παριανές και τους παριανούς. Έχουμε εκτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019. Ξέρουμε ότι στερηθήκαμε τη δυνατότητα να είμαστε στη διοίκηση του δήμου Πάρου από τη λυσσαλέα επίθεση συμφερόντων που ήξεραν ότι θα μας βρουν μπροστά τους, από τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία της τελευταίας στιγμής, μέσα από έναν άγριο αντικομουνισμό στο νησί. Ειπώθηκαν πολύ χοντρές εκφράσεις από αυτούς που στη συνέχεια έγιναν τιμητές της προσφοράς μας στον τόπο και αναφέρομαι κύρια στη δημοτική αρχή. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι το σχεδόν 50% του ποσοστού μας  διαμορφώθηκε και από την απουσία ενός τρίτου συνδυασμού που ενδεχομένως να εξέφραζε τον κεντροαριστερό χώρο. Έγιναν κινήσεις για να δημιουργηθεί ένας τέτοιος συνδυασμός, όπως έγιναν και τώρα, αλλά μάλλον φαίνεται να αδυνατίζει η συγκεκριμένη προσπάθεια. Βέβαια, το τι θα κάνουν αυτοί που έχουν το πάνω χέρι της κεντροαριστεράς στον τόπο μας και πως τελικά θα τοποθετηθούν απέναντι στις ερχόμενες εκλογές, ίσως και με πιθανές συμμαχίες, αυτό αφορά τους ίδιους και όχι εμάς. Όλοι θα κριθούν τελικά από τη συνέπεια των λόγων και των πράξεων τους και όχι από τις βραχυπρόθεσμες επιλογές τακτικής με σκοπό την κατάληψη της τοπικής εξουσίας. Αυτή εξάλλου ήταν και η τακτική της παρούσας δημοτικής αρχής και τα αποτελέσματά της τα βιώνουμε εδώ και οκτώ χρόνια…».

→  Κώστας Μπιζάς:

«Είναι κοινή διαπίστωση ότι τα σημαντικά ζητήματα και προβλήματα της Πάρου, στον τομέα της καθημερινότητας αλλά και της έλλειψης υποδομών, δεν αντιμετωπίζονται με επάρκεια σήμερα. Υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που απαιτούν άμεσες και στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα προστατεύσουν τον δημόσιο χώρο, το περιβάλλον, την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού μας. Η Πάρος βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση που αν δεν παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις θα οδηγηθεί σε μη βιώσιμες καταστάσεις. Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας έχει κινητοποιηθεί και θέλει να συμμετάσχει στην δημιουργία ενός νέου δημοτικού συνδυασμού ώστε το νησί μας ν’ αλλάξει σελίδα. Σε αυτή τη νέα εποχή θα πρέπει να υπάρχει μια συγκροτημένη αυτοδιοικητική προσπάθεια που με ενότητα θα παλέψει για την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο του νησιού μας.

Η πρόθεση μας είναι να ενωθεί η Πάρος και για τον παραπάνω λόγο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ανεξάρτητο και ενωτικό ψηφοδέλτιο, χωρίς τοπικισμούς και κομματικές επιρροές που θα διεκδικήσει την ψήφο των συμπατριωτών μας στις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023, με στόχο να διοικήσει τον δήμο Πάρου την επόμενη πενταετία. Είναι αυτονόητο, ότι θα σεβαστούμε τους άλλους συνδυασμούς που θα προκύψουν και δεν πρόκειται να μηδενίσουμε τις προσπάθειες όσων συμπατριωτών μας είχαν διαχρονικά συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όμως πιστεύουμε ότι ο δήμος Πάρου θα πρέπει να λειτουργήσει με προγραμματισμό, σχέδιο και αποφασιστικότητα για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει στους συμπολίτες μας και στους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού μας. Θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε με ευπρέπεια, ήθος και εντιμότητα χωρίς να πολώσουμε και να διχάσουμε το νησί μας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη