Κυκλάδες - ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Χρέος της Κυβέρνησης να διασφαλίσει τα βασικά για την υγεία των πολιτών

"....  Οι κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς για να εργαστούν στα νησιά το καλοκαίρι, όμως απαιτείται τα κίνητρα να δίνονται όλο το χρόνο, καθώς οι ανάγκες των κατοίκων είναι μεγάλες διαρκώς...".

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) με αφορμή την επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνα Γκάγκα σε Σύρο - Νάξο και Μύκονο... 

Αναλυτικά η ανάρτηση στα social Media αναφέρει: 

Επισκέφθηκε προχθές τρία κυκλαδονήσια, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας μοιράζοντας γενικόλογες υποσχέσεις, χωρίς σαφείς χρονικές δεσμεύσεις για το πρόβλημα υποστελέχωσης των δομών υγείας στις Κυκλάδες. Μίλησε για προσλήψεις κατά προτεραιότητα στα νησιά, όμως ούτε έμπρακτές αποδείξεις περί αυτού έχουμε δει ούτε προκήρυξη που να το προβλέπει.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς για να εργαστούν στα νησιά το καλοκαίρι, όμως απαιτείται τα κίνητρα να δίνονται όλο το χρόνο, καθώς οι ανάγκες των κατοίκων είναι μεγάλες διαρκώς.

Συγχρόνως, πολλές φορές οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν σπίτι να νοικιάσουν λόγω της ισχυρής ζήτησης τους θερινούς μήνες. Ο νομός Κυκλάδων έχει τεράστια συνεισφορά στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει, με τη σειρά της, να διασφαλίσει τα απαραίτητα για τη διαμονή των υγειονομικών στα νησιά μας 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News