Κυκλάδες - Σαντορίνη: Οι επαφές του Δημάρχου για τουρισμό και υποδομές

Ταξίδι αστραπή για τον Δήμαρχο Θήρας, Αντώνη Σιγάλα, στην Αθήνα και επαφή με κυβερνητικά στελέχη. Στόχος; Η ενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν την Σαντορίνη είτε όσον αφορά την καθημερινότητα (βλ υπουργείο Εσωτερικών) όσο και την προβολή της Σαντορίνης (βλ υπουργείο Τουρισμού).. Παράλληλα, μία καλή ευκαιρία για να δει την πορεία έργων όπως η κατασκευή της μαρίνας που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα (προς το καλύτερο) της Σαντορίνης στον τομέα υποδοχής πλοίων…

Αρχή με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοϊζου.. Κι όπως αναφέρει ο κος Αντώνης Σιγάλας στη προσωπική του σελίδα στα social media Συνεχίζουμε με γοργούς ρυθμούς να εργαζόμαστε με τον Υπουργό Τουρισμού και την Γ. Γ. του Υπουργείου για το στρατηγικό σχεδιασμό της Σαντορίνης.

Οι εργασίες αφορούσαν το προεδρικό διάταγμα για τη Μαρίνα της Σαντορίνης καθώς και την προετοιμασία της δημοπράτησης, το D.M.O. της Σαντορίνης με το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή καθώς και την προετοιμασία για την προβολή στην δύσκολη χρονιά που έρχεται. Σημαντικότερο όλων αφορά στην επίσπευση της συνάντησης όλων των γενικών γραμματέων των υπουργείων που εμπλέκονται στο στρατηγικό σχεδιασμό για τη Σαντορίνη υπό τον Γενικό Γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη, για να πραγματοποιηθεί η δεύτερη διυπουργική σύσκεψη με εισηγητή τον Υπουργό Χάρη Θεοχάρη. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την αγαπητή Βίκυ Λοΐζου για την ανεκτίμητη έως σήμερα προσφορά της στη Σαντορίνη, τόσο από την προηγούμενη θητεία της ως γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών πολιτικών όσο και από τη σημερινή της θέση

naxos-thira.jpg

Συνάντηση με Πέτσα

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, είχε την ευκαιρία για « συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε χθες προκειμένου να του εκθέσω τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας λόγο της πανδημίας.

Αφού του ευχήθηκα καλή επιτυχία για τα νέα του καθήκοντα, τον πληροφόρησα για τα μηδενικά έσοδα του τελεφερίκ, τα ελάχιστα έσοδα παρεπιδημούντων, τα μειωμένα έσοδα παραλιών και κοινοχρήστων χώρων καθώς και τα έξοδα στήριξης αναξιοπαθούντων λειτουργίας σχολείων και προμηθειών υγειονομικού υλικού, που ο Δήμος ανταποκρίνεται στο έπακρο για να κρατήσει την μικρή κοινωνία της Σαντορίνης υγειονομικά ασφαλή.

Τέλος στην μια ώρα που κράτησε η συνάντηση μας, του ανέλυσα επίσης τις προτάσεις ένταξης του Δήμου μας στα προγράμματα που ήδη άνοιξαν προκειμένου να λυθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο για τη Σαντορίνη δυσεπίλυτα προβλήματα του παρελθόντος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News