Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες: Σε Ανάφη και Σαντορίνη ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Κυκλάδες: Σε Ανάφη και Σαντορίνη ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

|

Το Σάββατο 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου τιμής για τους πολιτικούς εξόριστους στην Ανάφη, στην κεντρική πλατεία της Χώρας.

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας έδωσε το “παρών”, ενώ επισκέφτηκε και το νησί της Σαντορίνης

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμής και μνήμης στο ηρωικό νησί της Ανάφης, επισκέφθηκε τη Σαντορίνη όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το δήμαρχο του νησιού Σιγάλα Αντώνιο στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού, ενώ τονίστηκε με έμφαση η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τον δήμο.

koutsoumpas1.jpgΑκολούθησε συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την Ανέλκυση του «Sea Diamond». Ο επικεφαλής της Επιτροπής Λιγνός Λουκάς, μετέφερε την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Σαντορίνης, για το γεγονός ότι το κρουαζιερόπλοιο συνεχίζει εδώ και 15 χρόνια, να ρυπαίνει τη θάλασσα της Σαντορίνης με απροσδιόριστες συνέπειες, παρά τις δεσμεύσεις από όλες τις κυβερνήσεις για την ανέλκυση του ναυαγίου. Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλης Γιδαράκης, ανέφερε ότι οι μετρήσεις που έχουν γίνει από το Πολυτεχνείο δείχνουν μεγάλη ρύπανση, ενώ αν δεν ανελκυστεί η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Αμέσως μετά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με αντιπροσωπείες του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Θήρας, του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Σαντορίνης οι οποίες μετέφεραν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο νησί, όπως το πρόβλημα της στέγασης, η ακριβή διαμονή, η υποστελέχωση του νοσοκομείου και των υπηρεσιών του δήμου, η έλλειψη σχολικών κτηρίων κι εκπαιδευτικών, η άγρια εκμετάλλευση με τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και διαμονής των εργαζομένων στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό.

Το Σάββατο 4/6 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου τιμής για τους πολιτικούς εξόριστους στην Ανάφη, στην κεντρική πλατεία της Χώρας. Έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση, από τους χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν στο νησί, στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες και με τη συμμετοχή 150 περίπου επισκεπτών από τη Σαντορίνη, Νάξο και Ίο. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έγινε από την Ρούλα Φραγκάκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Νότιων Κυκλάδων του ΚΚΕ, η οποία ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωσή της, ενώ σύντομο χαιρετισμό έκανε ο δήμαρχος Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς οι κάτοικοι του νησιού αγκάλιασαν τους πολιτικούς εξόριστους, αλλά και στην ανεξίτηλη προσφορά των εξόριστων που με όλες τους τις δυνάμεις και γνώσεις μόχθησαν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των υποδομών στο νησί.

Ανάμεικτα συναισθήματα συγκίνησης και μαχητικής αισιοδοξίας σκόρπισε το καλλιτεχνικό αφιέρωμα, με τραγούδια και αφηγήσεις, αποσπάσματα από τον «Ριζοσπάστη» και επιστολές ζωντάνεψαν εικόνες από τη ζωή και τις κακουχίες των εξόριστων, την παλικαρίσια και αλύγιστη στάση τους.

koutsoumpas2.jpgΕν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που όρθωσε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους πολιτικούς εξόριστους στην Ανάφη, από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπα και τον δημιουργό του, τον γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά Στη συνέχεια, κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής ο Δημήτρης Κουτσούμπας και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Γραμματέας του Νίκος Αμπατιέλος

Με το Μνημείο που τοποθέτησε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στην Ανάφη, εκπληρώθηκε ένα χρέος προς τους αλύγιστους συντρόφους μας. Τηρήθηκε η υπόσχεση πως οι θυσίες των εξόριστων δεν θα ξεχαστούν, «γιατί οι θυσίες και τα έργα των συντρόφων μας είναι η δική μας κληρονομιά, η διαθήκη τους προς όλους μας, που ποτέ δεν ανοίχτηκε… γιατί αυτοί δεν πέθαναν ποτέ», όπως τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με λαϊκό γλέντι στην πλατεία της Χώρας, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η ξεχωριστή παρουσία του ΚΚΕ στην Ανάφη.

Ευχαριστούμε το Γεράσιμο και Νίκο Κανακάρη/ Ένωση Λεμβούχων Θήρας, το Μανώλη Σιγάλα/ ΚΤΕΛ Θήρας, για τη δωρεάν μετακίνηση των συμμετεχόντων από τη Σαντορίνη στην Ανάφη, καθώς και τον Ευάγγελο Νομικό για την πολύτιμη βοήθεια του στην προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστούμε τα ΜΜΕ της Σαντορίνης που παραβρέθηκαν και κάλυψαν την εκδήλωση στην Ανάφη.

 

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο