Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Κυκλάδες – ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με εργαζόμενους του Νοσοκομείου

|

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΥΡΟΥ με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΥΡΟΥ με επικεφαλής το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Κατερίνα Γιαννακά, μέλη της ΝΕ Κυκλάδων και της ΟΜ Σύρου, είχαν σήμερα 27/6/2022 με το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου. Στη συνάντηση το μέλος της ΚΕ Κατερίνα Γιαννακά τόνισε την αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στους εργαζόμενους και τα αιτήματά τους, τη συμμετοχή της ΟΜ Σύρου στις κινητοποιήσεις τους και επισήμανε ότι «Δεν βρισκόμαστε εδώ μόνο για συμπαράσταση στον αγώνα σας, αλλά γιατί ο αγώνας αυτός είναι κοινός. Η Υγεία μας αφορά όλους».

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου και τονίστηκε από τους εργαζόμενους ότι υπολειτουργεί. Η Πρόεδρος του Σωματείου Κατερίνα Καλογεράκη επισήμανε ότι και οι ελάχιστες υποσχέσεις που έδωσε ο Υπουργός Υγείας κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν, αθετήθηκαν. Οι γιατροί των οποίων υποσχέθηκε ότι θα ανανεωθεί η θητεία τους έφυγαν, νέοι διορισμοί δεν έγιναν και το Νοσοκομείο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, εξυπηρετείται από ιδιώτη γιατρό, χωρίς να έχει καν διευκρινιστεί η σχέση εργασίας του. Η κάλυψη της θέσης ογκολόγου και φυσιάτρου είναι απαραίτητη, ενώ η προκήρυξή τους εκκρεμεί από το 2019. Η πρόσληψη ογκολόγου καθιστά αναγκαία τη δημιουργία ογκολογικού τμήματος και την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Το Υπουργείο επιχειρεί με «εμβαλωματικές» πρακτικές, όπως αποσπάσεις γιατρών ανά δεκαήμερο, να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα, μετακινώντας γιατρούς από το Νοσοκομείο-Κ. Υγείας Νάξου και από το Αττικό Νοσοκομείο στην Δ. Αττική, μεσούσης μάλιστα της τουριστικής περιόδου και ενώ η υγειονομική κρίση συνεχίζεται με την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα, με υψηλή θετικότητα των τεστ στις τουριστικές-νησιωτικές περιοχές και τη σταδιακή άνοδο των νοσηλειών. Αυτό είναι το τίμημα της πρόωρης «λήξης» της πανδημίας από τη κυβέρνηση και της υγειονομικά επισφαλούς άρσης όλων των προληπτικών-περιοριστικών μέτρων, παρότι ο ΠΟΥ είχε προειδοποιήσει ότι είναι «ασυγχώρητη επιπολαιότητα» να μιλάμε για το «τέλος της πανδημίας. Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση οι εργαζόμενοι οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις άμεσα και με τη συμμετοχή των μαζικών φορέων της Σύρου.

Από τη μεριά μας επισημάναμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Υγείας στις Κυκλάδες, όπως: Η ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σύρου, η εγκατάσταση της μονάδας ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο Σύρου, η προμήθεια πλωτού υγειονομικού σκάφους με έδρα τη Νάξο (το οποίο δεν αξιοποιείται επαρκώς και συνεχίζονται οι διά θαλάσσης μετακομιδές ασθενών με ιδιωτικά σκάφη), η λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης, που ήταν κλειστό, η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας-Νοσοκομείου Νάξου με τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού και αξονικού τομογράφου.

Ιδιαίτερη αναφορά ακόμη έγινε στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το «Νέο ΕΣΥ», που προβλέπει: Την αύξηση των οικονομικών πόρων για την Υγεία, ώστε σε βάθος 4ετίας να εναρμονιστούμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (7% του ΑΕΠ). Άμεσα θα προηγηθεί ένεση ζωής στο ΕΣΥ ύψους 2 δις. από τον προϋπολογισμό και 1 δις. από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Την άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και 10.000 επί πλέον σε βάθος τριετίας. Τη μονιμοποίηση του συνόλου των υγειονομικών, που έδωσαν τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή. Την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ. Την αναδιαμόρφωση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, ώστε ο εισαγωγικός μισθός για τον πρωτοδιόριστο γιατρό να είναι στα 2.000 ευρώ και αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό υγειονομικό προσωπικό. Την ένταξη όλων των εργαζομένων του ΕΣΥ στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Την καθιέρωση ειδικών κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στο ΕΣΥ σε νησιωτικές περιοχές. Την ίδρυση Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας ανά Δήμο.

Σε σχέση με τα προβλήματα Υγείας στις Κυκλάδες επισημάναμε

  • Την ίδρυση περιφερειακού ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες με έδρα τη Σύρο.
  • Την ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σύρου σε Περιφερειακό από Νομαρχιακό που είναι. Οι Κυκλάδες δικαιούνται σήμερα με τον πληθυσμό που έχουν, συμπεριλαμβανομένης της τουριστικής περιόδου, ένα μεγάλο γενικό κρατικό νοσοκομείο, με νέο σύγχρονο κτίριο στον χώρο του πρώην στρατοπέδου, με όλες τις κλινικές και μονάδα εντατικής, με σύγχρονο εξοπλισμό.
  • Την αναβάθμιση των Νοσοκομείων Σαντορίνης και Νάξου και άμεση υπαγωγή του νοσοκομείου Σαντορίνης στο ΕΣΥ.
  • Την αναβάθμιση των πέντε Κέντρων Υγείας στα Κυκλαδονήσια.
  • Την ίδρυση Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας σε κάθε νησιωτικό Δήμο.
  • Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη καθιέρωσης κινήτρων, διοικητικών και οικονομικών, για τη στελέχωση των υπηρεσιών στην υγεία, την εκπαίδευση κ.λπ. στα νησιά από το απαιτούμενο προσωπικό.
  • Η συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα, επιβάλλει σε μας να εξειδικεύσουμε τις κεντρικές θέσεις του κόμματός μας για την Υγεία, έτσι ώστε, στα πλαίσια του «Νέου ΕΣΥ», να αναπτυχθεί το «Νησιωτικό ΕΣΥ».

 

Έγινε ακόμη συζήτηση και για τη διάρθρωση και ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος των υγειονομικών στον νησιωτικό νομό των Κυκλάδων.

Κλείνοντας τη συνάντηση επισημάναμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία του με τους μαζικούς φορείς, με τους εργαζόμενους, γιατί αποτελούν την καρδιά κάθε κοινωνίας και είναι γνώστες των προβλημάτων, έχουν προτάσεις και ιδέες για την αντιμετώπισή τους. Για να έχει προοπτική και επιτυχία ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, πρέπει να είναι γραμμένο από την ίδια την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία σε κάθε τόπο, σε κάθε νησί, στόχο μας έχουμε να είμαστε κάθε μέρα μέσα στην κοινωνία, εκεί που δρα, στους χώρους δουλειάς, να ακούμε τους χτύπους της καρδιάς της, να αναπνέουμε την ανάσα της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο οι: Καλογεράκη Κατερίνα Πρόεδρος, Άννα Παντελή Αντιπρόεδρος, Άννα Καμπάνη Γραμματέας, Μαρία Μαυράκη και Δέσποινα Νικολαΐδου μέλη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι: Γιαννακά Κατερίνα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, Αργυροπούλου Αναστασία μέλος ΝΕ Κυκλάδων, Τζίνης Ανδρέας μέλος ΝΕ Κυκλάδων και τα μέλη της ΟΜ Σύρου: Δανιόλος Κωνσταντίνος, Καρακωνσταντή Ευαγγελία, Οικονομίδης Βασίλης, Μαραγκός Γιώργος, Μπάιλας Γιάννης.

Κατερίνα Γιαννακά μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν