Κυκλάδες - Συρμαλένιος: Αναφορά και ερώτηση για την "τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Σύρου"

Συρμαλένιος - Κυκλάδες

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡ Νίκος Συρμαλένιος, καταθέτει αναφορά την επιστολή - καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου με θέμα την υποστελέχωση του Νοσοκομείου σε κρίσιμες ειδικότητες, ειδικά εν μέσω πανδημίας και κρουσμάτων στο νησί.

Εμείς απλά θα προσθέσουμε εδώ ότι κάλλιστα ο κος Βουλευτής θα μπορούσε να πάρει ένα τηλέφωνο το διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου για να του εξηγήσει πως μετακινήθηκαν οι γιατροί προς το Νοσοκομείο Νάξου με το οποίο υπάρχει διασύνδεση και δεν είναι μόνο οικονομική.

Επίσης, θα μπορούσε να επικοινωνήσει με την διοικήτρια του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου για να ρωτήσει πως μετακινούνται "αιφνιδίως" γιατροί (αλλα και μηχανήματα) από τη Νάξο προς τη Σύρο... Δεν είναι κακό άλλωστε...

Και ο κος Συρμαλένιος, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι μεταφέρει στον υπουργό τα εξής:

1.Τρείς Ιατροί του Νοσοκομείου Σύρου (Γυναικολόγος, Αναισθησιολόγος, Παιδίατρος) μετακινήθηκαν αιφνιδίως στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου για «υπηρεσιακές ανάγκες».

2. Δεν είχε υπάρξει καμία προηγούμενη ενημέρωση ή συνεννόηση με τις αντίστοιχες κλινικές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Παράλληλα από τη ΜΑΦ μετακινήθηκε με εντολή της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου με τρίμηνη μετακίνηση, Ιατρός της στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

3. Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει γίνει προκήρυξη για οκτώ (8) μόνιμες θέσεις νοσηλευτών και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη της διαδικασίας.

4. Στην πρόσφατη προκήρυξη των 918 θέσεων Ιατρών δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη καμίας από τις 20 κενές οργανικές θέσεις Ιατρών, ούτε καν για τη θέση Εντατικολόγου.

Σημειώνεται ότι το Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ καλύπτει όλες τις Κυκλάδες και υποστηρίζει μία πτητική βάση ΕΚΑΒ, με μία νεοσύστατη πολύτιμη για τον νομό ΜΑΦ.

 

Επισυνάπτoνται τα σχετικά έγγραφα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News