Κυκλάδες - Συρμαλένιος: Περί Κορώνου και διαμαρτυρίας για το ΑΤΜ

Κόρωνος

Ενώ είχαμε ήδη καταθέσει ως ΑΝΑΦΟΡΑ στη Βουλή τη διαμαρτυρία του προέδρου της Κορώνου της Νάξου για να μην κλείσει το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, πληροφορηθήκαμε με ικανοποποίηση ότι με παρέμβαση του Γιάννη Βρούτση το ΑΤΜ θα μείνει τελικά στην Κόρωνο. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο Κόρθι της Άνδρου. 

Ποιος το λέει αυτό; Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος μας ενημερώσει ότι "καταθέτει αναφορά την επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Κορώνου Νάξου προς τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία ζητάει να παραμείνει το ΑΤΜ στην Κοινότητα.
Η Κόρωνος είναι ένα ορεινό χωριό της Νάξου, το οποίο απέχει περίπου 40 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού, κατά συνέπεια το ΑΤΜ είναι άκρως απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο το ΑΤΜ «παρέχει τεράστια εξυπηρέτηση όχι μόνο στην Κόρωνο αλλά και σε όλα τα χωριά της Ορεινής Νάξου. Επίσης, σας γνωρίζουμε πως η Ορεινή Νάξος ανέρχεται τουριστικά, διότι είναι ένας πολύ δυνατός τουριστικός προορισμός με πολλά αξιοθέατα, μουσεία και άλλα με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να αυξάνονται οι επισκέπτες στα χωριά μας κι όπως καταλαβαίνετε κι αυτοί που χρησιμοποιούν το ΑΤΜ να γίνονται κάθε χρόνο και περισσότεροι.». 

Και συνεχίζει στην αναφορά του λέγοντας ότι  Είναι προφανές ότι η παραμονή των ΑΤΜ στα χωριά είναι μεγάλης σημασίας, γιατί τουλάχιστον οι πολίτες των απομεμακρυσμένων χωριών και μάλιστα οι ηλικιωμένοι, αφού στερούνται τραπεζικού υποκαταστήματος τα οποία εξακολουθούν να κλείνουν, τουλάχιστον έχουν τη δυνατότητα ελάχιστης εξυπηρέτησης μέσω των ΑΤΜ.

Κατανοούμε επίσης την περηφάνεια του κ. Βρούτση γιατί έπιασε τόπο η μεσολάβηση του, αλλά για σκεφτείτε και την άλλη πλευρά. Είναι δυνατόν ο ισχυρός άνδρας της Πειραιώς, ο κ. Μεγάλου, να μην αποδεχθεί ένα πολύ ήσσονος σημασίας για την τράπεζα του θέμα, να μην ικανοποιήσει δηλαδή την παραμονή δύο ΑΤΜ, απέναντι σε ένα ισχυρό πρώην υπουργό και απέναντι σε μια κυβέρνηση της ΝΔ, που τον Απρίλιο του 2021, ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 3 δις και μείωσε τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς από  60 σε περίπου 27%, με την προνομιακή αύξηση του κεφαλαίου της υπέρ των μεγαλοεπενδυτών και με τον αποκλεισμό των παλαιών της μετόχων λόγω της κατάργησης των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου; Και αυτό σαν συνέχεια της ψήφισης στη βουλή της ασυλίας των τραπεζικών στελεχών…

Δείτε εδώ την αναφορά που έχει κατατεθεί για το θέμα: 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News