Κυκλάδες - Συρμαλένιος: Προβλήματα σε τηλεφωνία και διαδίκτυο στην Ανάφη

Ανάφη - Naxospress

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσε  αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Ανάφης προς την Cosmote, με την οποία διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζοτν στην τηλεφωνία και στη χρήση διαδικτύου στο νησί και ενημερώνουν την εταιρεία ότι αν δεν προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες επίλυσης των προβλημάτων τα οποία αναλύονταν στην από 22/9/2021 προηγούμενη επιστολή τους, σχετικά με τα τεχνικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί με το δίκτυο επικοινωνίας της εταιρίας στη σταθερή και διαδικτυακή σύνδεση, θα κινηθούν νομικά προκειμένου να δικαιωθούν, καθώς πληρώνουν για υπηρεσίες τις οποίες δεν απολαμβάνουν.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο οι συνέπειες από την κατάσταση του δικτύου είναι καταστροφικές για το νησί της Ανάφης αφού:

α) Τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων διότι δεν μπορεί να επιτευχθεί επικοινωνία με το ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
β) Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έγκαιρη συνταγογράφηση.
γ) Δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής.
δ) Δεν είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών εφόσον για την παροχή υπηρεσιών τους απαιτείται διαδικτυακή σύνδεση.
ε) Δημιουργούνται προβλήματα και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο τέλος του άρθρου έχουμε και την αναφορά του Δήμου Ανάφης σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News