Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Συρμαλένιος: "Στα πρόθυρα κατάρρευσης το Νοσοκομείο Σαντορίνης"

Κυκλάδες – Συρμαλένιος: “Στα πρόθυρα κατάρρευσης το Νοσοκομείο Σαντορίνης”

|

Κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέα Ξανθού και Νίκου Συρμαλένιου σχετικά με το νοσοκομείο Σαντορίνης: “Στα πρόθυρα της  κατάρρευσης με ευθύνη της κυβέρνησης” 

“…. Ακούσαμε την κραυγή απόγνωσης και αγωνίας για τη βιωσιμότητα και την προοπτική ενός νοσοκομείου που στα 5 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις του, έχει σώσει ανθρώπινες ζωές και έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία χιλιάδες επείγοντα  και τακτικά περιστατικά κάθε μορφής , συμπεριλαμβανομένων χειρουργικών επεμβάσεων , τοκετών , εργαστηριακών  εξετάσεων κλπ .

Γι’ αυτό ακριβώς καταθέσαμε επείγουσα Ερώτηση στη Βουλή με κεντρικό αίτημα τη δραστική ενίσχυση του με ανθρώπινο δυναμικό και την πλήρη ένταξη του νοσοκομείου στο ΕΣΥ, χωρίς βεβαίως μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουμε λάβει απάντηση από τον Υπουργό Υγείας….” 

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού και Νίκου Συρμαλένιου σχετικά με το Νοσοκομείο Σαντορίνης και όπως τονίζουν “Βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης με ευθύνη της Κυβέρνησης”…. Και σημειώνει ” Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης έληξαν χωρίς να ανανεωθούν οι συμβάσεις 13 επικουρικών νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών και λοιπών ειδικοτήτων. Οι εργαζόμενοι αυτοί, αν δεν γίνει κάτι άμεσα από την ΑΕΜΥ και το Υπουργείο Υγείας, οδηγούνται σε απόλυση και το νοσοκομείο μπαίνει πλέον σε τροχιά λειτουργικής κατάρρευσης.”

Αναλυτικά

“Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης έληξαν χωρίς να ανανεωθούν οι συμβάσεις 13 επικουρικών νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών και λοιπών ειδικοτήτων. Οι εργαζόμενοι αυτοί , αν δεν γίνει κάτι άμεσα από την ΑΕΜΥ και το Υπουργείο Υγείας, οδηγούνται σε απόλυση και το νοσοκομείο μπαίνει  πλέον σε τροχιά λειτουργικής  κατάρρευσης.

Στην πρόσφατη επίσκεψη μας στο νοσοκομείο, συζητώντας με τον εκτελούντα χρέη διοικητή, τους γιατρούς, το σωματείο εργαζομένων, το Σύλλογο Στήριξης του Νοσοκομείου και το Σύλλογο Νεφροπαθών,  διαπιστώσαμε τα σοβαρά προβλήματα στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό  , τα οποία  έχουν οξυνθεί την τελευταία περίοδο και  υποβαθμίζουν  την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Ακούσαμε την κραυγή απόγνωσης και αγωνίας για τη βιωσιμότητα και την προοπτική ενός νοσοκομείου που στα 5 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις του, έχει σώσει ανθρώπινες ζωές και έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία χιλιάδες επείγοντα  και τακτικά περιστατικά κάθε μορφής , συμπεριλαμβανομένων χειρουργικών επεμβάσεων , τοκετών , εργαστηριακών  εξετάσεων κλπ . Γι’ αυτό ακριβώς καταθέσαμε επείγουσα Ερώτηση στη Βουλή με κεντρικό αίτημα τη δραστική ενίσχυση του με ανθρώπινο δυναμικό και την πλήρη ένταξη του νοσοκομείου στο ΕΣΥ, χωρίς βεβαίως μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουμε λάβει απάντηση από τον Υπουργό Υγείας .

Οι τελευταίες όμως εξελίξεις, με τη μη ανανέωσης των συμβάσεων σημαντικής μερίδας εργαζομένων  , σε συνδυασμό με το κενό  Διοίκησης στην ΑΕΜΥ, έχουν δημιουργήσει κλίμα πλήρους εγκατάλειψης και αποδιοργάνωσης του νοσοκομείου.  Αυτό που προέχει τώρα είναι η άμεση αντιστροφή αυτής της διαλυτικής κατάστασης και η τόνωση του ηθικού του προσωπικού και της τοπικής κοινωνίας , που απογοητεύονται καθημερινά και ανησυχούν εύλογα για τις πολιτικές προθέσεις της κυβέρνησης .

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να σταματήσει άμεσα την απαξίωση του νοσοκομείου Σαντορίνης , να ανανεώσει τη θητεία του επικουρικού προσωπικού όλων των κατηγοριών και να δρομολογήσει την οργανική  ένταξη του στο ΕΣΥ. Κάθε καθυστέρηση και ολιγωρία πλέον στη λήψη δραστικών μέτρων , πλήττει με μη αναστρέψιμο τρόπο την ασφαλή λειτουργία , τη βιωσιμότητα και το δημόσιο χαρακτήρα ενός σύγχρονου νοσοκομείου . Εκτός και αν είναι αυτός ο πραγματικός στόχος ….

Ξανθός Ανδρέας , τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συρμαλένιος Νίκος , βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες