Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Σύρος: Η Γιάννα Αγγελοπούλου στο γραφείο του Δημάρχου

Κυκλάδες – Σύρος: Η Γιάννα Αγγελοπούλου στο γραφείο του Δημάρχου

|

Eπίσημη συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και με τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής, είχε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας – Στη συνάντηση και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης – Τα θέματα που συζήτησαν.

Επίσημη συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής κ.κ. Παναγιώτη Ροϊλό και Δέσποινα Μουζάκη πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιου Λεονταρίτη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Αλίκης Λεονταρίτη, του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Παναγιώτη Κουταβά και του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ. Ανδρέα Γιαλόγλου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη μίλησε με εγκάρδια λόγια για το νησί μας και εξέφρασε τον θαυμασμό της για την αγέρωχη ιστορία, το βαθιά φιλελεύθερο πνεύμα και το κοσμοπολίτικο άρωμά του, καθώς αποτελεί κράμα πολλών επιρροών. Μάλιστα χαρακτήρισε την Ερμούπολη ένα ελληνικό θαύμα, μια πόλη-κόσμημα που άνοιξε τον δρόμο για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Ο κ. Δήμαρχος, δράττοντας της ευκαιρίας, παρουσίασε τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας του τόπου μας, αναφέροντας ότι η ίδρυση της Ερμούπολης, εν μέσω της Ελληνικής Επανάστασης, αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που, χάρη στην πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και πνευματική άνθιση, πρωτοστάτησε σε πολλούς τομείς του δημόσιου βίου. Ιδιαίτερα δε, τόνισε το γεγονός ότι η Σύρος μπορεί να μην προσέφερε έμψυχο υλικό στις ανάγκες του Αγώνα, συνέβαλε όμως οικονομικά και υλικά σε μεγάλο βαθμό, στοιχείο που, δυστυχώς, δεν έχει αναδειχθεί επαρκώς στην βιβλιογραφία για την Ελληνική Επανάσταση και θα έπρεπε να αποκατασταθεί.

Στη συνέχεια ο κ. Λειβαδάρας παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πρότασης το Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η οποία έχει κατατεθεί στη Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με τίτλο: «Από τη Μεσαιωνική Σύρα και το «θαύμα» της ίδρυσης της Ερμούπολης, στη Σύρο του σήμερα: Ατενίζοντας το Μέλλον», άξονες που εστιάζουν στο παρελθόν, στο παρόν αλλά και στο μέλλον του νησιού μας. Συγκεκριμένα η πρόταση περιλαμβάνει:

@  Διοργάνωση συνεδρίου και παράλληλων δράσεων, όπως εκδόσεις-επανεκδόσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκπαιδευτικές δράσεις, ξεναγήσεις, θεατρική παράσταση. («Νικήρατος» της Ευανθίας Καΐρη) (Η θέση της Γυναίκας στη Σύρο)

@  Δημιουργία Ντοκιμαντέρ.

@  Δημιουργία Πανεπιστημιούπολης, αξιοποιώντας τμήμα του Στρατοπέδου «Λοχαγού Ζαφείρη Αποστόλου» στην Ερμούπολη.

@· Αποκατάσταση των Ταφικών Μνημείων του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως.

@· Ενίσχυση του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμουπόλεως και επέκτασή του με τη δημιουργία Μουσείου Ναυτικής Ιστορίας.

@· Δημιουργία Γεωλογικού Μουσείου και γεωδιαδρομών στη Σύρο.

thumbnail_img_5374.jpg

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε τους αγώνες της Δημοτικής Αρχής για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας μέσω της διατήρησης και ανάδειξης της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, όπως τα Ταφικά Μνημεία του Κοιμητηρίου του Αγίου Γεωργίου, της αξιοποίησης του γεωλογικού μας πλούτου μέσα από τη δημιουργία Γεωλογικού Μουσείου και Γεωδιαδρομών και φυσικά της δημιουργίας Πανεπιστημιούπολης, που αποτελεί το πρωταρχικό όραμα της Δημοτικής Αρχής.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Λειβαδάρας αιτήθηκε μετ’ επιτάσεως την αρωγή της κας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με οιονδήποτε τρόπο, προκειμένου οι διεκδικήσεις τόσων ετών να καρποφορήσουν, με την κα Πρόεδρο να εκφράζει την αισιοδοξία της και κυρίως την πρόθεσή της να προωθήσει τις προτάσεις του Δήμου μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Δήμαρχος απευθύνεται σε «ευήκοα ώτα». Εξάλλου, όπως ανέφερε η κα Αγεγολοπούλου-Δασκαλάκη, μια από τις βασικές επιδιώξεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι να αφήσει το στίγμα της, με τη δημιουργία στέρεων βάσεων για το μέλλον κάθε τόπου ξεχωριστά και όλης της Ελλάδας.

Στο τέλος της συνάντησης στο Δημαρχιακό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, κατά την οποία ο κ. Λειβαδάρας προσέφερε αντίγραφο του χαρακτηριστικού Πρωτοκυκλαδικού  τηγανόσχημου  σκεύους και η κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη συλλεκτικό νόμισμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στα Ταφικά Μνημεία του Κοιμητηρίου του Αγίου Γεωργίου, ενώ η επίσκεψη της κας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στο νησί μας ολοκληρώθηκε με τη Συνάντηση Ενημέρωσης των Φορέων και Συλλόγων στο Θέατρο Απόλλων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες