Κυκλάδες - Τήνος: Κάλεσμα σε ανοιχτή συγκέντρωση και διαμαρτυρία

Τήνος

"Μας προκαλεί μεγάλη οργή και έκπληξη, το γεγονός πως σ' ένα φιλήσυχο νησί, για μία ακόμη φορά, εισέβαλαν ξένες αστυνομικές δυνάμεις, πουλώντας προστασία σε μια εχθρική επένδυση για το κοινωνικό σύνολο. Εισέβαλαν από την κερκόπορτα που άνοιξαν όσοι προσέβαλαν μια πολυετή κοινή προσπάθεια. Αντιμετώπισαν με ωμή βία κορίτσια, ηλικιωμένους, εργαζόμενους, επιχειρηματίες και φοιτητές, σε μια συμβολική ειρηνική διαμαρτυρία, στέλνοντας εννέα συμπολίτες μας τραυματίες στο Κέντρο Υγείας. ΦΤΑΝΕΙ! Τι άλλο περιμένουμε για ν' αντιδράσουμε; ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗ, ΣΗΜΕΡΑ 23/9/2021, ΣΤΙΣ 21.00 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ"

Η αναφορά μέσα από τη σελίδα "Η Τήνος Κατά των ανεμογεννητριών" που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη "μάχη" που δίνουν καθημερινά οι πολίτες της Τήνου με σκοπό να σταματήσουν την ... επένδυση που έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στο νησί των Κυκλάδων.. Αλλωστε μόλις τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/09) είχαμε νέα επεισόδια που προκάλεσαν το τραυματισμό οκτώ πολιτών, δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Τήνου... 

 

Κι έρχεται και η παράταξη "Κοινό Τηνίων" μέσω ανακοίνωσης να σημειώσει " Καλούμε όλους τους πολίτες της Τήνου να αντιδράσουν στον βιασμό του νησιού, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, στην έλλειψη δημοκρατίας, στην αστυνομική βία, στην ηχηρή σιωπή Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, στην ξεδιάντροπη πολύχρονη αγνόηση της τοπικής κοινωνίας από την κυβέρνηση και τους βουλευτές που την στηρίζουν".

Η ανακοίνωση από τη παράταξη "Κοινό Τηνίων" που αναφέρει: 

"Ακόμη μία προκλητική επιχείρηση μεταφοράς των Ανεμογεννητριών είδαν οι πολίτες της Τήνου τα ξημερώματα της Τετάρτης 21/9/2021. Ενορχηστρωμένη από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, με την αγαστή συνεργασία της υπηρεσίας του δήμου και την εξόφθαλμη απραξία του Δημάρχου.

Μετά τις πολυήμερες διαμαρτυρίες πολιτών στο δημαρχείο, ο Δήμαρχος δεν βρήκε χρόνο να τους συναντήσει.

Μετά την πρώτη αίτηση θεραπείας και ιεραρχική προσφυγή της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Κοινό Τηνίων” και του συλλόγου Υστερνιωτών “Η Αγία Παρασκευή”, οι οποίες βασίζονταν σε νομικά επιχειρήματα προκειμένου να καταδείξουν ότι οι άδειες διέλευσης δεν ήταν νόμιμες, Δήμαρχος και υπηρεσία αρκέστηκαν σε γενικόλογα δελτία τύπου.

Μετά την συνάντηση πολιτών – Δημάρχου, αθετήθηκαν όσες υποσχέσεις δόθηκαν εκ μέρους του.

Μετά την δεύτερη αίτηση θεραπείας και ιεραρχική προσφυγή από τον δημοτικό σύμβουλο του Κοινού Τηνίων, καμία απάντηση από Δήμαρχο και υπηρεσίες.

Μετά τα επιπλέον στοιχεία και φωτογραφίες για παράτυπες παρεμβάσεις στον δημοτικό δρόμο, ενώ οι άδειες διέλευσης το απαγορεύουν ρητά, απαντούν πως όλα είναι νόμιμα.

Μετά την αστυνομική καταστολή, την βία και τον τραυματισμό πολιτών της Τήνου προκειμένου να εκτελεστούν οι μεταφορές, ο Δήμαρχος επιτέλους “πληροφορήθηκε από την τοπική κοινωνία και από δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα ενημέρωσης” ότι οι Τηνιακοί συνεχίζουν τον αγώνα και έστειλε “διάβημα διαμαρτυρίας” στον υπουργό “προστασίας του πολίτη”

Τόσο καιρό πήρε η καταμέτρηση των ογδόντα έξι δράσεων της δημοτικής αρχής, που δεν πρόλαβαν να μάθουν ότι τα φορτηγά θα χρησιμοποιήσουν τις άδειες διέλευσης που εξέδωσε Δήμος και Περιφέρεια.

Τόσο πολύ υποστηρίζει την ενότητα η Δημοτική Αρχή που κανείς τους δεν βρέθηκε στην συγκέντρωση των πολιτών πριν την έλευση των φορτηγών.

Φυσικά ούτε κουβέντα για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, όπως και για όλα τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα του νησιού, ενώ η αίτηση μας για συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών κινήσεων με τους βουλευτές ενάμιση χρόνο τώρα, μετατοπίζεται προφανώς για όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και τα υπόλοιπα βιομηχανικά αιολικά σε όλη την Έξω Μεριά...

Καλούμε όλους τους πολίτες της Τήνου να αντιδράσουν στον βιασμό του νησιού, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, στην έλλειψη δημοκρατίας, στην αστυνομική βία, στην ηχηρή σιωπή Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, στην ξεδιάντροπη πολύχρονη αγνόηση της τοπικής κοινωνίας από την κυβέρνηση και τους βουλευτές που την στηρίζουν.

Τέρμα πια η κοροϊδία, οι ευθύνες είναι μεγάλες και οι υπεύθυνοι πολύ μικροί και λίγοι".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News