Κυκλάδες - Τήνος: Τη θέση του Δημάρχου θα διεκδικήσει η Αναστασία Ψάλτη

Αναστασία Ψάλτη

" Είναι όλα αυτά που με οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας, ως υποψήφια Δήμαρχος, πρώτη μεταξύ ίσων σε μία ομάδα ανθρώπων με σημαντική προσφορά στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ζωή του νησιού μας",

Ποιος το λέει αυτό; Η πιο σωστά ποια το αναφέρει; Ο λόγος για την Αναστασία Ψάλτη,  πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Τήνου, επικεφαλής του φορέα  «Μπατίκι» και εκδότρια του βραβευμένου περιοδικού ΤΑΜΑ, η οποία μετά την συνέντευξη που είχε δώσει στα μέσα Οκτωβρίου σε γνωστή ιστοσελίδα (βλ newsit.gr) χθες με ανοιχτή της επιστολή ξεκαθαρίζει ότι "θα διεκδικήσει το δήμο Τήνο".. 

Τι αναφέρει; 

Απογοήτευση και μόνο προκαλούν τα όσα συνέβησαν στο Δήμο μας τις προηγούμενες ημέρες.

Η Δημοτική Αρχή αποφεύγει το διάλογο, προσβάλει τη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχειρεί να απαξιώσει τους δημοτικούς συμβούλους και πολύ περισσότερο όλες και όλους εμάς, τους δημότες.

Η μείζων αντιπολίτευση παρόλα αυτά επιλέγει την επικοινωνιακή και όχι την ουσιαστική προσέγγιση σημαντικών ζητημάτων όπως απαιτείται.

Η Τήνος αξίζει πολύ περισσότερα. Η λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου χρειάζεται αλλαγή. Νοοτροπίας, ύφους, σεβασμού στους θεσμούς και στη συνέχεια μοντέλου ανάπτυξης και αποτελεσματικότητας.

Δεν αρκεί η διαχείριση του σήμερα, που και αυτή ακόμα τις περισσότερες φορές είναι ανεπαρκής. Δεν βοηθά η άρνηση. Χρειάζεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός. Χρειάζονται προτάσεις. Η Τήνος, έχει τις δυνατότητες να γίνει λειτουργική και βιώσιμη, να αναπτύσσεται ισόρροπα και να υποστηρίζει τη ζωή των κατοίκων της χωρίς αποκλεισμούς. Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να λειτουργεί ανοικτά και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των δημοτών.

Είναι όλα αυτά που με οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας, ως υποψήφια Δήμαρχος, πρώτη μεταξύ ίσων σε μία ομάδα ανθρώπων με σημαντική προσφορά στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ζωή του νησιού μας,

Σύντομα, με την ανακοίνωση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του συνδυασμού μας, θα παρουσιάσουμε τις βασικές μας προτάσεις για την αλλαγή, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη λειτουργία του Δήμου, για το αύριο που θέλουμε για τη Τήνο και τη ζωή μας".

Ψάλτη: Θα είμαι πρώτη μεταξύ ίσων 

Να σημειώσουμε ότι σε ερώτηση που έγινε την 27η Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα newsit.gr  σχετικά με τη πρόθεσή της να διεκδικησει το Δήμο Τήνου είχε απαντήσει:  "Σε μία ευθεία ερώτηση, αξίζει μια εξ ίσου ευθεία απάντηση. Ναι. Θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος Τήνου, πρώτη μεταξύ ίσων σε μια ομάδα ανθρώπων που συνειδητοποιεί ότι το νησί μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.  Ότι η Τήνος δεν αντέχει άλλες χαμένες ευκαιρίες. Ότι πρέπει άμεσα να επιλέξουμε έναν δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης που διασφαλίζει το χαρακτήρα του νησιού μας, ευκαιρίες για όλους, καλύτερη καθημερινότητα, καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Από τις συζητήσεις μου, εδώ και πολύ καιρό, με συμπατριώτισσες και συμπατριώτες σε ολόκληρη την Τήνο,  είναι ξεκάθαρο, ότι στο Δήμο χρειάζεται αλλαγή. Στα πρόσωπα, στη νοοτροπία, στο σχεδιασμό για το μέλλον.  Η Τήνος αξίζει πολύ περισσότερα.   Δεν αρκεί η διαχείριση του σήμερα, που και αυτή ακόμα τις περισσότερες φορές είναι ανεπαρκής. Χρειάζεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός για το αύριο".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News