Κυκλάδες - ΥΠΕΝ: Νόμιμα τα τουρκικά αλιευτικά στα χωρικά μας ύδατα λόγω καιρού

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται τουρκικά αλιευτικά σκάφη στα νησιά των Κυκλάδων.. Οι περισσότεροι μιλούν για .. εισβολή και μάλιστα για προσπάθεια να …κλέψουν το ψωμί από τους δικούς ψαράδες.

Το είχαμε δει πρόσφατα κοντά στη Σύρο με τρία αλιευτικά για περίπου 48 ώρες να παραμένουν μία ανάσα από τον Φοίνικα και την Αζόλιμνο προκαλώντας ερωτηματικά και με τον λιμενάρχη Σύρου να τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα είναι νόμιμα…

Τώρα, έχουμε το ίδιο σκηνικό και στη Μύκονο.. Οπου σε απόσταση … αναπνοής (όχι μεγαλύτερη των τριών μιλίων) και με βάση την αποτύπωση στο χάρτη πλοίων του MarineTraffic, έχουμε τη παρουσία τριών μεγάλων μεγέθους σκάφη τα οποία φέρουν τα ονόματα Tuncay Sagun 6, Guler Kardesler 4 και Cihan Cengiz Karadeniz. Και εδώ οι ίδιες φωνές και αναφορές και στα social media για …εισβολή.

Ποια είναι η απάντηση; «πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων». Ποιος το αναφέρει αυτό; Μα το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στα δημοσιεύματα…

Αναλυτικά η απάντηση αναφέρει:  «Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.»..

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...