Κύριε Βρούτση έρχεστε δεύτερος

Στην έκδοση της ημερήσιας εφημερίδας "Κυκλαδική" την 1η Δεκεμβρίου και με αφορμή τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου της Δημοτικής Παράταξης "Πολίτες για τα Νησιά μας" είχαν φιλοξενηθεί δηλώσεις του επικεφαλής της Παράταξης κου Βασίλη Βρούτση, ο οποίος είχε μιλήσει επί παντώς επιστητού. Παράλληλα, η εφημερίδα είχε δώσει στη δημοσιότητα την προσφυγή προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου για το ζήτημα των υπαλλήλων του Δήμου και ο τίτλος της εφημερίδας ήταν "προφανή κατάχρηση εξουσίας" 

Μία εβδομάδα αργότερα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων απαντάει. Με ανακοινωσή του ξεκαθαρίζει ότι ο Δήμος ήταν αυτός που πρώτος κατέθεσε σε κάθε αρμόδια υπηρεσία πλήρεις φακέλους, επεσήμανε ότι ο κος Βρούτσης έρχεται δεύτερος με την συγκεκριμένη αναφορά και σημειώνει ότι «αυτό που τον ενδιαφέρει προφανώς, είναι η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για τη Δημοτική Αρχή»

Ας δούμε τα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και έχουμε την αίσθηση ότι δεν θα αργήσει η απάντηση…

«Στο φύλλο της 1ης Δεκεμβρίου 2015 της Εφημερίδας «Κυκλαδική» φιλοξενήθηκε συνέντευξη του Βασίλη Βρούτση, Δικηγόρου και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με θέμα την αναφορά του στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου σχετικά με την υπόθεση του ορισμού Προϊσταμένων στο Δήμο, με τίτλο στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το βαρύγδουπο «…για προφανή κατάχρηση εξουσίας».

Επειδή η υπόθεση της επιλογής Προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο μας αφορά στις σταδιοδρομίες των υπαλλήλων του Δήμου, κυρίως επιστημόνων, σκληρά εργαζομένων που αναλαμβάνουν καθημερινά τεράστιες ευθύνες, αλλά και στη συνολική λειτουργία του Δήμου που έχει αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των δημοτών, των κατοίκων και των επισκεπτών του, ενημερώνουμε ότι εμείς πρώτοι διαπιστώσαμε προφανή κατάχρηση εξουσίας και παράβαση της αρχής της νομιμότητας από την πλευρά υπαλλήλων μας και κυρίως του Υπηρεσιακού Συμβουλίου κατά τη διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων του Δήμου, γι αυτό εμείς πρώτοι οδηγήσαμε την υπόθεση στο δρόμο της Δικαιοσύνης από τις αρχές Αυγούστου, καταθέτοντας πλήρεις φακέλους στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Επίσης έχουμε καταθέσει πλήρεις φακέλους στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ έχουμε ενημερώσει το Υπουργείο Εσωτερικών δια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με την υπόθεση. Ο κ. Βασίλης Βρούτσης έρχεται δεύτερος με την αναφορά του στην κα Εισαγγελέα Νάξου και το μόνο που, προφανώς, τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για τη Δημοτική Αρχή. Αν ως Δημοτικός Σύμβουλος είχε αφιερώσει λίγο χρόνο, όπως έχει την υποχρέωση αλλά και το δικαίωμα, να ζητήσει από τις Υπηρεσίες του Δήμου τον τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης, και ως Δικηγόρος να τον μελετήσει, πιστεύουμε ότι θα έπραττε διαφορετικά".