Λαϊκισμός και στείρα αντιπολίτευση

Πριν από πέντε ημέρες  http://www.naxospress.gr/article/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B5%E2%80%A6 είχαμε αναφερθεί στην επιστολή που είχε στείλει ο πρόεδρος της Κορώνου κος Χουζούρης με τίτλο «Δικαιωθήκαμε» και αναφέρονται στην απόφαση του Υπουργείου να δώσει τελικά τα χρήματα που οφείλονταν στους κατοίκους των χωριών που έχουν άμεση σχέση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας…  Στην επιστολή του ο κος Χουζούρης είχε επιτεθεί και στη Δημοτική Αρχή αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Δήμος αδράνησε και επανέφερε και την υπόθεση «πράσινο χωριό» που είχε χαθεί…

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Δημοτική Αρχή, σήκωσε το ..γάντι και απάντησε στον κο Χουζούρη κατηγορώντας τον ότι δεν εμφανίζονται στο Δήμο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των δημοτών του, ουσιαστικά αδιαφορεί και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δημιουργεί εντυπώσεις χωρίς λόγο με δηλώσεις όπου ασκεί στείρα αντιπολίτευση και λαϊκίζει. Και στο τέλος αναφέρει ότι λόγω δικών του ενεργειών η κοινότητα Κορώνου έχασε ένα από τα έργα που θα έδιναν λύσεις στη περιοχή…

Ας δούμε το δελτίο Τύπου του Δήμου με τίτλο «Απάντηση σε δηλώσεις του Προέδρου της Τ.Κ. Κορώνου – Ανακοίνωση προς όλους τους Κορωνιδιάτες»

«Καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου κ. Νίκου Χουζούρη, ο οποίος, ακολουθώντας τη συνήθη τακτική του, με ανούσιες δηλώσεις ασκεί στείρα αντιπολίτευση, λαϊκίζει και επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις άνευ λόγου, για μια ακόμα φορά, χρησιμοποιώντας μία θετική και ωφέλιμη εξέλιξη για  το χωριό του, η οποία αφορά στον επιμερισμό και καταβολή του ανταποδοτικού τέλους σε κατοίκους περιοχών όπου λειτουργούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.  

  • Από την έναρξη λειτουργίας του Αιολικού Πάρκου πέρασαν πολλές κυβερνήσεις και ακόμη περισσότεροι υπουργοί χωρίς να αποδοθεί το ειδικό τέλος, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο επιμερισμός και η απόδοσή του δεν ήταν εφικτά και καθυστέρησαν λόγω προβλημάτων που παρεμπόδισαν την απόδοσή του σε όλη την Ελλάδα. Το ζήτημα αυτό είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του Δήμου και αφορά αποκλειστικά την κεντρική κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία. Το επιβεβαιώνει άλλωστε η ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αναφέρει τα εξής: «Το συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα οφείλεται στην επίμονη προσπάθεια  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο  και  συναρμόδιων υπουργείων,  ώστε να επιλυθούν πολλά προβλήματα, ορισμένα από αυτά χρόνια,  τα οποία καθιστούσαν ανέφικτη την απόδοση των ως άνω ποσών». Ωστόσο, ο κ. Χουζούρης προσπαθεί να καρπωθεί τη θετική έκβαση, ισχυριζόμενος ότι οι ενέργειές του έπιασαν τόπο μετά την επίσκεψή του στον Υπουργό (αν πράγματι τον επισκέφθηκε).
  • Η προσπάθεια του κ. Χουζούρη να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο εξαντλείται με την αναφορά του στο πρόγραμμα «Πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες- Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης». Ο κ. Χουζούρης ξεχνά, φαίνεται, το προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου για την ένταξη της Κορώνου στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο όμως, λόγω μείωσης της χρηματοδότησης, άφησε εκτός όλες τις Κυκλάδες και δεκάδες άλλες αξιολογημένες προτάσεις. Παρόλο που η Δημοτική Αρχή κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την ένταξη της Κορώνου, θα πρέπει να γνωρίζετε πως, όταν υποβάλλεται μια πρόταση, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εγκριθεί, καθώς αξιολογούνται και ιεραρχούνται προτάσεις από όλη την Ελλάδα.
  • Όπως φαίνεται, μοναδικό μέλημα τους Προέδρου της Κορώνου είναι η στείρα και λαϊκίστικη πολιτική, λασπολογώντας κατά του Δημάρχου και αδιαφορώντας παντελώς για το χωριό του. Απόδειξη είναι ότι ο κ. Χουζούρης δεν δίστασε να θυσιάσει στο βωμό της αντιπολίτευσης την υλοποίηση έργων ιδιαίτερα ωφέλιμων για την Κόρωνο, όπως είναι αυτό της ύδρευσης στο Αργοκοίλι, όταν ενημέρωσε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, προκειμένου να καταγγείλουν και να παρεμποδίσουν την εκτέλεση του έργου, όπως και έπραξαν.
  • Αν ο κ. Χουζούρης ενδιαφέρονταν πραγματικά για τον τόπο του θα έπρεπε να επισκέπτεται το Δήμο για να προωθήσει τα ζητήματα της Κορώνου. Όμως είναι ο μοναδικός από τους 26 Προέδρους που δεν επισκέπτεται το Δήμο, σε αντίθεση με τον Τοπικό Σύμβουλο της μειοψηφίας στην Κόρωνο. Η στάση του κ. Χουζούρη αποδεικνύει ότι όλες οι ενέργειές του κινούνται στη λογική της στείρας αντιπολίτευσης με ψευδεπίγραφες κατηγορίες και πράξεις που βλάπτουν τον τόπο του.

 Ας σταματήσουν λοιπόν οι ανούσιες δηλώσεις που αποκλειστικό σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων. Η στείρα αντιπολίτευση δεν μας ενδιαφέρει, όμως δεν πρόκειται να χαριστούμε σ΄ αυτούς που δεν σέβονται τον τόπο μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News