Μ. Μαργαρίτης « Πρόθεση του κου Μαϊτού να απαξιώσει τους εθελοντές των εορταστικών εκδηλώσεων»

Για κάποιους θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά… Για κάποιους όμως άλλους αποτελεί είδηση. Κι αυτό γιατί δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο να βλέπουμε ανακοίνωση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που να απευθύνεται σχεδόν σε πρώτο πρόσωπο προς τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης και να του απαντά με σκληρές εκφράσεις… Είναι κάτι νέο στην πολιτική σκηνή της Νάξου ή απλά η εξαίρεση στον κανόνα; Θα δείξει στο άμεσο μέλλον… Ας δούμε όμως γιατί έχουμε αυτή την κίνηση από τον Δήμαρχο κο Μαργαρίτη…

Πριν από μερικές ημέρες, η «Νησιωτική Πολιτεία» και ο επικεφαλής της κος Μαϊτός είχε αφενός απευθύνει «έντεκα γιατί» που έχουν σχέση όχι μόνο με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και με τον στόχο, το όραμα που έχουν αλλά και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τις ευκαιρίες…  Και με αφορμή την ευχαριστήρια ανακοίνωση από την πλευρά του Δήμου προς τους εθελοντές ή τους συμμετέχοντες των εορταστικών εκδηλώσεων των Αποκριών αλλά την οικειοποίηση των εκδηλώσεων…

Και ήρθε η απάντηση… Που δεν έχει σχέση με τα … έντεκα γιατί, καθότι όπως σημειώνει ο κος Μαργαρίτης « ο Λαός γνωρίζει και αναγνωρίζει… Και ως Δημοτική Αρχή δίνουμε καθημερινά απαντήσεις. Ο κόσμος ξέρει τον σωστό και συνετό τρόπο που διοικούμε και γι αυτό μας εμπιστεύεται και πάλι θα μας εμπιστευτεί». Αλλά στέκεται στην κριτική όσον αφορά τις εκδηλώσεις του αποκριάτικου τριημέρου και όπως τονίζει «αποκαλύπτει την πρόθεσή του να μην πραγματοποιούνται αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Χώρα, απαξιώνοντας τους εθελοντές που εργάστηκαν ή συμμετείχαν στα δρώμενα και αγνοώντας τους εκατοντάδες επισκέπτες και θεατές που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις αυτές»

Και στη συνέχεια στέκεται και στο θέμα των εμφανίσεων από την Δημοτική Αρχή στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί τονίζοντας «Ας φροντίσει και ο κ. Μαιτός να μετοικήσει από την Αθήνα στη Νάξο, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά, ώστε να μην απουσιάζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του από τα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας».

Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση που έχει ως θέμα « Απάντηση στον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης» και αναφέρει:  

«Αν και δεν συνηθίζουμε να απαντάμε σε καταγγελίες που ως επί το πλείστον έχουν σκοπό μόνο τη λασπολογία, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στις αδικαιολόγητες και συνεχείς συκοφαντίες.

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε τον κ. Μαϊτό να καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή με τους χείριστους χαρακτηρισμούς. Γνωρίζουμε ότι η πράξη του αυτή αποτελεί το μοναδικό όπλο προβολής του και εξ αποστάσεως παρουσίας του στα ναξιακά δρώμενα, δηλώνοντας έτσι την πολιτική του ύπαρξη. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κατέκρινε τις εκδηλώσεις του αποκριάτικου τριημέρου που πραγματοποιήθηκαν στη Χώρα, αποκαλώντας τις μάλιστα στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) «κακόγουστα καρναβάλια νοτιοαμερικάνικου τύπου που ευτελίζουν και ισοπεδώνουν τις τοπικές αυτόχθονες λαϊκές παραδόσεις». Προφανώς τον ενόχλησε το γεγονός ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είχαν πάψει να πραγματοποιούνται στη Χώρα για περίπου δέκα χρόνια και η παρούσα Δημοτική Αρχή, όχι μόνο τις επανέφερε το 2011, αλλά κατάφερε, σε συνδυασμό με τα τοπικά έθιμα των Κουδουνάτων και των Κορδελάτων, να τις καταστήσει ως θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες σε μια «νεκρή» τουριστικά περίοδο.

Με την καταγγελία του αυτή αποκαλύπτει την πρόθεσή του να μην πραγματοποιούνται αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Χώρα, απαξιώνοντας τους εθελοντές που εργάστηκαν ή συμμετείχαν στα δρώμενα και αγνοώντας τους εκατοντάδες επισκέπτες και θεατές που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις αυτές. Όμως θα πρέπει να ξέρει ο κ. Μαϊτός ότι χάρη στις εκδηλώσεις που έγιναν στη Χώρα, τα Πιθοίγια, οι Λαμπαδηφορίες, το Καρναβάλι, οι Κουδουνάτοι και οι Κορδελάτοι, εφέτος ήρθαν στη Νάξο σχεδόν 3.000 νέοι επισκέπτες, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου, τονώνοντας έτσι την τοπική οικονομία και διαφημίζοντας τη Νάξο πανελληνίως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τεράστια επιτυχία των Αποκριάτικων εκδηλώσεων, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στους εθελοντές, τους οποίους για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά, και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που στήριξε οργανωτικά και οικονομικά τις εκδηλώσεις, ήταν τελικά αυτό που ενόχλησε τον κ. Μαϊτό.

Όσο για τους υπαινιγμούς σχετικά με τη συμμετοχή στις υπόλοιπες κοινωνικές εκδηλώσεις, σας βεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στις χαρές και στις λύπες των συνδημοτών μας και σε όλες τις θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Ας φροντίσει και ο κ. Μαιτός να μετοικήσει από την Αθήνα στη Νάξο, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά, ώστε να μην απουσιάζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του από τα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας. Θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζει ότι η πολιτική δεν γίνεται εκ του μακρόθεν, μόνο με καταγγελίες και ενστάσεις, στις οποίες επιδίδεται συνεχώς, κωλυσιεργώντας έτσι τις υπηρεσίες και σαμποτάροντας όχι τη Δημοτική Αρχή αλλά την πρόοδο των νησιών μας, οπισθοδρομώντας έτσι την πορεία τους.

Τέλος, ως προς τα 11 ζητήματα που θέτει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, θα πρέπει να γνωρίζει ότι εμείς, ως Δημοτική Αρχή δίνουμε καθημερινά απαντήσεις. Ο κόσμος ξέρει τον σωστό και συνετό τρόπο που διοικούμε και γι αυτό μας εμπιστεύεται και πάλι θα μας εμπιστευτεί.

Ο Λαός γνωρίζει και αναγνωρίζει!»