Μαν. Γλέζος: Γιατί είπε "όχι" στη πρόσκληση παρουσίας του στη Πνύκα με τον Μακρόν

Ξεκινάμε με την είδηση ότι ο Μανώλης Γλέζος, ο γηραιότερος και μαχητικότερος πολιτικός στην Ελλάδα, θα μιλήσει στο εξαιρετικά ενδιαφέρον διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος στο ξενοδοχείο «Χίλτον» αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου… Ο τίτλος της διάλεξης είναι «Μακροβιώνοντας σε μια πολύπαθη πατρίδα» και θα ξεκινήσει στις 19:45….

Έχουμε όμως και μία άλλη. Και είναι απάντηση. Και είναι αρνητική. Και αφορά τον Κυκλαδίτη Μανώλη Γλέζο. Ο οποίος αρνήθηκε στην πρόσκληση που έλαβε ώστε να δώσει το παρών στην σημερινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Πνύκα στα πλαίσια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα. Ο λόγος της άρνησης; «Σήμερα επιβάλλεται το δίκιο του ισχυρού» αναφέρει ο Γλέζος στην ανάρτησή του στην ιστοσελίδα kinisienergoipolites.blogspot.gr και μιλάει για βεβήλωση της Πνύκας.

Αναλυτικά η δήλωση αναφέρει:

"Η Γαλλία, ο λαός της, οι αγώνες του Λαού και οι εκπρόσωποί του είναι πάντα καλοδεχούμενοι από τον Ελληνικό Λαό.

Θα με ακολουθεί πάντα η τεράστια συμβολή της επίσημης Γαλλικής αρχής με επικεφαλής τον στρατηγό Ντε Γκώλ και του Γαλλικού Λαού, στην μη εκτέλεση των θανατικών ποινών που μας είχε επιβάλλει το μετεμφυλιακό ελληνικό καθεστώς.

Όμως η σημερινή επίσκεψη έχει μια σημαντική διαφορά.

Σήμερα επιβάλλεται το δίκιο του ισχυρού.

Η ανίσχυρη ελέω μνημονίων Ελλάδα, καλωσορίζει ως επενδυτές την πιο κυνική οικονομική εισβολή, στο πρόσωπο μιας ομάδας που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο.

Όσες υποδομές ακόμα δεν έχουν παραχωρηθεί, παίρνουν σειρά.

Δεν πουλάμε, παραχωρούμε.

Δεν επενδύουν, αυξάνουν το δικό τους πλούτο απομυζώντας κάθε ικμάδα ζωής από τον Ελληνικό Λαό.

Απλό ισοζύγιο, απλά μαθηματικά..

Και όλα αυτά κάτω από το καθεστώς ενός πρωτόγνωρου ιστορικά εκβιασμού.

Με το σπαθί του εκβιαστή πάνω στο τραπέζι να συνοδεύεται από το κυνικό "Vae Victis"

Τίποτα δεν θα αλλάξει την εκτίμησή μας για τον Γαλλικό Λαό.

Δεν πρόκειται όμως να δεχθούμε ως τετελεσμένα αυτά που θα συμφωνηθούν ανάμεσα στις επιχειρηματικές ομάδες που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Για αυτούς τους λόγους δεν κάνω αποδεκτή την σημερινή πρόσκληση για να παραβρεθώ στη σημερινή βεβήλωση της Πνύκας».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News