Μαν. Γλέζος: Ηχηρή παρέμβαση για την αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας

«Όσο και αν προσπαθώ, δεν μπορώ να βρω ένα ελαφρυντικό στην απόφαση του Εφετείου, που καταδίκασε με δέκα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, μια καθαρίστρια που το μόνο της "έγκλημα" ήταν ότι παράτυπα αναβάθμισε τις γνώσεις της κατά μία τάξη Δημοτικού!» Αυτό αναφέρει ο Μανώλης Γλέζος σε ανάρτησή του όσον αφορά την περίπτωση της 53χρονης καθαρίστριας που εκτίει ποινή κάθειρξης δέκα ετών στις φυλακές της θήβας..

Και ενώνει τη φωνή του σε όσους αντιδρούν στην απόφαση της Δικαιοσύνης, ενώ παρέμβαση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έπειτα από αίτημα του δικηγόρου της καταδικασθείσας για αναίρεση της απόφασης του Εφετείου.

Τι αναφέρει ο Κυκλαδίτης γηραιός πολιτικός στην ανάρτησή του μέσω της ιστοσελίδας kinisienergoipolites.blogspot.com

«Όσο και αν προσπαθώ, δεν μπορώ να βρω ένα ελαφρυντικό στην απόφαση του Εφετείου, που καταδίκασε με δέκα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, μια καθαρίστρια που το μόνο της «έγκλημα» ήταν ότι παράτυπα αναβάθμισε τις γνώσεις της κατά μία τάξη Δημοτικού!

Μια απόφαση που προκάλεσε πανελλήνια οργή, που εξέθεσε ανεπανόρθωτα την Ελληνική Δικαιοσύνη και τραυμάτισε για μια ακόμη φορά το γόητρό της.

Η χώρα μας, αυτή την εποχή θα έπρεπε να έχει φωτεινό παράδειγμα και ελπίδα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Αποφάσεις σαν αυτή, έχουν τεράστια αρνητική φόρτιση σε ένα περιβάλλον που καθημερινά δείχνει να στρέφεται σε δύσβατα και καταστροφικά για τον τόπο μονοπάτια.

Όσοι έχουν λόγο και δικαιοδοσία να επέμβουν αμέσως και να ακολουθήσουν το περί Δικαιοσύνης αίσθημα που όλοι αφουγκραζόμαστε.

Όλοι όσοι αισθάνονται να θίγεται το δίκιο, όσους τους πνίγει η αγανάκτηση, να ενώσουν τις φωνές τους, και με αποφασιστικότητα να απαιτήσουν να αποφυλακιστεί άμεσα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News