Μαν. Μαργαρίτης: «Επιβράβευση των προσπαθειών μας»

Πέμπτη βράδυ 5 Οκτωβρίου και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων φοράει τα γιορτινά της. Όχι για την Πανσέληνο αλλά γιατί πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την βράβευση των καλύτερων και πλέον καινοτόμων Περιφερειών, Δήμων και πόλεων της Ελλάδας… Είναι η δεύτερη εκδήλωση των Best City Awards 2017 με περίπου 250 εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη επιχειρήσεων, στη διάρκεια της βραδιάς να δίνουν το παρών καθότι απ αυτές αναδείχθηκαν οι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις της Ελλάδας.

Και ανάμεσά τους για πρώτη φορά και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… Με επικεφαλής τον Δήμαρχο κο Μαργαρίτη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Μανώλη Πολυκρέτη, η δημοτική Αρχή παρέλαβε το χρυσό βραβείο στην ειδική κατηγορία «Έργα αποκατάστασης φυσικού περιβάλλοντος» (το Silver στο Δήμο Φολεγάνδρου) με τον Δήμο να τιμάται για το γεγονός ότι έχει αποκαταστήσει έντεκα ΧΑΔΑ. Κάτι που τόνισε με σημασία ο κος Μαργαρίτης όταν και παρέλαβε (μαζί με τον κο Πολυκρέτη) το βραβείο τονίζοντας ότι «αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας όλων αυτών των χρόνων όχι μόνο για την αποκατάσταση των 11 (από τους 45 συνολικά στο Νότιο Αιγαίο) ΧΑΔΑ αλλά και την κατασκευή του μεγαλύτερου ΧΥΤΑ στις Κυκλάδες».

Μάλιστα ο κος Μαργαρίτης εξήγησε τον τρόπο μεταφοράς των απορριμμάτων από τις Μικρές Κυκλάδες προς το ΧΥΤΑ και παρουσίασε τον επόμενο στόχο που δεν είναι άλλος από την ολοκληρωμένη διαχείρηση Απορριμμάτων. 

Ας δούμε το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με θέμα «Gold βραβείο για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»

«Το μοναδικό «χρυσό» βραβείο στις Κυκλάδες απέσπασε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο διαγωνισμό «Best City Awards 2017», για έργα αποκατάστασης περιβάλλοντος.

Συμμετέχοντας στη διαγωνιστική διαδικασία με το έργο «Αποκατάσταση 11  χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων», ο Δήμος κέρδισε το Gold βραβείο στην κατηγορία των έργων αποκατάστασης του Περιβάλλοντος, καθώς η κριτική επιτροπή το αξιολόγησε ως το κορυφαίο της κατηγορίας. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή και διάκριση για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αφού η επιβράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την προάσπιση και την προστασία του περιβάλλοντος των πέντε νησιών του Δήμου μας.

Το βραβείο παρέλαβαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μανόλης Πολυκρέτης. «Το βραβείο αυτό αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών επτά ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων καταφέραμε να κατασκευάσουμε τον μεγαλύτερο στις Κυκλάδες Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και να αποκαταστήσουμε τις έντεκα χωματερές που υπήρχαν στα πέντε νησιά του δήμου. Επόμενος στόχος μας είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων» δήλωσε ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους διοργανωτές.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή περίπου 250 εκπροσώπων της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δήμαρχοι από όλη τη χώρα, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News