Μαν. Μαργαρίτης για τη νέα σχολική χρονιά "αφετηρία γεμάτη στόχους και προσδοκίες"

Νέα σχολική χρονιά και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έδωσε και δίνει εντυπωσιακό παρών. Και μάλιστα με σημαντική βοήθεια όσον αφορά την βελτίωση των υποδομών τόσο στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου οι εργασίες κράτησαν έως την τελευταία στιγμή…

Και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης επέλεξε φέτος να δώσει το παρών στα τρία σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης… Στο 1ο Γυμνάσιο όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν εργασίες για την αποκατάσταση των δύο αιθουσών που για χρόνια ήταν κλειστές, στο 2ο Γυμνάσιο όπου οι εργασίες ήταν σε βάθος για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 80 και βέβαια στο Λύκειο Νάξου, το οποίο παραδοσιακά έχει το πρώτο λόγο σε θέματα εκπαίδευσης με τις επιτυχίες των μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις..

Λίγο πριν την έναρξη της τελετής του μυστηρίου του Αγιασμού στα σχολεία, από το γραφείο του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχαμε το σχετικό μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά. Οπου εκτός από τις ευχές του σε μαθητές και γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς, ο κος Μαργαρίτης τόνισε ότι « η τελετή του αγιασμού να σηματοδοτήσει μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους και προσδοκίες για την κατάκτηση της γνώσης».

Αναλυτικά το μήνυμα αναφέρει : «Η τέλεση του Αγιασμού εν όψει του νέου εκπαιδευτικού έτους σηματοδοτεί για τους μαθητές και τις μαθήτριες μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους και προσδοκίες για την κατάκτηση της γνώσης. Εύχομαι από καρδιάς σε όλα τα παιδιά μια δημιουργική πορεία, με παιδεία, γνώση και καλή πρόοδο!

Παράλληλα, εύχομαι στους γονείς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ένα δύσκολο και πολύπλευρο ρόλο, καλή δύναμη, υπομονή κι επιμονή, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική!

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και μέσω των Σχολικών Επιτροπών  θα βρίσκεται διαρκώς κοντά στη σχολική κοινότητα, προκειμένου να συνδράμει όπου απαιτείται!  Στόχος μας είναι να δώσουμε στα παιδιά όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Καλή Σχολική Χρονιά!»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News