Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜαργαρίτης: "Το κράτος είμαι εγώ"

Μαργαρίτης: “Το κράτος είμαι εγώ”

|

Μέσα από τη στήλη “σημεία και τέρατα” η εφημερίδα “Μάσκα” παρουσιάζει την πραγματική εικόνα του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Μανώλη Μαργαρίτη που είναι ουσισστικά η ίδια μ αυτή του Λουδοβίκου του 14ου, βασιλιά της Γαλλίας που είχε πει την εκπληκτική έκφραση “L’ Etat c’ est mois» («Το κράτος είμαι εγώ»).

Γιορτάσαμε πριν λίγες μέρες την επέτειο της αντίστασής μας στην γερμανική κατοχή, χωρίς να θεωρηθεί μονομερής ενέργεια από τους γερμανούς κατακτητές μας και σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου, παρουσία του αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα! Μάλιστα! Ο μαύρος ένοικος του λευκού οίκου θα είναι παρόν στην επέτειο της εντονότερης αντιαμερικανικής κραυγής που ακούστηκε ποτέ στον τόπο μας!… Θα είναι κυριολεκτικά σαν τη μύγα μες το γάλα! Αν και κανονικά θα έπρεπε να έχουμε συνηθίσει σε αυτές τις αντικανονικές εξάρσεις της κυβέρνησης… Ο Πάκης στην προεδρεία της δημοκρατίας, ο Πολύδωρας στην προεδρεία του ΕΣΡ, ο Ομπάμα στο Πολυτεχνείο θα μας ξενίσει τώρα;

Στο κάτω-κάτω αλλάζουν οι καιροί… Και μπορεί ο Αλέξης στα νιάτα του να ήταν αντιαμερικανός και να ξεσήκωνε τον κόσμο εναντίον των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, αλλά τώρα που μεγάλωσε κι έγινε κοτζάμ πρωθυπουργός, τα είδε αλλιώς και απομένει πλέον στον Ρουβίκωνα να ξεσηκώσει τον λαό!… Αυτή είναι εξάλλου η σημαντική διαφορά μεταξύ οπαδού και ηγέτη!!!

Περί Πολύδωρα

Και ο Αλέξης, εδώ που τα λέμε, αναδεικνύεται στις μέρες μας σε σημαντικό ηγέτη! Η κίνηση να υποδείξει τον Βύρωνα για πρόεδρο του ΕΣΡ νομίζετε ότι ήταν τυχαία; Ε, λοιπόν σας πληροφορώ πως ο Αλέξης, είδε μέσα στον Πολύδωρα τον αριστερό που έκρυβε και ο οποίος εκδηλώθηκε όταν ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Εσουράρχης, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι η ΝΔ δεν συναινεί στην υποψηφιότητά του, εκτελώντας κατοικισμούς ώστε να πέσει η κυβέρνηση του άξιου και τολμηρού Τσίπρα!!! Άνω κάτω η ΝΔ! Ο Καραμανλής βγήκε και είπε ότι έχει να μιλήσει χρόνια με τον Πολύδωρα, κύκλοι της ΝΔ αναρωτιόντουσαν πού τον θυμήθηκε τον Πολύδωρα ο Τσίπρας και το ίδιο, εδώ που τα λέμε, αναρωτιόταν και ο ίδιος ο Πολύδωρας!…

Ο Τσίπρας δηλαδή κατόρθωσε εκτός του να δημιουργήσει εσωκομματική ένταση στη ΝΔ, να ασχολούμαστε επί μέρες με τον Πολύδωρα, που είχαμε να ασχοληθούμε μαζί του χρόνια!!!

Κι εντωμεταξύ λύση στο γρίφο για την κατάρτιση του ΕΣΡ, μετά την πρόσφατη κατάργησή του δεν  φαίνεται στον ορίζοντα. Βλέπετε ξεκίνησε η αναζήτηση του πρόεδρου με την μέθοδο της κολοκυθιάς «να κάνουμε πρόεδρο τον Βύρωνα; Όχι. Και ποιον να κάνουμε; Να κάνουμε πρόεδρο τον Ροδόλφο; Όχι. Και ποιον να κάνουμε;» και δεν βγαίνει άκρη. Το γεγονός ότι το ΕΣΡ είναι μια ανεξάρτητη αρχή είναι αυτό που περιπλέκει τα πράγματα…

Τύφλα η δικαιοσύνη

Τουτέστιν, όλοι ανεξαρτήτως συμφωνούν πως ο πρόεδρος του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου πρέπει να είναι υπεράνω και ανεξαρτήτως προσώπων, αλλά όλοι κολλάνε στο πρόσωπο του προέδρου, ανεξαρτήτως ποιο είναι αυτό και ποιος το προτείνει! Μέσα στις ανεξάρτητες αρχές βάλτε και τη δικαιοσύνη. Η οποία καλείται να λειτουργεί ανεξαρτήτως πίεσης ή έντασης, εκτός κι αν ο πρόεδρος, λέμε τώρα, του συμβουλίου της επικρατείας δηλώσει ότι το δικαστήριο του δεν μπορεί να αποφανθεί καθώς δεν μπορεί να παραμείνει ανεπηρέαστο και να δράσει ανεξαρτήτως της περιρρέουσας ατμόσφαιρας!… Αλήθεια την είδατε στις τηλεοράσεις την ολομέλεια του ΣτΕ; Αυτό το μαύρο ένδυμα με την άσπρη σαλιάρα μπροστά μου έφερε στο νου συνδαιτυμόνες σε πλούσιο φαγοπότι. Άλλοι να τρώνε με την ψυχάρα τους, και να ξεκοκαλίζουν τις αναδρομικές κρατήσεις που τους επέστρεψε το γκαρσόν και άλλοι πάλι στα παραπίσω τραπέζια, να διαβάζουν το μενού, για να του παραγγείλουν…  Το ωραίο είναι που στην αρχή το γκαρσόν πήγε να τους σερβίρει ότι ήθελε αυτός, αλλά αποδείχτηκε ότι μπροστά στον γενετήσιο νόμο ακόμα και ο υπουργός είναι γυμνός κι έτσι, όσο πιο πολύ έκανε τον μάγκα, τόσο πιο πολύ φαινότανε ο κώλος του!… Τώρα αν είναι δίκαιο να πληρώνει ο λαός φόρους και χαράτσια και να μην έχει πια να φάει, δεν ενδιαφέρει και τόσο τους χορτασμένους. Και δεν είναι τόσο το φαί, που με ανησυχεί, αλλά όπως βλέπετε στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας»,  η σαμπάνια και το κρασί ρέουν άφθονα, με κίνδυνο η δικαιοσύνη να πάψει να είναι τυφλή, και να γίνει τύφλα!!! Τέλος πάντων μέχρι να χωνέψουν οι συνδαιτυμόνες και να χωνέψει και ο Παπάς την απόφαση τους, θα περάσουν τουλάχιστον δύο μήνες για να καθαρογραφεί το σκεπτικό της απόφασης, καθαρογράφεται γιατί τώρα είναι λαδωμένο, οπότε μέχρι να βρούμε πρόεδρο του ΕΣΡ,  στο μεσοδιάστημα θα έχουν προλάβει να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και οι μισθοί, θα έχει προλάβει να μειωθεί το αφορολόγητο, θα προλάβει να ανοίξει εκ νέου το ασφαλιστικό κι εμείς δεν θα έχουμε προλάβει να πούμε ούτε …ωχ!  Γι αυτό σας λέω, τεράστιος ηγέτης, ο ηγέρπης της αριστεράς!

Ή πνίξιμο στη θάλασσα, ή δημόσια διαπόμπευση

Στα δικά μας όμως τώρα όπου βρισκόμαστε κυριολεκτικά μεταξύ σφύρας και άκμονος. Και για να το πω με πιο απλά λόγια, μιας και δεν αποκλείεται να με διαβάζει κάποιος δημοτικός άρχοντας, βρισκόμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Η παρατεταμένη ανομβρία που δεν φέρνει βροχές και η παρατεταμένη αδράνεια που δεν φέρνει λύσεις είναι το εκρηκτικό μείγμα που έχει φέρει μουρμούρα, διαμαρτυρίες ακόμα και απόγνωση. Εντωμεταξύ το Μανολάκι μας αυτό τον καιρό δηλώνει συντετριμμένο από την πρόσφατη απώλεια του Τοτόμη και για το λόγο αυτό δεν παραχωρεί συνεντεύξεις, αντίθετα προτιμάει να πηγαίνει στην Μύκονο και να φωτογραφίζεται χαμογελαστό δίπλα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας!!!

Εντάξει, το έχουμε ξαναπεί. Όπου γάμος και χαρά το Μανολάκι πρώτο, αλλά μιας και τρέχουνε τόσα πολλά προβλήματα, από τις πέργκολες της παραλίας, μέχρι τη δημιουργία του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί, καλό θα ήτανε να ξεπεράσει το πένθος και να δώσει κάποιες απαντήσεις, σε καυτά ερωτήματα.

Πρώτα-πρώτα ποιος θα αντικαταστήσει τον εκλιπόντα αντιδήμαρχο; Υπάρχει κάποιος στον συνδυασμό του Μανολακιού, που να είναι σε θέση να αναπληρώσει έστω και στο ελάχιστο το πνευματικό-πολιτικό εκτόπισμα του Πρωτονοτάριου; Νομίζω πως την απάντηση την ξέρουμε όλοι μας.  Πάμε παρακάτω λοιπόν. Είναι σε θέση το Μανολάκι να αξιολογήσει τους υποψήφιους;

Αν κρίνουμε από την πρώτη αξιολόγηση, αυτή δηλαδή που έκανε τοποθετώντας τους εξ αρχής στον συνδυασμό του και κυρίως από την αξιολόγηση του έργου που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα και η επιμονή του να τους διατηρεί στη θέση τους, η απάντηση και σε αυτό το ερώτημα είναι αρνητική!

Αν σε όλα αυτά τα μείον, συνυπολογίσουμε την εκδηλωμένη πρόθεση του Αργύρη Ανεβλαβή να αποχωρήσει από την αντιδημαρχία και την ίδια αλλά ανεκδήλωτη πρόθεση του Λιανού, συμπεραίνεις Μανολάκι μου πως η δυναμική του συνδυασμού σου βρίσκεται πλέον στο ναδίρ, γεγονός που επιβεβαιώνει και η παρατεταμένη αδράνεια που τον χαρακτηρίζει.   Έχει μάλιστα αυτή η νωχελικότητά σου φτάσει σε σημείο, που μόνη σου δουλειά είναι να ορίζεις επιτροπές να ασχολούνται αυτές με τα προβλήματα και μάλιστα αυτή η μόνη δραστηριότητά σου ξεπέρασε τα όρια του γελοίου όταν δηλώνεις έτοιμος να ορίσεις επιτροπή να ασχοληθεί με το θέμα της γεωργικής σχολής στο Σαγκρί, πάνω που μαθεύεται η είδηση για την κατάργηση των προνομίων των σμυριδεργατών, που υπερασπιζόταν η επιτροπή που έφτιαξες για το σμυριδικό!

Και να σου πω κάτι, μεταξύ μας, αυτός ο Νικόλας ο Μανιός που σε είπε παντοδύναμο δήμαρχο, πλάκα πρέπει να σου έκανε! Η ειρωνεία είναι ότι δυναμικό αποκαλούμε ένα δήμαρχο ο οποίος έχει παράγει κάποιο έργο. Οπότε να λέει παντοδύναμο εσένα που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, είναι για να κλαις από τα γέλια! Το υπόλοιπο όμως που σου είπε, ότι δηλαδή θα πιεστείς από τον λαό και θα αναγκαστείς να παράγεις έργο, μη το παίρνεις και τοις μετρητοίς  Σιγά μη σε πιέσει ο λαός! Το έκανε τόσα χρόνια; Κι αν κανένας πάει να διαμαρτυρηθεί ή να εκφράσει διαφορετική άποψη, ξέρεις εσύ… Δηλαδή κι εμείς ξέρουμε αφού δείγματα του πολιτικού σου κράματος έχουμε συλλέξει ήδη αρκετά…

Ή πνίξιμο στη θάλασσα, ή δημόσια διαπόμπευση και τώρα πρόσφατα τη νέα την πιο «δημοκρατική» τακτική σου να κάνεις μηνύσεις στην αντιπολίτευση και στα ΜΜΕ του τόπου!!! Παραπάνω σου αφιερώνω ένα πίνακα, απόδειξη της δημοκρατικότητάς σου, και να σου γράψω και μια αφιέρωση πως ότι δεν χρειάζεται η δική μου συμβολή για να προκαλέσεις τρανταχτά γέλια , μια χαρά τα καταφέρνεις κι από μόνος σου!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Σαντορίνη: Υποδέχεται (19/04) την Ολυμπιακή φλόγα, ποιο είναι το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαντορίνη

Πάρος: Στην τελική ευθεία για την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας

Ολοκληρώθηκαν όλες οι συναντήσεις στη Πάρο για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας... Ποιο είναι το πρόγραμμα

Κυκλάδες: Ακτοπλοϊκή “βασίλισσα” του χειμώνα η Σύρος (!!!)

Η Σύρος είχε τη μεγαλύτερη διακίνηση επισκεπτών το πρώτο τρίμηνο του 2024 ... Ποιο λιμάνι δέχτηκε τα περισσότερα πλοία...

Πάρος: Εναλλάξ διανυκτέρευση των “Θεολόγος Π” και “Andros Queen” στο λιμάνι της Παροικιάς

Εναλλάξ διανυκτέρευση των "Θεολόγος Π" και "Andros Queen" στο λιμάνι της Παροικιάς την καλοκαιρινή περίοδο

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί