Μαργαρίτης " Τιμή και πρόκληση για εμένα ο τομέας της ακτοπλοίας"

Η αλήθεια είναι ότι όταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος είχε ανακοινώσει τα καθήκοντα στων αντιπεριφερειάρχων, αρκετοί απόρησαν με την επιλογή του Έπαρχου Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού κου Γιάννη Μαργαρίτη στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού…. Κι αυτό γιατί ο κος Μαργαρίτης καταπιάνεται με πολλά πράγματα αλλά σίγουρα δεν είχε σχέση με τον αθλητισμό. Κι όμως τα κατάφερε μία χαρά… Και το Νότιο Αιγαίο είχε ουκ ολίγες σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις αλλά και διάχυση δράσεων σε όσο γίνεται περισσότερα νησιά…

Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 6 Μαρτίου είχαμε την ανάθεση των νέων καθηκόντων από τον κο Χατζημάρκο σε επίπεδο αντιπεριφερειαρχών και οι εκπλήξεις ουκ ολίγες. Αν και ακούγονταν ότι οι αλλαγές θα είναι λίγες, τελικά ήταν δομικές και εκ βάθρων… Και ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού στην Μαριέττα Παπαβασιλείου και ο ίδιος αναλαμβάνει κάτι που γνωρίζει όσο λίγοι στο Νότιο Αιγαίο. Το χαρτοφυλάκιο που έχει σχέση με την Ακτοπλοΐα, τις μεταφορές και την Επικοινωνία. Και μαζί του θα έχει τους Μάκη Δαδάο (εντεταλμένος Μεταφορών Κυκλάδων) και Χρήστο Μπάρδο (εντεταλμένος Μεταφορών Δωδεκανήσου)…

Η ανοιχτή επιστολή

Και ο κος Μαργαρίτης αμέσως μετά την ανακοίνωση ανάληψης των καθηκόντων του έστειλε ανοιχτή επιστολή όπου ευχαριστεί τον κο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και δείχνει, κάνει μίνι απολογισμό δράσεων και αναφέρεται στη νέα πρόκληση που έχει μπροστά του σε ένα τομέα που σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα της Ελλάδας…

«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, αναθέτοντάς μου σημαντικά καθήκοντα.

    Ως Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπαλλήλους και τους συναδέλφους Επάρχους και Περιφερειακούς Συμβούλους προσπαθήσαμε αξιοκρατικά και με σύνεση να ενδυναμώσουμε την πραγματική αξία του αθλητισμού.

  Οι δράσεις μας, καταβάλαμε προσπάθεια, να εξαπλωθούν σε όλη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ακόμη και στα μικρά νησάκια, να αφορούν όλα τα αθλήματα και να καλύψουν όλο το ηλικιακό φάσμα γιατί θεωρούμε ότι ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, βέβαια, στα παιδιά και στους νέους γιατί θεωρούμε ότι ο αθλητισμός παρέχει πολλαπλά οφέλη στη διαμόρφωση του σώματος, του πνεύματος αλλά και της ψυχικής ισορροπίας ενός ατόμου.

   Τις  αθλητικές δράσεις τις συνδυάσαμε  με τον πολιτισμό κάθε περιοχής και φυσικά με τον τουρισμό. Αυτές πραγματοποιήθηκαν  καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δίνοντας έμφαση τη χειμερινή περίοδο, που τα περισσότερα νησιά μαραζώνουν από έλλειψη επισκεπτών και δραστηριοτήτων.

  Αποδείξαμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα αλλά και εκδηλώσεις με παγκόσμια απήχηση και προβολή.

  Με την ίδια μεθοδικότητα, το ίδιο πάθος αλλά κυρίως με περισσή αγάπη για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα ασχοληθούμε με το νέο αντικείμενο δράσης.

     Ο τομέας των μεταφορών, της ακτοπλοΐας  και των επικοινωνιών είναι πολύ σημαντικός αν λάβουμε υπόψη μας τον πολυνησιακό χαρακτήρα της περιφέρειας μας και την εξάρτησή της  από τη στεριανή Ελλάδα.

   Είναι τιμή για μένα να προσπαθήσω να συμβάλλω στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, στο σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών συνδέσεων αλλά και των υποδομών, που θα καλύψουν τις ανάγκες των νησιών μας και θα κάνουν πιο λειτουργική την καθημερινότητα των πολιτών.

   Είναι ένας τομέας γεμάτος αντιφάσεις  αλλά και μια πρόκληση για τη δημιουργία παραγόντων που συντελούν στην αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας.

    Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια  να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του Περιφερειάρχη και των συνεργατών μου".