Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜαργαρίτης " Τιμή και πρόκληση για εμένα ο τομέας της ακτοπλοίας"

Μαργαρίτης ” Τιμή και πρόκληση για εμένα ο τομέας της ακτοπλοίας”

|

Ο Έπαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού Γιάννης Μαργαρίτης αφήνει τον τομέα του Αθλητισμού, μετακινείτε στο νεοσύστατο τμήμα Μεταφορών – Ακτοπλοΐας και Επικοινωνίας και δίνει το πρώτο στίγμα των νέων καθηκόντων του 

Η αλήθεια είναι ότι όταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος είχε ανακοινώσει τα καθήκοντα στων αντιπεριφερειάρχων, αρκετοί απόρησαν με την επιλογή του Έπαρχου Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού κου Γιάννη Μαργαρίτη στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού…. Κι αυτό γιατί ο κος Μαργαρίτης καταπιάνεται με πολλά πράγματα αλλά σίγουρα δεν είχε σχέση με τον αθλητισμό. Κι όμως τα κατάφερε μία χαρά… Και το Νότιο Αιγαίο είχε ουκ ολίγες σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις αλλά και διάχυση δράσεων σε όσο γίνεται περισσότερα νησιά…

Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 6 Μαρτίου είχαμε την ανάθεση των νέων καθηκόντων από τον κο Χατζημάρκο σε επίπεδο αντιπεριφερειαρχών και οι εκπλήξεις ουκ ολίγες. Αν και ακούγονταν ότι οι αλλαγές θα είναι λίγες, τελικά ήταν δομικές και εκ βάθρων… Και ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού στην Μαριέττα Παπαβασιλείου και ο ίδιος αναλαμβάνει κάτι που γνωρίζει όσο λίγοι στο Νότιο Αιγαίο. Το χαρτοφυλάκιο που έχει σχέση με την Ακτοπλοΐα, τις μεταφορές και την Επικοινωνία. Και μαζί του θα έχει τους Μάκη Δαδάο (εντεταλμένος Μεταφορών Κυκλάδων) και Χρήστο Μπάρδο (εντεταλμένος Μεταφορών Δωδεκανήσου)…

Η ανοιχτή επιστολή

Και ο κος Μαργαρίτης αμέσως μετά την ανακοίνωση ανάληψης των καθηκόντων του έστειλε ανοιχτή επιστολή όπου ευχαριστεί τον κο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και δείχνει, κάνει μίνι απολογισμό δράσεων και αναφέρεται στη νέα πρόκληση που έχει μπροστά του σε ένα τομέα που σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα της Ελλάδας…

«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Χατζημάρκο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, αναθέτοντάς μου σημαντικά καθήκοντα.

    Ως Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπαλλήλους και τους συναδέλφους Επάρχους και Περιφερειακούς Συμβούλους προσπαθήσαμε αξιοκρατικά και με σύνεση να ενδυναμώσουμε την πραγματική αξία του αθλητισμού.

  Οι δράσεις μας, καταβάλαμε προσπάθεια, να εξαπλωθούν σε όλη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ακόμη και στα μικρά νησάκια, να αφορούν όλα τα αθλήματα και να καλύψουν όλο το ηλικιακό φάσμα γιατί θεωρούμε ότι ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, βέβαια, στα παιδιά και στους νέους γιατί θεωρούμε ότι ο αθλητισμός παρέχει πολλαπλά οφέλη στη διαμόρφωση του σώματος, του πνεύματος αλλά και της ψυχικής ισορροπίας ενός ατόμου.

   Τις  αθλητικές δράσεις τις συνδυάσαμε  με τον πολιτισμό κάθε περιοχής και φυσικά με τον τουρισμό. Αυτές πραγματοποιήθηκαν  καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δίνοντας έμφαση τη χειμερινή περίοδο, που τα περισσότερα νησιά μαραζώνουν από έλλειψη επισκεπτών και δραστηριοτήτων.

  Αποδείξαμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα αλλά και εκδηλώσεις με παγκόσμια απήχηση και προβολή.

  Με την ίδια μεθοδικότητα, το ίδιο πάθος αλλά κυρίως με περισσή αγάπη για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα ασχοληθούμε με το νέο αντικείμενο δράσης.

     Ο τομέας των μεταφορών, της ακτοπλοΐας  και των επικοινωνιών είναι πολύ σημαντικός αν λάβουμε υπόψη μας τον πολυνησιακό χαρακτήρα της περιφέρειας μας και την εξάρτησή της  από τη στεριανή Ελλάδα.

   Είναι τιμή για μένα να προσπαθήσω να συμβάλλω στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων, στο σχεδιασμό των ακτοπλοϊκών συνδέσεων αλλά και των υποδομών, που θα καλύψουν τις ανάγκες των νησιών μας και θα κάνουν πιο λειτουργική την καθημερινότητα των πολιτών.

   Είναι ένας τομέας γεμάτος αντιφάσεις  αλλά και μια πρόκληση για τη δημιουργία παραγόντων που συντελούν στην αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας.

    Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια  να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του Περιφερειάρχη και των συνεργατών μου”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες