"Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε"

Η είδηση είναι λίγο πολύ γνωστή… Από την προηγούμενη εβδομάδα όταν την Παρασκευή 15 Ιουλίου είχαμε τα εγκαίνια του Νοσοκομείου από τον Πρωθυπουργό κο Αλέξη Τσίπρα: Το Κέντρο Υγείας Θήρας παύει τη λειτουργία του από σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και το προσωπικό του μεταφέρεται στο νεοσύστατο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, το οποίο αρχίζει την επίσημη λειτουργία του από την ίδια μέρα. Θα λειτουργήσει αρχικά με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που έχει μέχρι τώρα προσληφθεί και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θήρας. Όμως, όπως τόνισε ο κος Τσίπρας «μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει πληρωθεί εξ ολοκλήρου ο οργανισμός από γιατρούς και  νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και από την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή”. Παράλληλα, μέσω της ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε.)  - στην οποία ανήκει το νέο νοσοκομείο – έγινε γνωστό ότι έχουμε επαναπρόσκληση με νέα προκήρυξη για προσωπικό συνολικού αριθμού 48 ατόμων.

Θέλουμε χρόνο

Ο Νίκος Μανός – Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ – με την ευκαιρία της λειτουργίας του Νοσοκομείου στη νέα του μορφή, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη για την αλλαγή του συστήματος υγείας προς όφελος των πολιτών  «Ένα μικρό βήμα του στρατηγικού στόχου της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη πραγματοποιείται στο Νησί της Σαντορίνης. Την  Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 ανοίγει το νοσοκομείο. Ανοίγει το νοσοκομείο που έγινε το σύμβολο του αγώνα των πολιτών για πρόσβαση σε οργανωμένο, ασφαλή, και σύγχρονο σύστημα δημόσιας υγείας, ενάντια στην τραγική πολιτική της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και τους Έλληνες στην απόγνωση, κλείνοντας νοσοκομεία και διαλύοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Είναι νωπή η φωνή του πρώην Υπουργού υγείας της Ν.Δ Άδωνη  Γεωργιάδη, για την  μεταφορά του εξοπλισμού σε άλλα Νοσοκομεία και την παραχώρηση του κτιρίου στο ΤΑIΠΕΔ για να ξεκινήσει διαδικασίες αποκρατικοποιήσεως του. Γνωρίζουμε καλά πλέον τους μηχανισμούς που οδήγησαν το σύστημα υγείας στην ιδιωτικοποίηση και γνωρίζουμε ότι η αντιστροφή  για ένα Δημόσιο σύστημα Υγείας θέλει χρόνο και τεράστια προσπάθεια από όλον τον Ελληνικό λαό. Το νοσοκομείο Σαντορίνης  παρά τις δυσκολίες ΑΝΟΙΓΕΙ και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα, που μαζί με την υγειονομική κάλυψη  για τους άνεργους και ανασφάλιστους, τις προσλήψεις 3.500 μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, την εξυγίανση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το Ν/Σ για την Ψυχική Υγεία και την υπογραφή συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τα νοσοκομεία, θα δημιουργήσει συνθήκες ανακούφισης και  εμπιστοσύνης για τον   λαός μας».