Μαύρη μέρα και ..υποσχέσεις, υποσχέσεις

“Μαύρη ημέρα” στην ιστορία του Κοινοβουλίου, χαρακτήρισε τη χθεσινή, μετά την καθολική ψήφιση της τροπολογίας για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος» ανέφερε στην ΕΡΤ Ρόδου, προσθέτοντας ότι διακατέχεται από ένα αίσθημα εγκατάλειψης, καθώς ένα ολόκληρο Κοινοβούλιο γύρισε την πλάτη του σε μια περιοχή της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι από την τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, εξαιρείται η Ρόδος και η Κάρπαθος, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τοπικών φορέων.

«Είναι ντροπή»  είπε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι το Νότιο Αιγαίο είναι στοχοποιημένο. Διαμήνυσε, παράλληλα, πως όταν διαπιστώνουμε ότι είμαστε μόνοι μας, φτιάχνουμε εμείς τα σχέδια. «Έχουμε σχέδια και ξέρουμε που έχουμε να πάμε».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο περιφερειάρχης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κο Γιώργο Λεονταρίτη και τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Χατζηδιάκο προσπάθησαν να πείσουν τους κυβερνητικούς παράγοντες, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. Μάλιστα, συναντήθηκε τις 5 το απόγευμα ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του περιφερειακού συμβουλίου νοτίου Αιγαίου για να του παραδώσει το ψήφισμα που εξέδωσε το σώμα αναφορικά με τον «αποκλεισμό» της Ρόδου από την τροπολογία για τον μειωμένο ΦΠΑ.

Παρευρέθηκαν δε και στη διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παράγοντες της κυβέρνησης επανέλαβαν τις ίδιες δικαιολογίες, ότι δηλαδή δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί στη ρύθμιση η Ρόδος και η Κάρπαθος, διότι θα κινδύνευε η συμφωνία με τους δανειστές κ.λπ. Κατά την προσφιλή τους τακτική οι κυβερνητικοί παράγοντες έδωσαν νέες υποσχέσεις ότι θα εξετάσουν το θέμα της Ρόδου και της Καρπάθου σε εύθετο χρονικό διάστημα και με σοβαρότητα. Πρόκειται βέβαια για τις συνήθεις υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, που δεν πείθουν κανέναν.

Με πληροφορίες (και φωτό) από την εφημερίδα «Ροδιακή» 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News