Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜετά τη .. Ράνια και ο σύζυγος, παραιτήθηκε ο Παπαδημητρίου

Μετά τη .. Ράνια και ο σύζυγος, παραιτήθηκε ο Παπαδημητρίου

|

Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου από τη θέση του Υπουργού Οικονομίας – Επικοινώνησε με τον Τσίπρα αργά τη νύχτα – Αμεσα αποδεκτή η παραίτηση – Αρωμα ανασχηματισμού 

Τα σενάρια ανασχηματισμού επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου καθώς λίγες ώρες μετά την αποπομπή της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου, υπέβαλε την παραίτησή του από υπουργός Οικονομίας και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ  Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας και του εξήγησε ότι η απόφαση ήταν μονόδρομος μετά την παραίτηση της συζύγου του για την επιδότηση ενοικίου.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε στην Τρίπολη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 10ου Περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Εκεί αρνήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση της συζύγου του. 

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε υπό το βάρος του σάλου που προκάλεσε η υπόθεση με την επιδότηση ενοικίου να απομακρύνει την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου. «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της» αναφερόταν στην σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Στον αντίποδα, ωστόσο, των περί παραίτησης, είναι προφανές ότι η κ. Αντωνοπούλου απεπέμφθη (ή αλλιώς εξωθήθηκε σε παραίτηση), καθώς στη δήλωση που έκανε νωρίτερα η υπουργός δεν υπήρχε καμία αναφορά σε παραίτηση. Η υπόθεση είχε προκαλέσει από την Κυριακή έντονες αντιδράσεις, ενώ από το πρωί της Δευτέρας βουλευτές και στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έπαιρναν επιμελώς αποστάσεις από την συμπεριφορά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έφερε στο φως δημοσιότητας ο «Ελεύθερος Τύπος», που ανέφερε ότι η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας -η οποία είναι και εξωκοινοβουλευτική υπουργός- λαμβάνει 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου επειδή τυπικά εμφανίζεται ως κάτοικος Νέας Υόρκης. Η απομάκρυνση Αντωνοπούλου έδωσε εκ νέου τροφή στα σενάρια περί ανασχηματισμού, τα οποία είχαν ατονήσει μετά τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και την οικονομία.

Το δύο τηλεφωνήματα και η κατάργηση της διάταξης

Πλούσιο είναι και το παρασκήνιο που οδήγησε στην αποπομπή της κ. Αντωνοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την κυκλοφορία του σχετικού δημοσιεύματος στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός. Το πρώτο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού προς την αναπληρώτρια υπουργό φέρεται να έγινε το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου νε εκφραστεί η δυσαρέσκεια του κ. Τσίπρα και να δοθούν οι όποιες εξηγήσεις από την κ. Αντωνοπούλου. 

Την Δευτέρα, φαίνεται να έγινε ένα δεύτερο τηλεφώνημα, μετά τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού, όπου διαπιστώθηκε και ο «χωρισμός». Σε μια προσπάθεια να ανατραπεί το πολύ κακό κλίμα, η κυβέρνηση έσπευσε να δηλώσει ότι θα καταργήσει τη σχετική διάταξη που προβλέπει το επίδομα που ελάβε η κ. Αντωνοπούλου. Διάταξη που η ίδια η κυβέρνηση είχε ψηφίσει στο πλαίσιο της ψήφισης του τρίτου μνημονίου. 

Τα σενάρια για μίνι-ανασχηματισμό

Πρέπει να σημειωθεί μετά την αποπομπή Αντωνοπούλου και την παραίτηση Παπαδημητρίου «φουντώνουν» ξανά τα σενάρια περί ανασχηματισμού τα οποία είχαν ατονήσει την τελευταία περίοδο. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να εξετάζει το ενδεχόμενο ενός μικρού και όχι δομικού ανασχηματισμού που θα διορθώνει δυσλειτουργίες και θα καλύπτει κενά.

Το πρώτο ζήτημα που θα πρέπει να ρυθμιστεί αφορά τις τρεις, πλέον, κενές θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο. Η πρώτη αφορά το χαρτοφυλάκιο της παιδείας, μετά και την πρόσφατη παραίτηση του υφυπουργού κ. Ζουράρι,  το δεύτερο το ιδιαιτέρως κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της ανεργίας, μετά την αποπομπή της κ. Αντωνοπούλου και το τρίτο τη θέση του υπουργείου Οικονομίας. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα thetoc.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν