Μικρές Κυκλάδες, επίγειος παράδεισος στη καρδιά του Νοτίου Αιγαίου

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα είχαμε αναφερθεί στη μίνι περιοδεία του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κου Λεονταρίτη στις Μικρές Κυκλάδες και είχαμε μιλήσει για μία γεμάτη συναίσθημα εμπειρία. Ο λόγος; Γιατί είχε επαφές με τους μικρούς μαθητές στο …καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Σχοινούσα και Δονούσα του έδωσαν τη δυνατότητα να μιλήσει μαζί τους (πρωτοβάθμια εκπαίδευση) και να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους… Νωρίς το απόγευμα ο ίδιος μέσα από δελτίο Τύπου επικοινώνησε την εμπειρία και τις επαφές που είχε λέγοντας «Οι Μικρές Κυκλάδες αποτελούν έναν επίγειο παράδεισο στην καρδιά του Νοτίου Αιγαίου. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους και τις υποδομές τους».

Διαβάστε τι αναφέρει…

Τα νησιά Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Δονούσα επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, όπου είχε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες, φορείς και κατοίκους του νησιού.

Κουφονήσι  

Στο Κουφονήσι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας (Κουφονησίου) κ. Αντώνη Κωβαίο και τον Αντιδήμαρχο (Κουφονησίου) κ. Παναγιώτη Φωστιέρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε λεπτομερής και εμπεριστατωμένη αναφορά σε θέματα που απασχολούν το νησί. Οι κ.κ. Αντώνης Κωβαίος και Παναγιώτης Φωστιέρης έθεσαν ως βασική προτεραιότητα την επέκταση της υπάρχουσας μονάδας αφαλάτωσης κατά 600 κυβικά μέτρα και τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Λεονταρίτης μαζί με τους τοπικούς παράγοντες επισκέφτηκε το νεοκατασκευασθέν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Πολυδύναμο Ιατρείο, το οποίο θα παραδοθεί προς χρήση εντός Οκτωβρίου.

Σχοινούσα

Στη Σχοινούσα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Μιχάλη Σιγάλα και την Αντιδήμαρχο της Σχοινούσας κα Νικολέτα Σίμου. Η Ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, η κατασκευή υδατοδεξαμενής και οι βελτιώσεις του σχολικού συγκροτήματος αποτέλεσαν τα κυρίαρχα θέματα-αιτήματα της συνάντησης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Λεονταρίτης παρέστη στη τελετή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θέλοντας να αναδείξει με την παρουσία του το ενδιαφέρον και την αγάπη της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου για τη μαθητιώσα νεολαία των Μικρών Κυκλάδων.

Ηρακλειά

Στην Ηρακλειά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Πέτρο Γαβαλά όπου συζητήθηκε το θέμα της διάνοιξης του δρόμου από το κεντρικό οδικό δίκτυο μέχρι το σπήλαιο του νησιού καθώς και τα έργα τα οποία θα πρέπει να εκτελεστούν για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Δονούσα

Στη Δονούσα κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κοινότητας και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Πράσινο και Μιχάλη Πράσινο αντίστοιχα, συζήτησαν την υλοποίηση του έργου ύδρευσης του χωριού Καλοταρίτισσα καθώς και την κατασκευή μιας σχολικής αίθουσας προκειμένου να στεγάσει το νηπιαγωγείο στο υπάρχον σχολικό συγκρότημα.

«Οι Μικρές Κυκλάδες αποτελούν έναν επίγειο παράδεισο στην καρδιά του Νοτίου Αιγαίου. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους και τις υποδομές τους. Εμείς ως Περιφέρεια θα είμαστε καθημερινά στο πλευρό τους και θα προσπαθούμε να επιλύουμε τα προβλήματά τους, ακόμα και αυτά που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά μας». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News