Μικρές Κυκλάδες: Επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα και ενημέρωση από πρώτο χέρι

Περιοδεία στις Μικρές Κυκλάδες πραγματοποίησε, κατά το διάστημα 19 έως 21 Ιουνίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Πρώτα επισκέφθηκε τα Κουφονήσια, εν συνεχεία την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και τέλος τη Δονούσα, όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς φορείς καθώς και κατοίκους. Τόσο οι τοπικοί εκπρόσωποι όσο κι οι κάτοικοι, του εξέθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν και τον έκαναν κοινωνό της δύσκολης πραγματικότητας που βιώνουν, μετά την πανδημία του coovid19, η οποία έχει επηρεάσει δυσμενώς την τουριστική περίοδο σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 19 Ιουνίου, έγινε εκτεταμένη σύσκεψη στο Κουφονήσι, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου, Κοινοτικών Συμβούλων, καθώς κι εκπροσώπων όλων των φορέων του νησιού, όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό, την υγεία, τις υποδομές του νησιού, της εκπαίδευσης κ.α.

Το Σάββατο 20 Ιουνίου, ο Βουλευτής μετέβη στην Ηρακλειά, όπου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο καθώς και τον Πρόεδρο της Κοινότητας. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν η νησιωτικότητα, η υγεία κι οι υποδομές.

Ο επόμενος σταθμός ήταν η Σχοινούσα, όπου ο κ. Φόρτωμας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας καθώς κι εκπροσώπους της νεολαίας του νησιού. Η συζήτηση εστιάστηκε, πέραν των άλλων θεμάτων και στο μεταφορικό ισοδύναμο καθώς και στους τρόπους επέκτασής του.

Τέλος, την Κυριακή 21 Ιουνίου, κατά τη σύντομη επίσκεψή του στη Δονούσα, συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας, καθώς και με άλλα επιφανή μέλη του νησιού, τέως αυτοδιοικητικούς, αλλά και εκπροσώπους φορέων. Τη συζήτηση μονοπώλησαν τα θέματα υγείας, στελέχωσης της Κοινότητας, διαχείρισης αδρανών υλικών, υποδομών, χωροταξίας καθώς και της έλλειψης Αστυνομικού στο νησί, η παρουσία του οποίου κρίνεται επιβεβλημένη κατά τη θερινή περίοδο· ο Βουλευτής, αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, ξεκίνησε τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση επίλυση του θέματος.

Ο κ. Φόρτωμας μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στις Μικρές Κυκλάδες, εξέφρασε την ικανοποίησή του: «Η επίσκεψή μου, αυτή, μου έδωσε τη δυνατότητα να συναντηθώ με ανθρώπους αυθεντικούς, ανθρώπους που αγωνιούν για τον τόπο τους και μάχονται με αγάπη γι' αυτόν. Η Κυβέρνησή μας, όπως έχει καταδείξει από την πρώτη στιγμή, είναι αποφασισμένη να ενισχύσει τη νησιωτική περιφέρεια. Σ’ αυτή την προσπάθεια, συμπαρατασσόμαστε όλοι δυναμικά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για το Αιγαίο που αγαπάμε, για να πάμε μπροστά τις Κυκλάδες μας, όλοι μαζί!».


Δελτίο Τύπου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News