Μήλος: Η απορία του Δημάρχου για το γεγονός ότι δεν εγκρίνεται η μετακίνηση γιατρού στο ΚΥ Μήλου

Από τις αρχές Ιανουαρίου το μεγάλο θέμα στη Μήλο είναι η αποχώρηση του Γενικού Γιατρού κου Ηλία Αποστολόπουλου μετά από 20 χρόνια από το νησί των Κυκλάδων… Γίνεται προσπάθεια επιστροφής του, οι επιστολές διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά δεν υπάρχει απάντηση… Και έτσι σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μία ακόμη… Η τελευταία..

Επιστολή προς την 2η Υ.Π.Ε. Πειραιώς & Αιγαίου, υπόψιν του Διοικητή κ. Χρ.Ροϊλού και του Υποδιοικητή κ.Π.Αλεβίζου, απέστειλε ο δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης κατόπιν συνεχών άκαρπων προσπαθειών τηλεφωνικής επικοινωνίας. Με θέμα την «Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου» ο δήμαρχος Μήλου αναφέρει:

«Έπειτα από αρκετές προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί σας, κατανοώντας τον όγκο εργασίας σας, σας μεταφέρω εγγράφως για ακόμη μία φορά της αγωνία και το άγχος που επικρατεί στο νησί μας.

Γνωρίζοντας ότι είστε ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα θέματα του Κέντρου Υγείας Μήλου, θα θέλαμε να μας απαντήσετε για ποιο λόγο ενώ υπάρχει Γενικός Ιατρός πρωτοβάθμιας Φροντίδας που έχει εξυπηρετήσει επί 20 έτη το νησί μας σώζοντας πολλές ζωές, δεν εγκρίνετε την τη μετακίνηση του προς το Κ.Υ.Μήλου. Ο λόγος γίνεται για τον Ιατρό κ. Ηλία Αποστολόπουλο.

Μια τέτοια καθυστέρηση δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας και αγωνίας σε όλους τους δημότες. Σημειώνω ενδεικτικά ότι οι δημότες δημιούργησαν ηλεκτρονικό ψήφισμα διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας μαχόμενοι για την επιστροφή του κ. Αποστολόπουλου. Επίσης, ως δήμαρχος Μήλου γίνομαι καθημερινά δέκτης παραπόνων και ενυπόγραφων διαμαρτυριών από συμπολίτες μου, σωματεία, συλλόγους και φορείς που ζητούν την επιστροφή του, εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί και το κατέθεσε εγγράφως.

Γνωρίζοντας ότι υπάρχει εν εξελίξει διαγωνισμός, ο οποίος πήρε παράταση, χωρίς να υπάρχει συμμετοχή από ενδιαφερομένους ιατρούς, ενδεχομένως λόγω της νησιοτικότητας.

Παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.»

Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα mileika nea για την βοήθεια όσον αφορά τη φωτογραφία και πληροφορίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News