Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜπροστά το Νότιο Αιγαίο: Στο πλευρό Χατζημάρκου, ο Χαράλαμπος Δαρζέντας από τη...

Μπροστά το Νότιο Αιγαίο: Στο πλευρό Χατζημάρκου, ο Χαράλαμπος Δαρζέντας από τη Σαντορίνη

|

Τη συστράτευση του Χαράλαμπου Δαρζέντα από τη Σαντορίνη, ως υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”. 

“Καλωσόρισες Χαράλαμπε Δαρζέντα, σ’ ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, σε εμπιστεύονται για την επαγγελματική και πολιτική ακεραιότητα με την οποία υπηρετείς την κοινωνία από όλες τις θέσεις που σου εμπιστεύθηκε. Κοιτάμε, σχεδιάζουμε, προχωράμε μόνο Μπροστά”. Με τη δήλωση αυτή, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και υποψήφιος εκ νέου για τη Περιφέρεια Γιώργος Χατζημάρκος, υποδέχτηκε το “ναι” στη πρότασή του για συστράτευση στη παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” κι ενόψει των εκλογών του προσεχή Μαϊου 2019.. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της περειφερειακής παράταξης σημειώνει ”  Τη συστράτευση του Χαράλαμπου Δαρζέντα από τη Σαντορίνη, ως υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Ο Χαράλαμπος Δαρζέντας, άνθρωπος με μακρά αυτοδιοικητική παρουσία και εμπειρία και ενεργό συμμετοχή στα κοινά, στη δήλωσή του με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του να συμπορευτεί με την παράταξη του κ. Χατζημάρκου αναφέρει τα εξής:

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο για την τιμητική πρότασή του να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου με τον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο». Και θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί μου δίνει την δυνατότητα να κλείσω ένα κύκλο που άνοιξε το 1995 όταν εκλέχτηκα για πρώτη φορά  Νομαρχιακός Σύμβουλος. Τότε μου ήταν άγνωστοι και η πολιτική και οι πολιτικοί. Σήμερα όμως με την εμπειρία 24 ετών και την διάθεση για δουλειά ενός μικρού παιδιού, οι επιλογές πρέπει να είναι πιο συνειδητές και πιο στοχευμένες για να μπορέσεις να συνεχίσεις να κάνεις κάτι που προσπαθείς να κάνεις όλα αυτά τα χρόνια: να προσφέρεις.

Να προσφέρεις στον συνάνθρωπο, να προσφέρεις στα νησιά μας, με αίσθημα ευθύνης, με ταπεινότητα, με ανιδιοτέλεια. Έτσι, δεν ήταν καθόλου δύσκολη η επιλογή να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο που τον παρακολουθώ τέσσερα χρόνια τώρα, πως σκέφτεται, πως λειτουργεί, πως κινείται στην  Ελλάδα και στο εξωτερικό, πόσο κοντά είναι στην πιο δύσκολη Περιφέρεια της Ελλάδας,  βλέποντας τα θεαματικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον  Γιώργο Χατζημάρκο. Ένας άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων. Ένας άνθρωπος αγωνιστής που μπορεί να σε εμπνεύσει, να σου δώσει όραμα, να σου δώσει προοπτική.  Αυτήν την δυνατότητα μου την έδωσες Γιώργο μου, με την τιμητική σου πρόταση και εγώ δεν θα την αφήσω  αναξιοποίητη. Μαζί θα αγωνιστούμε για το Επαρχείο Θήρας, για τις Κυκλάδες, για το Νότιο Αιγαίο γιατί όλοι θέλουμε να πάει ‘Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1954 στο Εμπορείο της Σαντορίνης απο την Κατίνα και τον Νικόλα Δαρζέντα. Σπούδασα Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και το 1991 επέστρεψα συνειδητά στον τόπο μου, διδάσκοντας στα σχολεία του. Υπήρξα διευθυντής για πολλά χρόνια του Γυμνασίου Θήρας.

Απέκτησα τέσσερα παιδιά τον Νικόλα τον Κωνσταντίνο,τον Κύδωνα και την Κατερίνα (που » έφυγε » το 2002 σε ηλικία 20 ετών).Είμαι παντρεμένος με την Μαρία Φάνη Λατσένερε.

Από το 1995 που ξεκίνησα μέχρι και σήμερα ασχολούμαι με τα κοινά από πολλές θέσεις. Υπήρξα νομαρχιακός σύμβουλος, Αντιδήμαρχος,  υποψήφιος δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σήμερα.

Το 1997 ίδρυσα την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης στην οποία είμαι πρόεδρος από την ίδρυση της έως σήμερα. Υπήρξα εκκλησιαστικός και Μητροπολιτικός σύμβουλος επί σειρά ετών. Είμαι μέλος μιας πολύ σημαντικής ομάδας των ΕΠΤΑ (εθελοντές πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων) όπως και σε συλλόγους και άλλα.

Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις  υπήρξα υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία .

Από όλες τις θέσεις που υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια έγινα πλούσιος σε συναισθήματα, εισέπραξα και εισπράττω πολύ αγάπη από τον κόσμο, γι’ αυτό και ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου στα νησιά της επαρχίας Θήρας και των Κυκλάδων .

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες