Μύκονος: Διάγγελμα Κουκά και "οφείλουμε όλοι να πειθαρχήσουμε"

 

"....  Σε αυτή τη συγκυρία αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να πειθαρχήσουμε, αλλά και να στηρίξουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν πραγματικά ανάγκη. Από την πλευρά μας θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία της δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης το « Δίχτυ Αγάπης» για την παροχή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και αυτό το κάνουμε πράξη καθημερινά...." Αυτό ανέφερε ανάμεσα στα άλλα, ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, σε διάγγελμά του προς τους δημότες Μυκόνου και μόλις έγιναν γνωστά τα νέα μέτρα από την Κυβέρνηση για την Μύκονο και με αφορμή την επιβεβαίωση και 2ου κρούσματος Κορωνοϊού... Σύμφωνα με τα μέτρα έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ (και έως τις 8 το πρωί) και μείωση ακόμη περισσότερο των μετακινήσεων... 

Τι ανέφερε ο κος Κουκάς;  "Η σημερινή ανακοίνωση επιπλέον μέτρων για το νησί μας και ειδικότερα η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί και οι περιορισμοί στις μετακινησεις κατά τη διάρκεια της ημέρας αποτελούν ένα ακόμη δύσκολο, αλλά απαραίτητο μέτρο για τη μέγιστη δυνατή θωράκιση του νησιού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η Πολιτεία για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες επιδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της και λαμβάνει δραστικά μέτρα για την προστασία του νησιού. Σε αυτή τη συγκυρία αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να πειθαρχήσουμε, αλλά και να στηρίξουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν πραγματικά ανάγκη. Από την πλευρά μας θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία της δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης το « Δίχτυ Αγάπης» για την παροχή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και αυτό το κάνουμε πράξη καθημερινά. Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας, όλους τους δημοτικούς συμβούλους και δημοτικούς υπαλλήλους, τους ιδιώτες χορηγούς και όλους τους πολίτες για την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που δείχνουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε".

Συνεδρίαση Συντονιστικού Δήμου Μυκόνου 

Νωρίτερα το απόγευμα συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μυκόνου αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κ. Κουκά, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Α. Κουκά, τη Δημοτική Σύμβουλο κα Ε. Γρυπάρη και τους κ.κ. Διοικητή 6ης ΜΣΕΠ Αναστάσιο Στουρνάρα, Διοικητή ΑΤ Μυκόνου Αλέξανδρο Σκούλο, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Α/Λ Μυκόνου Παναγιώτη Μαυραγάνη, Υπολιμενάρχη Μυκόνου Παναγιώτη Κατσάρα, την Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Μυκόνου Κωνσταντινιά Σαμψούνη και τον εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ Μάρκο Ρέτσα, για την εντατικοποίηση των μέτρων έπειτα από τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στο νησί και να πραγματοποιείται αυστηρότατος έλεγχος στις πύλες εισόδου στο λιμάνι και το αεροδρόμιο, όπου η αποβίβαση των πολιτών θα πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό και για τη μικρότερη δυνατή μετακίνηση αποφασίστηκε ότι μπορεί να γίνεται -εφόσον ζητηθεί- διανομή φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσα από την δομή πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, το «Δίχτυ Αγάπης».

Επιπλέον, θα συνεχιστούν οι απολυμάνσεις-μικροβιοκτονίες σε δημόσιους χώρους, με έμφαση την Άνω Μερά.

Επίσης, για την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη της συμπολίτισσας μας, η οποία είχε υποκείμενο νόσημα, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της σε νοσοκομείο στην Αθήνα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κ. Κουκάς βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για την παροχή πληροφόρησης και την αξιολόγηση της κατάστασης.

Μετά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς, δήλωσε: «Μετά την επιβεβαίωση και δεύτερου κρούσματος αποφασίσαμε την εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και τη διεύρυνση της λειτουργίας της δομής το «Δίχτυ Αγάπης». Σε κάθε περίπτωση όμως καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμη και σημαντική η τήρηση των μέτρων περιορισμού από τον καθένα μας προσωπικά. Μια πράξη ευθύνης για εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε, την οικογένεια, τους φίλους, τους συμπολίτες μας. Αυτή η πράξη θα είναι η μεγαλύτερη δυνατή μας συνεισφορά στη μάχη που δίνουμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας. Και στο «όλοι μαζί» συμπεριλαμβάνω πρωτίστως τους δύο ασθενείς και τις οικογενειές τους που περνάνε μεγάλη δοκιμασία και οφείλουμε όλοι να τους περιβάλλουμε με την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News