Μύκονος: Ευρωπαϊκός ... αέρας για τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά

«Η ανάληψη της ευθύνης του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί για μένα μία σημαντική πρόκληση. Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα καλείται να κερδίσει το στοίχημα της πραγματικής ανάπτυξης καλούμαστε με προτάσεις, θέσεις και παρεμβάσεις να προωθήσουμε την αναβάθμιση των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διεκδικήσουμε την υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών" Τη δήλωση αυτή - ανάμεσα στα άλλα - έκανε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς και νεοεκλεγέν μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, όταν έγινε γνωστό ότι ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε, για 4ετή θητεία, επικεφαλής της αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το Κογκρέσο είναι ένας θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπεύθυνος και επιτηρητής για την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας, με την επικύρωση της αποτελεσματικής εφαρμογής των αρχών που έχουν τεθεί στο Ευρωπαϊκό Άρθρο Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των βασικών αρχών της τοπικής δημοκρατίας.

Επίσης, συμβουλεύει την Επιτροπή των Υπουργών και το Κοινοβούλιο του Συμβουλίου της Ευρώπης σε όλα τα θέματα τοπικής και περιφερειακής πολιτικής και την προώθηση αποτελεσματικών δομών τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης στα 47 κράτη - μέλη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα θα έχει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2020.

Αναλυτικά, η δήλωση του Δημάρχου Μυκόνου : «Η ανάληψη της ευθύνης του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί για μένα μία σημαντική πρόκληση. Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα καλείται να κερδίσει το στοίχημα της πραγματικής ανάπτυξης καλούμαστε με προτάσεις, θέσεις και παρεμβάσεις να προωθήσουμε την αναβάθμιση των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διεκδικήσουμε την υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου για την πρόταση του και τους συναδέλφους μου στο ΔΣ της ΚΕΔΕ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News