Μύκονος - Κ. Κουκάς: Η υπεύθυνη συμπεριφορά μας έβγαλε εκτός ... κόκκινου

Ηταν η 27η Ιανουαρίου, όταν ο Κωνσταντίνος Κουκάς μέσα από τη προσωπική του σελίδα στα social media είχε αναφέρει " Δυστυχώς όμως τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες προκαλούν εύλογη ανησυχία, επιβεβαιώνοντας ότι η παραμικρή χαλάρωση μπορεί πολύ γρήγορα να δημιουργήσει προϋποθέσεις αύξησης των κρουσμάτων..."

Η Μύκονος πέρασε από δύσκολες καταστάσεις.. Κλείνει τον Φεβρουάριο με 39 κρούσματα (σ.σ. το τελευταίο στις 20 του μήνα) αλλά η δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά - Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας - πριν από δύο περίπου ώρες, έφερε χαμόγελα σε όλους.. Τι ανέφερε; Ο Δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης, μιας και υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου υπάρχουν 3 ενεργά κρούσματα, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.

Κάτι που σημαίνει ότι από αύριο το πρωί αρχίζει και πάλι η κίνηση, οι δράσεις στην οικοδομική εργασία και από Δευτέρα (01/03) πάμε πάλι .. σχολείο. Ο πρώτος πολίτης όμως του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς με ανάρτησή του στα social media προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους..  Τι ανέφερε;

Η σημερινή απόφαση για την έξοδο της Μυκόνου από τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου είναι αποτέλεσμα της υπεύθυνης συμπεριφοράς της τοπικής μας κοινωνίας, παρά την κόπωση και την αβεβαιότητα λόγω της μεγάλης διάρκειας των περιοριστικών μέτρων.

Όπως όμως αποδείχθηκε από το πρόσφατο παρελθόν τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα μπορούν να ανατραπούν από τον εφησυχασμό και τη χαλαρότητα.

Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω να τηρήσετε στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν τη έναρξη της τουριστικής περιόδου, που όπως όλα δείχνουν και από την πορεία των εμβολιασμών θα είναι αρκετά καλύτερη από την περσινή.

Από την πλευρά μας ως Δήμος θα συνεχίσουμε την προετοιμασία για τη νέα τουριστική περίοδο και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό ( rapid test, προληπτικούς ελέγχους στις εισόδους και εξόδους του νησιού, απολυμάνσεις, στήριξη της διαδικασίας για τον εμβολιασμό) για να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία στο νησί μας. Όλοι μαζί με σοβαρότητα και ενότητα θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα!

Η σημερινή απόφαση για την έξοδο της Μυκόνου από τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου είναι αποτέλεσμα της υπεύθυνης...

Δημοσιεύτηκε από Κωνσταντίνος Κουκάς - Δήμαρχος Μυκόνου στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News