Νάξος - Απείρανθος: Απόψε θα μιλήσουν για τη παραμονή των γραφείων σμυριδορυχείων (!!!)

Εάν δεν είναι κάποιο αστείο, είναι προφανώς λάθος και δεν ξέρουμε εάν έχει και λόγο να γίνει μία τέτοια συζήτηση... Εκτός κι εάν υπάρχει κάτι που ξέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Απεράθου και δεν το έχει πει σε κανέναν...  Τι θέλουμε να πούμε; Οτι με βάση την ενημέρωση που υπάρχει, το απόγευμα της Τρίτης 12 Οκτωβρίου υπάρχει πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απεράθου με μοναδικό θέμα συζήτησης )(και λήψη απόφασης) "παραμονή των γραφείων σμυριδορυχείων Νάξου στην Κοινότητα Απειράνθου"...  Α και να σημειώσουμε ότι  η αποστολή της πρόσκλησης έγινε την 8η Οκτωβρίου.. 

245034209_852980185402717_6791809784035163686_n.jpg

Θα πείτε που είναι το παράξενο; Μα στο γεγονός ότι την περασμένη Τετάρτη (06/12) σε μία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου όπου ανέβηκαν οι τόνοι και είχαμε και ...κρυφτό με την ψηφοφορία, πέρασε η πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού να παραχωρηθούν από το δήμο γραφεία στο Χαλκί (προσωρινά για έναν χρόνο, όπως τονίστηκε ουκ ολίγες φορές) και να στεγαστεί εκεί η υπηρεσία, μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του κτηρίου στη Μουτσούνα.   Οπότε γιατί θα μιλήσουν απόψε στην Απείρανθο; 

Να σημειώσουμε ότι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, βρήκε αντίθετους τόσο τις δύο από τις τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας ("Μαζί Αλλάζουμε" του κου Χατζηανδρέου και "Δύναμη Δημιουργίας" του κου Βρούτση) αλλά και τον πρόεδρο της κοινότητας Κορώνου κ Κωνσταντάκη.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Κοινότητα Κορώνου αλλά και ο Σύνδεσμος Σμυριδεργατών Νάξου με έγγραφα τους από τον Μάιο του 2020 τόσο προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και τα αρμόδια υπουργεία είχαν κάνει γνωστό ότι η κοινότητα παραχωρεί δωρεάν χώρο στον οποίο μπορούν να στεγαστούν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας σμυριδορυχείων.

 

Ας δούμε τι ανέφεραν οι πρωταγωνιστές της συζήτησης την περασμένη Τετάρτη ... 

 

Δημήτρης Λιανός (Δήμαρχος): "Προτείνω προσωρινά για ένα έτος να στεγαστούν στο γραφείο του Δήμου στο Χαλκί και εν όψει των αναγκών που υπάρχουν για να ξεκινήσει άμεσα η διαλογή του σμυριγλιού".

Μανδηλαράς Γεώργιος (δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε"): "Έχουν γίνει από το 2020 αιτήματα να μεταφερθούν τα γραφεία στην Κόρωνο. Να μεταφερθεί το γραφείο στην Κόρωνο".

Μπερτσιάς Αθανάσιος (δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε"): "Υπάρχει έγγραφο από την Κοινότητα Κορώνου να γίνει εκεί το γραφείο, έχουν προηγηθεί τα έγγραφα της Κορώνου".

Koρρές Ιωάννης (επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση"): "Είναι απαράδεκτο μια δημόσια υπηρεσία να είναι 12 χρόνια στο δρόμο. Πρόκειται για μια προσωρινή στέγαση. Θα έπρεπε να μας απασχολεί η ύπαρξη του αντικειμένου και να μην καταργηθεί, για να υπάρχει και η υπηρεσία".

Κωνσταντάκης Ιωάννης (Πρόεδρος Κ. Κορώνου): "Από τότε που ανέλαβα πρόεδρος βάζω αυτό το θέμα και εγγράφως και προφορικώς. Τα 3/5 της ποσότητας βγαίνουν από την Κ. Κορώνου, όπως και οι περισσότεροι σμυριδεργάτες είναι από την Κόρωνο. Εφόσον υπήρχε γνωστή πρόταση από εμένα για την στέγαση των σμυριδωρυχείων πρέπει το γραφείο να λειτουργήσει στην Κόρωνο".

Βρούτσης Βασίλειος (επικεφαλής της παράταξης "Δύναμη Δημιουργίας"): "Από μόνο του, έστω και συμβολικά τα συγκεκριμένα χωριά, τα οποία έχουν υποστεί μια τεράστια μείωση πληθυσμού, θα έπρεπε να πούμε ότι το γραφείο θα έπρεπε να λειτουργήσει εκεί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει στο Χαλκί".

Ακολούθησε ψηφοφορία επί των προτάσεων παραχώρησης χώρου για την στέγαση της Υπηρεσίας Σμυριδορυχείων είτε στο Χαλκί είτε στην Κόρωνο. Υπερψηφίστηκε η πρόταση παραχώρησης στο Χαλκί η οποία έλαβε 14 ψήφους έναντι 8 ψήφους της πρότασης παραχώρησης στην Κόρωνο.  

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία: (Με 14 ψήφους υπέρ και 8 ψήφους κατά)

Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.: Χατζηανδρέου Λεονάρδος, Μαράκης Ν. Ιωάννης, Μπρετσιάς Αθανάσιος, Μανδηλαράς Γεώργιος, Πιτταράς Αντώνιος, Κορακίτης Εμμανουήλ, Φουτάκογλου Αικατερίνη, Νομικός Νικόλαος. Απών λόγω υποχρεώσεων ήταν ο Βασίλης Βρούτσης. 

Α) Την δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρων γραφείων στην Κοινότητα Χαλκείου για τη προσωρινή στέγαση του Γραφείου Σμυριδωρυχείων Νάξου και των τριών υπαλλήλων του, για ένα έτος, και ειδικότερα από 07/10/2021 έως 06-10-2022, για την αντιμετώπιση έκτακτων και κατεπειγουσών αναγκών και δη για τη στέγαση της Υπηρεσίας του Γραφείου Σμυριδορυχείων, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαλογή του σμυριγλιού.

Β) Σε περίπτωση που ο χώρος χρειαστεί για χρήση από τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων οι υπάλληλοι του Γραφείου Σμυριδορυχείων θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν, μόλις ειδοποιηθούν σχετικά προς τούτο.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News