Νάξος – Δ. Λιανός: «Τέσσερα νέα κρούσματα, δεν είναι σκευωρία ο ιός»

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και η Νάξος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος… Ο λόγος; Μα η επικείμενη έλευση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί με βάση την ανάγκη για ιχνηλάτηση λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων…

Χθες, επίσημα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε έξι κρούσματα και σήμερα… «έχουμε ακόμη τέσσερα κρούσματα» μας λέει ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός μιλώντας σήμερα το πρωί στον Aegean Voice 107,5.  Και όπως πρόσθεσε “Το χρώμα του χάρτη μπορεί ν' αλλάξει σε επικινδυνότητα, με ο,τι αυτό σημαίνει για την τοπική κοινωνία”

Μάλιστα ο κος Λιανός ήταν ξεκάθαρος λέγοντας «Ο ιός δεν είναι σκευωρία, δεν τον σκέφτηκε κάποιο σκοτεινό μυαλό, υπάρχει ανάμεσα μας. Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε συμπολίτες μας που είναι σε ΜΕΘ και δίνουν την δική τους μάχη… Όλοι δυνητικά θα νοσήσουμε και δεν πρέπει να υπάρχει στιγματισμός όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Συνεργασία, αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, υψηλή ατομική ευθύνη, ενεργοποίηση των ελέγχων της αστυνομίας τα κυριότερα σημεία που πρέπει να προσέξουμε».

 

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τόνισε ότι η Αστυνομία έχει ενεργοποιηθεί και γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε θέματα τήρησης καραντίνας, ξεκαθάρισε ότι είναι απαραίτητη η ατομική ευθύνη ενώ στο θέμα της αλλαγής …χρώματος σημείωσε ότι είναι απαραίτητη εάν πρέπει να προφυλάξουμε το σύνολο της κοινωνίας..

Όπως είναι γνωστό από χθες, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται σήμερα από τις 5 το απόγευμα έως στις 8 το βράδυ στη Χώρα, στην περιοχή του Αγ. Νικοδήμου προκειμένου να πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ δειγματοληπτικό τεστ για τον κορωνοϊό στους κατοίκους. «είναι δωρεάν, κάνω έκκληση σε όλους να πάμε κι εάν χρειαστεί θα γίνουν τεστ και στο Νοσοκομείο ώστε να έχουμε επαλήθευση…»

-Τις επόμενες μέρες ο ΕΟΔΥ θα επισκεφτεί τα χωριά Απείρανθο, Γαλανάδο, Μονή και Φιλώτι. Όσο για την επιλογή των χωριών, ο κος Λιανός τόνισε ότι έγινε με βάση των αριθμό κρουσμάτων που έχουν βρεθεί στα χωριά αυτά…

122148880_10224120814558975_3041398591325169621_o.jpg


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News