Νάξος - "Δημοκρατική Ευθύνη": Ποιους συνάντησαν, τι άκουσαν

Την Νάξο επισκέφθηκε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου  κλιμάκιο της Δημοκρατικής Ευθύνης, αποτελούμενο από τον επικεφαλής Θωμά Παπαλιάγκα, τον πρώην υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο και τον υπεύθυνο οργανωτικού Βασίλη Φασούλα. Συναντήθηκε με μέλη και φίλους της Δημοκρατικής Ευθύνης και συζήτησαν την πολιτική κατάσταση, τις προοπτικές της χώρας και την πορεία του κόμματος προς τις εκλογές.

Έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάξου, Μανόλη Μαργαρίτη, τον αντιδήμαρχο και υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Λιανό, με τους οποίους συζήτησαν την προοπτική του νησιού σχετικά με τον τουρισμό, την τοπική οικονομία, την κτηνοτροφία και τα προϊόντα της Νάξου, όπως η γραβιέρα, η πατάτα και το αρσενικό τυρί. Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της Δημοκρατικής Ευθύνης για την ανάπτυξη της παραγωγής και την αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου και στις δυσχέρειες που έχουν οι Μικρές Κυκλάδες, οι οποίες ανήκουν στον Δήμο Νάξου. Επίσης, αναφέρθηκε στην ύδρευση και τα φράγματα, τα οποία γέμισαν με τις φετινές βροχές, όμως κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα επανέλθουν φαινόμενα σαν τα περσινά όπου το νερό έβγαζε λάσπη. Για αυτό είναι αναγκαία έργα υποδομής ύδρευσης.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε επίσης με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο κ. Βασίλη Βρούτση και την αυτοδιοικητική του παράταξη, οι οποίοι ανέπτυξαν την εναλλακτική τους πρόταση για την αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Νάξου. Τα μέλη του κλιμακίου της Δημοκρατικής Ευθύνης εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις προτάσεις και την αντίληψη της αυτοδιοικητικής κίνησης, τις οποίες βρήκαν πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες.

Ακολούθησε συνάντηση του κλιμακίου με το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων, με το οποίο συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η επέκταση του αεροδρομίου, καθώς το νησί πέρυσι εμφάνισε αύξηση των αφίξεων τουριστών κατά 54%, το πολεοδομικό σχέδιο, τις χρήσεις γης και την τουριστική πολιτική γενικα. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κατσαράς δήλωσε ότι οι ξενοδόχοι θέλουν πρώτοι να γίνουν αυτές οι αλλαγές και να μην παραπεμφθεί πάλι το σχέδιο στις καλένδες. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους της «Δημοκρατικής Ευθύνης», ανάμεσά τους και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, Κώστας Απιδόπουλος, με τον οποίο είχαν και μία ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στα θέματα υγείας που απασχολούν το νησί της Νάξου... 

Δελτίο Ενημέρωσης