Νάξος - "Δύναμη Δημιουργίας": Αίτημα αναβολής του δημοτικού συμβουλίου

".... Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι έχουμε την ίδια άποψη για την ημέρα αυτή και ότι ορίσατε τη συνεδρίαση για τις 17/11 από παραδρομή, ζητούμε δε την μετάθεσή της για άλλα ημέρα, ακόμα και την επόμενη, λαμβάνοντας υπόψη και τον διχασμό που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην κοινωνία λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων. Άλλωστε, θεωρούμε ότι τα θέματα δεν είναι τόσο επείγοντα για να μην μπορούν να συζητηθούν την επομένη ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν αναβάλετε τη συνεδρίαση, εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε αυτήν....."

Αυτό αναφέρεται - ανάμεσα στα άλλα - στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας" και φέρει την υπογραφή όπως βλέπεται στο σχετικό pdf που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η 3η δημοτική παράταξη μετά την "Λαϊκή Συσπείρωση" και την "Μαζί Αλλάζουμε" που καταθέτει αυτό το αίτημα για την σημερινή (17/11) συνεδρίαση... Μάλιστα, στηλιτεύει για μία ακόμη φορά την πολιτική της Δημοτικής Αρχής να ακολουθεί το δικό της δρόμο αρνούμενη να ακούσει τα αιτήματα των άλλων παρατάξεων... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Κατά παρέκκλιση του κανόνα που ακολουθείτε, ειδικά τους τελευταίους μήνες, αποφασίσατε να ορίσετε συνεδρίαση με εννέα (9) θέματα στη μέση του μηνός και συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία, ως γνωστόν, τιμάται η επέτειος του Πολυτεχνείου, μία ημερομηνία σημαίνουσα για την επάνοδο στη Δημοκρατία μετά από την τυραννική επταετία.

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι έχουμε την ίδια άποψη για την ημέρα αυτή και ότι ορίσατε τη συνεδρίαση για τις 17/11 από παραδρομή, ζητούμε δε την μετάθεσή της για άλλα ημέρα, ακόμα και την επόμενη, λαμβάνοντας υπόψη και τον διχασμό που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην κοινωνία λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων. Άλλωστε, θεωρούμε ότι τα θέματα δεν είναι τόσο επείγοντα για να μην μπορούν να συζητηθούν την επομένη ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν αναβάλετε τη συνεδρίαση, εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε αυτήν.

Εξάλλου, από την αρχή της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, η αντιπολίτευση ζητά, οι συνεδριάσεις να γίνονται με λιγότερα θέματα από αυτά που συνήθως εισάγονται (30+), προκειμένου να δίδεται ο απαραίτητος χρόνος συζήτησής τους, καθώς επίσης να συγκαλούνται μονοθεματικές συνεδριάσεις για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνονται περισσότερες από μία συνεδριάσεις το μήνα.  Ωστόσο, εσείς αγνοείτε την αντιπολίτευση και το αίτημά της. Δεν κατανοούμε γιατί επιλέγετε να το κάνετε τώρα.

Νάξος, 16.11.2020

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Δύναμη Δημιουργίας»

Βασίλης Βρούτσης

Επικεφαλής     Μανώλης Βάβουλας

Γιάννης Μαράκης        Αντώνης Βασαλάκης

Κατερίνα Φουτάκογλου          Νίκος Νομικός

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News