Νάξος – Δύναμη Δημιουργίας: «Αθλητικές υποδομές σε πλήρη απαξίωση»

Ημέρες βροχής… Και έχουμε αποκαλύψεις. Το κλειστό Γυμναστήριο της Νάξου – το μοναδικό στο νησί – μοιάζει περισσότερο με πισίνα. Αιτία; Η απουσία συντήρησης εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα το νερό να εκμεταλλεύεται τα .. κενά και να κάνει δυναμική εμφάνιση όχι μόνο στους τοίχους αλλά και στο παρκέ ή τους χώρους εισόδου. Οι αθλητές – τριες, όταν βρέχει αναγκάζονται να προσέχουν περισσότερο ενώ όταν έχει αγώνα (σ.σ. όπως σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου, όπου ο Πανναξιακός υποδέχεται τον Άρη σε αγώνα κυπέλλου γυναικών) οι θεατές πρέπει να είναι το ίδιο προσεκτικοί όταν εισέρχονται στο γήπεδο και πηγαίνουν στις εξέδρες…

Και η δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Βασίλη Βρούτση κρούει τον κώδωνα με ανακοίνωσή της που έχει ως τίτλο «Αθλητικές υποδομές σε πλήρη απαξίωση»…  Καταγράφουν τις συνθήκες με τη συνοδεία φωτογραφιών από τις προπονήσεις όπου οι λεκάνες είναι στη πρώτη σειρά, ενώ τα καλοριφέρ καίνε για να στεγνώνουν το χώρο (!!) Και όπως τονίζει στην ανακοίνωση «Δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω της βροχής πέφτουν οι ασφάλειες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ακόμα και εν μέσω αγώνων της Α1 κατηγορίας βόλεϊ γυναικών. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στους χώρους υποδοχής των φιλάθλων όπου σε κάθε βροχή σχηματίζονται λίμνες», συνεχίζουν αναφέροντας «Είναι απαράδεκτο οι λιγοστές δημοτικές υποδομές να απαξιώνονται με τέτοιο τρόπο αντί να αξιοποιούνται για χάρη της νεολαίας και του αθλητισμού».  Και καταλήγει η ανακοίνωση «Ο σχεδιασμός κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να ξεκινάει από την συντήρηση και φροντίδα των ήδη υφιστάμενων υποδομών της. Η απαξίωσή τους προσβάλει το δημότη και δεν σέβεται το δημόσιο χρήμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Δύναμης Δημιουργίας» ..

«Όπως είναι γνωστό η δημοτική πλειοψηφία αδιαφορεί και έχει απαξιώσει μεγάλο μέρος των δημοτικών υποδομών. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι και το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου, που είναι και το μοναδικό σε όλο το Δήμο βρίσκεται εδώ και χρόνια σε πολύ κακή κατάσταση, τη στιγμή που φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες αθλητές, ακόμα και μικρά παιδιά. Που έχει φιλοξενήσει ακόμη και αγώνες ευρωπαϊκού επιπέδου. Στάζουν νερά από πολλά σημεία της οροφής αλλά και από τα παράθυρα, με αποτέλεσμα οι ίδιοι / ες αθλητές / τριες να βάζουν λεκάνες για να μην καταστρέφεται το παρκέ, το οποίο βέβαια σε κάποια σημεία έχει ήδη σαπίσει. Δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω της βροχής πέφτουν οι ασφάλειες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ακόμα και εν μέσω αγώνων της Α1 κατηγορίας βόλεϊ γυναικών. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στους χώρους υποδοχής των φιλάθλων όπου σε κάθε βροχή σχηματίζονται λίμνες.

Τα σωματεία και οι αθλητές ζητούν απεγνωσμένα να προχωρήσουν οι εργασίες για τις απαιτούμενες επισκευές, ωστόσο το μόνο που μένει ακούν είναι υποσχέσεις. Για τον χώρο μεταξύ του κλειστού γυμναστηρίου και του σταδίου τα λόγια είναι περιττά, από τη στιγμή που καθημερινά, όλοι βλέπουμε ένα χώρο στον οποίο εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες έχει σχεδιαστεί να δημιουργηθούν ανοικτοί αθλητικοί χώροι να έχει μετατραπεί σε ένα μίζερο λασπωμένο χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου. Είναι απαράδεκτο οι λιγοστές δημοτικές υποδομές να απαξιώνονται με τέτοιο τρόπο αντί να αξιοποιούνται για χάρη της νεολαίας και του αθλητισμού. Το πρόβλημα με την στέγη και την εισροή νερού είναι γνωστό στη δημοτική αρχή ήδη από την πρώτη θητεία του κ. Μαργαρίτη.

Η δεύτερη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής φτάνει στο τέλος της και το κλειστό γυμναστήριο είναι σε χειρότερη κατάσταση. Ο σχεδιασμός κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να ξεκινάει από την συντήρηση και φροντίδα των ήδη υφιστάμενων υποδομών της. Η απαξίωσή τους προσβάλει το δημότη και δεν σέβεται το δημόσιο χρήμα".